Eurovision 2024: Πάρτι 90ς με Alcazar και “Crying At The Discoteque” – Τα ολογράμματα των ΑΒΒΑ

Διαβάζεται σε 3'
Alcazar
Alcazar στην 68η Eurovision Song Contest at Malmö Arena Malin Åkerman

Πάρτι με ABBA για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη νίκη του “Waterloo” στη Eurovision και οι πάλαι ποτέ Alcazar μας θύμισαν το “Crying At The Discoteque”.

Ενδιαφέρουσα συγκυρία η φετινή στο Μάλμε της Σουηδίας από άποψη ιστορίας του διαγωνισμού. Η διεξαγωγή της Eurovision 2024 συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη νίκη των ABBA με το «Waterloo» και οι διοργανωτές το γιόρτασαν με με μια βουτιά στο παρελθόν.

Η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στους ABBA στο πλαίσιο του Μεγάλου Τελικού το βράδυ του Σαββάτου.

Το συγκρότημα των ABBA εμφανίστηκε στη σκηνή … αγέραστο. Είδαμε τα εντυπωσιακά τους ολογράμματα να δίνουν το μήνυμά στο κοινό, αλλά εμείς περιμέναμε κάτι άλλο. Τους Alcazar!

Eurovision: ABBA την ίδια χρονιά με Μαρινέλλα 

Πέρασε μισός αιώνας από τότε που οι Abba με το «Waterloo» έγραψαν ιστορία στην Eurovision και με τη νίκη τους επανακαθόρισαν τον θεσμό. Στις 6 Απριλίου του 1974 το σουηδικό συγκρότημα ABBA κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Σουηδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Corinne Cumming - EBU

Την Ελλάδα εκπροσωπούσε τότε η Μαρινέλλα με το τραγούδι «Κρασί, Θάλασσα και τ’ αγόρι μου» που πήρε την 11η θέση.

Αφού έχασαν το εισιτήριο για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1973 στο Λουξεμβούργο, όταν η συμμετοχή τους “Ring Ring” έφτασε στην τρίτη θέση στην προεπιλογή Melodifestivalen της Σουηδίας, οι ABBA αποφάσισαν να γράψουν ένα τραγούδι ειδικά για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1974. Κάτι που θα έσπαγε σίγουρα τον ανταγωνισμό στο Melodifestivalen και θα τους έβαζε στη διεθνή σκηνή του Μπράιτον.

Το όνομα του συγκροτήματος είναι ένα αρκτικόλεξο από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των μελών της μπάντας: Ανιέτα Φέλτσκογκ, Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λίνγκσταντ. Η ηχογράφηση αυτού του τραγουδιού με στόχο την επιτυχία της Eurovision ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 1973, με τον γλυκανάλατο τίτλο “Honey Pie”. Κατόπιν επιλέχθηκε το πιο μάχιμο Waterloo που σάρωσε στον διαγωνισμό.

Κανείς τους δεν φανταζόταν ότι εκείνη η μέρα θα ήταν η αρχή για μια μεγάλη διεθνή καριέρα. Το συγκρότημα μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame στις 15 Μαρτίου του 2010.

Sarah Louise Bennett_EBU

Alcazar – Oι θεότητες της ντίσκο-ποπ στη Eurovision

Για μία μόνο βραδιά, η SVT κατάφερε να πείσει ένα από τα πιο εμβληματικά σουηδικά ποπ συγκροτήματα όλων των εποχών να επανενωθεί. Οι Alcazar είναι οι θεότητες της ντίσκο-ποπ που έχουν διαγωνιστεί 5 φορές στη σουηδική προεπιλογή για τη Eurovision, το Melodifestivalen.

Αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν στον Διαγωνισμό. Μέχρι σήμερα! Οι Andreas Lundstedt, Lina Hedlund και Tess Merkel τραγουδούσαν το πάλαι ποτέ “Crying At The Discoteque”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα