Eurovision 2015: Πόσες φορές θα το πούμε; Το Βατικανό δεν ‘ψήνεται’ να συμμετάσχει

default image

Για μία φορά ακόμα, το Βατικανό δέχτηκε πρόταση να συμμετάσχει στη Eurovision. Για μία φορά ακόμη, αρνήθηκε!

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός της Eurovision, που είτε αγαπάς είτε μισείς, πέρασε στην 6η δεκαετία ζωής του. Και φέτος, το κράτος του Βατικανού, το μικρότερο κράτος της Ευρώπης και έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, αφήνει για μία ακόμη φορά να περάσει, η “ευκαιρία” για συμμετοχή του.

Με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι περισσότεροι φορούν άμφια, το “μέγεθος” του Βατικανού φαίνεται πως είναι ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο αρνείται να συμμετάσχει.

Κατά τις εκτιμήσεις, ένας ακόμη λόγος, μπορεί να είναι η ιστορία της Εκκλησίας και η διαχρονική θέση των εκπροσώπων της απέναντι στους ομοφυλόφιλους, τους bisexual ανθρώπους και τους τρανσέξουαλ. Ακόμη και σήμερα, που η Ιρλανδία ψήφισε, υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, μερίδα των καθολικών επιδίδεται σε καμπάνια υπέρ του “όχι”.

 

Η Eurovision από την άλλη μεριά, είναι ένας θεσμός, που παραδοσιακά δίνει χώρο και “ευνοεί” τη διαφορετικότητα. Η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, η Conchita Wurst, είναι η περίτρανη απόδειξη αυτού.

Ο σημερινός πάπας πάντως, έχει εκφράσει διαφορετική θέση από τους προκατόχους του. Πρόσφατα είχε δηλώσει: “Αν ένας άνθρωπος είναι γκέι και ψάχνει να βρει τον Θεό με καλή πρόθεση, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω;”

Πηγή: Quartz

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα