Eurovision 2023: Με μια εξαμελή οικογένεια από το Κόσοβο η Αλβανία – Ακούστε το κομμάτι

Eurovision 2023: Με μια εξαμελή οικογένεια από το Κόσοβο η Αλβανία – Ακούστε το κομμάτι
Η Albina Youtube printscreen / RTSH - Radio Televizioni Shqiptar

Οικογενειακή υπόθεση η συμμετοχή της Αλβανίας στη Eurovision του Λίβερπουλ. Η Albina μαζί με τη Familja Kelmendi θα ερμηνεύσουν το κομμάτι “Duje”.

Η Αλβανία, μέσα από το Festivali i Këngës, επέλεξε τους εκπροσώπους της για τη Eurovision 2023. Η Albina μαζί με τη Familja Kelmendi και με ένα δυναμικό τραγούδι με τίτλο “Duje” κέρδισαν στην ψηφοφορία του κοινού και θα ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο.

H Albina Kelmendi μαζί με την 5μελή οικογένειά της ερμήνευσε ένα τραγούδι που εξιστορεί την πορεία μιας οικογένειας μέσα στην εποχή της κρίσης και πώς αυτή κρατήθηκε ενωμένη.

Η βραδιά του Μεγάλου Τελικού του εθνικού φεστιβάλ της Αλβανίας έλαβε χώρα στο Pallati i Kongreseve στα Τίρανα και ήταν φαντασμαγορική. Παρουσιάστρια ήταν η Arbana Osmani, γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός.

Όπως γράφει ο ogaegreece, είκοσι ένα τραγούδια διαγωνίσθηκαν για να κερδίσουν την ψήφο του κοινού, καθώς μόνο αυτό επέλεξε ποιο τραγούδι θα πάει στο Λίβερπουλ!

Τα 21 τραγούδια που εμφανίσθηκαν στο Μεγάλο Τελικό με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της τηλεόρασης RTSH.

Λίγα λόγια για την Albina Kelmendi

H Albina Kelmendi γεννήθηκε το 1998 στο Κόσοβο. Σπούδασε μουσική και κυρίως κλαρινέτο και πιάνο σε μουσικό σχολείο στη γενέτειρά της Pejë. Άρχισε να κάνει εμφανίσεις μαζί με την οικογένειά της ως Family Band. Ξεκίνησε να γίνεται ευρύτερα γνωστή το 2014 μέσα από τη συμμετοχή της στο “The Voice of Albania” όπου έφτασε στον τελικό. Το πρώτο της ντεμπούτο άλμπουμ το κυκλοφόρησε το 2022 με τίτλο Nana loke, ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλά singles.

Eurovision 2023: Ακούστε το κομμάτι της Αλβανίας

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα