Eurovision 2024: Ο Joost Klein ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες

Διαβάζεται σε 4'
Ο Joost Klein στη σκηνή της Eurovision 2024
Ο Joost Klein στη σκηνή της Eurovision 2024 2024 Martin Meissner/AP Photo

Αντιμέτωπος με κατηγορίες είναι πιθανό να βρεθεί ο Ολλανδός εκπρόσωπος της Eurovision 2024, Joost Klein, μετά τον αποκλεισμό του από τον Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του Joost Klein, του Ολλανδού διαγωνιζόμενου της Eurovision 2024 που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό, καθώς ο τραγουδιστής είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες, σύμφωνα με την αστυνομία της Σουηδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Joost Klein, πιθανότατα θα κατηγορηθεί για τις “παράνομες απειλές” που εξαπέλυσε σε βάρος μέλους του συνεργείου παραγωγής.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος καλλιτέχνης, ένα από τα φαβορί για τη νίκη φέτος, αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό, κάτι πρωτοφανές στην 68χρονη ιστορία της Eurovision, μετά την καταγγελία που έκανε γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής στη σουηδική αστυνομία για ένα υποτιθέμενο “επεισόδιο στα παρασκήνια”.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Jimmy Modin δήλωσε στον Guardian ότι η έρευνά τους έχει ολοκληρωθεί και ότι η απόφαση για τις κατηγορίες θα πρέπει να ληφθεί “μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες”, χωρίς να κάνει γνωστό ποια ήταν η φύση των φερόμενων απειλών.

“Αναμένουμε ότι πιθανότατα θα ασκηθεί δίωξη”, δήλωσε ο Emil Andersson, ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση, στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT. Είπε ότι είναι πιθανή μια “ταχεία δίωξη”, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες, καθώς η συμπλοκή δεν αφορούσε σοβαρότερο έγκλημα.

Η εφημερίδα του Μάλμε, Sydsvenska, ανέφερε σε δημοσίευμά της πως το έγκλημα της απειλής οδηγεί συνήθως σε πρόστιμα κατά την καταδίκη.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το απόγευμα του Σαββάτου (11/05), λίγες ώρες πριν τον Τελικό, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, AVROTROS, ξεκαθάρισε όσα έγιναν.

Η ανακοίνωση του AVROTROS για τον Ολλανδό

Ένα περιστατικό σημειώθηκε μετά τον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης. Ο Joost βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που κατέβαινε από τη σκηνή και πήγαινε στο Greenroom. Επανειλημμένα δήλωσε πως δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό ήταν ασεβές. Τον οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε την κάμερα γούμαν” αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς προηγουμένως υπήρχαν αιχμές πως χτύπησε την κοπέλα της παραγωγής.

Χθες και σήμερα συνεδριάσαμε με την EBU και προτείναμε διάφορες λύσεις. Η EBU, όμως, επιμένει στην απόφασή της να αποκλείσει τον Joost Klein. Η AVROTROS βρίσκει την ποινή πολύ βαριά και δυσανάλογη“, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Είμαστε απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τους χιλιάδες φανς μας που ήταν ενθουσιασμένοι για απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και στην Ευρώπη, δεν έπρεπε να τελειώσει μ’ αυτόν τον τρόπο“, καταλήγει.

Η ανακοίνωση της EBU για την αποβολή του Joost Klein

Όπως είχε αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), νωρίτερα για την αποβολή:

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία μίας γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε μετά την εμφάνισή του (σ.σ. του Joost Klein) τη βραδιά του Ημιτελικού της Πέμπτης. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, κρίνεται σκόπιμο να μην συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αντιπροσωπείας“.

Η EBU καταλήγει στην ανακοίνωσή της πως “διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια”.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα