Eurovision 2024: Οι επιτροπές “έκαψαν” τη Σάττι – Η θέση της Ελλάδας στο κοινό

Διαβάζεται σε 4'
Μαρίνα Σάττι - Eurovision 2024
Μαρίνα Σάττι - Eurovision 2024 Peggy Theodorogianni/ERT

Από ποιες χώρες ψηφίστηκε η Ελλάδα στον Τελικό της Eurovision 2024. Η αναλυτική βαθμολογία για τη Μαρίνα Σάττι.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (11/5) ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, με νικήτρια την Ελβετία, που ήταν και ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Το Nemo κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision 2024, μετά από μια βαθμολογία “θρίλερ” μεταξύ Ελβετίας και Κροατίας.

Η Ελβετία βρέθηκε στην πρώτη θέση των επιτροπών με 365 βαθμούς, ενώ στη 2η θέση με 218 βαθμούς τερμάτισε η Γαλλία. Στη τρίτη θέση η Κροατία με 210 βαθμούς.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting. Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων το κοινό εξέφρασε την άποψή του η οποία ανακοινώθηκε συγκεντρωτικά για κάθε χώρα. Πρώτη στη προτίμηση του κοινού τερμάτισε η Κροατία με 337 βαθμούς.

Μεγάλη νικήτρια στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού αναδείχθηκε η Ελβετία.

Το Nemo κέρδισε την καρδιά της Ευρώπης με την οπερατική του περσόνα και την άψογη εμφάνισή του στη σκηνή, κατακτώντας την πρώτη θέση με ένα κομμάτι που μιλά για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι.

H επιλογή του εκπροσώπου της χώρας έγινε από ελβετική επιτροπή η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

“Το ‘The Code’ αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary”, ανέφερε το Nemo που αγαπά πολύ τη Μαρίνα Σάττι και σε δηλώσεις του είπε ότι θα ήθελε να μπουν στο στούντιο και να φτιάξουν μαζί ένα τραγούδι.

Η Μαρίνα Σάττι έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με το «Ζάρι» στον μεγάλο τελικό της Eurovision, όμως δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα.

Η τραγουδίστρια κατέκτησε την 11η θέση, ενώ έλαβε 41 βαθμούς από τις επιτροπές και 85 από το κοινό.

Η αναλυτική βαθμολογία που έλαβε η Ελλάδα σε επιτροπές και κοινό

Επιτροπές

Σε σύνολο 37 χωρών η Ελλάδα έλαβε βαθμούς μόνο από οκτώ επιτροπές χωρών. Εξαίρεση ήταν η επιτροπή της Ελβετίας που έδωσε 12 βαθμούς στην Ελλάδα.

Οι βαθμοί από τις επιτροπές για την Ελλάδα ήταν:

  • 12 από Ελβετία
  • 7 από Αλβανία
  • 7 από Κύπρο
  • 4 από Γαλλία
  • 4 από Αρμενία
  • 3 από Σερβία
  • 2 από Σλοβενία
  • 2 από Νορβηγία

Έτσι, στις βαθμολογίες των εθνικών επιτροπών, η Μαρίνα Σάττι βρέθηκε στη 14η θέση με 41 βαθμούς.

Πώς ψήφισε το κοινό

Συνολικά η Ελλάδα απέσπασε στην ψηφοφορία κοινού 85 βαθμούς οι οποίοι αντιστοιχούν στην 8η θέση.

Από τις 37 χώρες που είχαν δικαίωμα ψήφου +το Rest of the World την Ελλάδα στήριξαν οι 21.

Αναλυτικά η Ελλάδα έλαβε από 1 βαθμό από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, από 2 βαθμούς από τη Τσεχία, τη Γεωργία, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ισπανία, από 3 βαθμούς από την Αυστραλία, τη Μολδαβία και τον Υπόλοιπο Κόσμο, από 4 βαθμούς από την Αλβανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελβετία, από 5 βαθμούς από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, 7 βαθμούς από τον Άγιο Μαρίνο, 8 βαθμούς από τη Σερβία, 10 βαθμούς από την Αρμενία και 12 βαθμούς από την Κύπρο.

Eurovision 2024: Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίνας Σάττι μετά τον Μεγάλο Τελικό

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του 68ου διαγωνισμού της Eurovision έκανε η Μαρίνα Σάττι.

Αφότου τελείωσε η βραδιά με μεγάλη νικήτρια την Ελβετία, η Μαρίνα Σάττι έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες. Στο σημείο βρισκόταν η κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10», όπου και μίλησε η τραγουδίστρια.

«Ήταν ειλικρινά μια τρομερή εμπειρία όλο αυτό για μένα. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα το έκανα ξανά 100%. Σε όλα τα επίπεδα, και καλλιτεχνικά και προσωπικά και όλο αυτό το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε το κοινό για τη στήριξή του. «Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους εδώ, και εσάς από την ΕΡΤ, αλλά και τον κόσμο για τη στήριξη και την αγάπη του», δήλωσε η τραγουδίστρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Eurovision 2024: Η ανακοίνωση του Μεγάλου νικητή

Eurovision 2024: Η τελική κατάταξη του Μεγάλου Τελικού

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα