Eurovision 2016: Απόψε ο Α’ ημιτελικός στον οποίο διαγωνίζεται η Ελλάδα

Eurovision 2016: Απόψε ο Α’ ημιτελικός στον οποίο διαγωνίζεται η Ελλάδα

Αυλαία το βράδυ της Τρίτης για τον 61ο διαγωνισμό της Eurovision και το συγκρότημα των Argo θα εμφανιστεί επί σκηνής για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. Τι δείχνουν τα στοιχήματα για την Ελλάδα;

Λίγες ώρες έμειναν από την έναρξη του ημιτελικού της Eurovision, στον οποίο διαγωνίζεται Ελλάδα και Κύπρος. Η ελληνική συμμετοχή των Argos – Utopian Land θα εμφανιστεί δεύτερη στον Α’ Ημιτελικό και διαγωνίζεται απέναντι σε 18 συνολικά χώρες για το εισιτήριο του τελικού. Τον ημιτελικό θα προβάλει η δημόσια τηλεόραση στις 22.00.

Δέκα συνολικά τραγούδια θα προκριθούν, στα οποία θα προστεθούν οι δέκα πρώτοι διαγωνιζόμενοι από τον β’ ημιτελικό της Πέμπτης 12/5 και φυσικά στις BIG 5, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη διοργανώτρια Σουηδία στον τελικό του Σαββάτου.

Το NEWS 247 θα καλύψει ζωντανά τον ημιτελικό, μεταδίδοντας λεπτό, προς λεπτό τη διαδικασία, τις εμφανίσεις και την τελική ετυμηγορία

Οι 18 χώρες που θα διαγωνιστούν απόψε το βράδυ, με σειρά εμφάνισης είναι οι εξής:

  1. Φιλνανδία: Sing It Away sung by Sandhja
  2. Ελλάδα: Utopian Land sung by Argo
  3. Μολδαβία: Falling Stars sung by Lidia Isac
  4. Ουγγαρία: Pioneer sung by Freddie
  5. Κροατία: Lighthouse sung by Nina Kraljić
  6. Ολλανδία: Slow Down sung by Douwe Bob
  7. Αρμενία: LoveWave sung by Iveta Mukuchyan
  8. Σαν Μαρίνο: I Didn’t Know sung by Serhat
  9. Ρωσσία: You Are The Only One sung by Sergey Lazarev
  10. Τσεχία: I Stand sung by Gabriela Gunčíková
  11. Κύπρος: Alter Ego sung by Minus One
  12. Αυστρία: Loin d’ici sung by ZOË
  13. Εσθονία: Play sung by Jüri Pootsmann
  14. Αζερμπαϊτζάν: Miracle sung by Samra
  15. Μαυροβούνιο: The Real Thing sung by Highway
  16. Ισλανία: Hear Them Calling sung by Greta Salóme
  17. Βοσνία Ερζεγοβίνη: Ljubav Je sung by Dalal, Deen, Ana & Jala
  18. Μάλτα: Walk on Water sung by Ira Losco

Να θυμίσουμε εδώ, πως η βαθμολογία των χωρών προκύπτει κατά 50% από τις κριτικές επιτροπές των χωρών και 50% με τη διαδικασία televoting, από τους τηλεθεατές. Το μισό βήμα για την πρόκριση λοιπόν έχει ήδη γίνει, αφού οι επιτροπές παρακολούθησαν τη γενική πρόβα της Δευτέρας και έχουν ήδη υποβάλλει τη βαθμολογία τους. Απόψε, θα προστεθεί και εκείνη του κοινού και έτσι θα ανακοινωθούν οι 10 χώρες που προκρίνονται.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ LIVE ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΕΔΩ

Στον Α’ Ημιτελικό μπορούν να ψηφίσουν μόνο οι 18 χώρες που διαγωνίζονται (και φυσικά κάθε χώρα δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει τη δική της συμμετοχή) και τρεις από τις BIG 5 και τη διοργανώτρια χώρα. Στον αποψινό ημιτελικό λοιπόν ψηφίζουν εκτός από τις διαγωνιζόμενες και η Ισπανία, η Σουηδία και η Γαλλία.

Η εμφάνιση της Ελλάδας επί σκηνής

Το ελληνικό τραγούδι ξεκινά με τον λυράρη σε ένα μίνι σόλο, εισαγωγή στο τραγούδι, ενώ κατά τη διάρκεια του τραγουδιού υπάρχει και ένα “δείγμα” ποντιακού χορού. Η γέφυρα με την ποντιακή λύρα και ο χορός του συγκροτήματος επί σκηνής κέρδισε πάντως τις εντυπώσεις στη Σουηδία και έδωσε πόντους στην ελληνική συμμετοχή, της οποίας η υποδοχή ήταν αρκετά μουδιασμένη.

Τι λένε τα στοιχήματα για την Ελλάδα;

Λίγες ώρες πάντως πριν την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής, οι στοιχηματικές αποδόσεις, δείχνουν “δύσκολη” νύχτα καθώς οι Argo δεν φαίνονται να πλασάρονται μέσα στη δεκάδα. Συγκεκριμένα, μπήκαμε στο Stoiximan.gr και η απόδοση στο ποιος θα είναι νικητής της βραδιάς δίνει στην Ελλάδα 150.00, κατατάσσοντάς τη στη 14η θέση.

Επιπλέον, στην Ελλάδα δίνεται 3.00 απόδοση για την περίπτωση να προκριθεί στον τελικό και 1.35 στον αποκλεισμό, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως για την ώρα φαίνεται πιο πιθανό η χώρα να μείνει έξω. Αντίστοιχα, σε ό, τι αφορά την πρόκριση, το stoiximan.gr δίνει μικρότερες αποδόσεις από την Ελλάδα σε 13 χώρες, που επίσης υποδεικνύει πως η χώρα μας μοιάζει να καταλήγει έξω από τη δεκάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα