Eurovision 2024: Το Nemo εκτός από τον “κώδικα” έσπασε και το τρόπαιο – Δείτε βίντεο

Διαβάζεται σε 3'
Το Nemo κερδίζει τη Eurovision 2024
Το Nemo κερδίζει τη Eurovision 2024 2024 Martin Meissner/AP Photo

“Κώδικα”, αντίχειρα και το τρόπαιο της Eurovision 2024 έσπασε το Nemo μόλις λίγα λεπτά μετά τη νίκη του. Η δήλωση – καρφί για τη διοργάνωση στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Μπορεί η βραδιά του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2024 να κινήθηκε χωρίς μεγάλα απρόοπτα, όμως το Nemo που κατέκτησε την πρώτη θέση στον 68ο Διαγωνισμού Τραγουδιού με το “The Code“, άφησε το καλύτερο για το τέλος.

Ο καλλιτέχνης που εκπροσώπησε στη φετινή Eurovision την Ελβετία κέρδισε την καρδιά της Ευρώπης με την οπερατική του περσόνα και την άψογη εμφάνισή του στη σκηνή, κατακτώντας την πρώτη θέση με ένα κομμάτι που μιλά για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι. H επιλογή του εκπροσώπου της χώρας έγινε από ελβετική επιτροπή η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

Το ‘The Code’ αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary”, ανέφερε το Nemo που έγινε και φίλος με τη Μαρίνα Σάττι και σε δηλώσεις του είπε ότι θα ήθελε να μπουν στο στούντιο και να φτιάξουν μαζί ένα τραγούδι.

Eurovision 2024: Δείτε την εμφάνισή του

Το Nemo πανηγύρισε για τη μεγάλη νίκη του ευχαριστώντας κοινό και επιτροπές που του χάρισαν συνολικά 591 πόντους και βρέθηκε στη σκηνή του Malmo Arena για να παραλάβει το πολυπόθητο γυάλινο τρόπαιο από την προκάτοχό του, Loreen και για να ερμηνεύσει για ακόμη μια φορά το νικητήριο τραγούδι.

Eurovision 2024: Η στιγμή που το Nemo μαθαίνει ότι κέρδισε τον διαγωνισμό

Ελπίζω αυτός ο διαγωνισμός να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή του και να συνεχίσει να υπερασπίζεται την ειρήνη και την αξιοπρέπεια για κάθε άνθρωπο“, ήταν τα πρώτα λόγια του Nemo αμέσως μετά τη νίκη του.

Λίγο μετά και αφού είχε μόλις ολοκληρώσει την εμφάνισή του, το Nemo πλησίασε στην άκρη της σκηνής που βρισκόταν το γυάλινο τρόπαιο, το σήκωσε δείχνοντάς το στην κάμερα, όμως καθώς το άφηνε ξανά κάτω αυτό έσπασε! Μάλιστα ο ήχος ακούστηκε από τα μικρόφωνα που φορούσε.

Δείτε το βίντεο:

Δεν έσπασα μόνο τον ‘Κώδικα’, έσπασα και το τρόπαιο“, δήλωσε το Nemo κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το σόου, όπου το χέρι του ήταν τυλιγμένο με επίδεσμο. “Έσπασα και τον αντίχειρά μου. Αλλά πήρα ένα νέο [τρόπαιο], οπότε τεχνικά έχω δύο τώρα”, αστειεύτηκε.

Μάλιστα, με αφορμή περιστατικό στο οποίο απαγορεύτηκε σε μη δυαδικό άτομο να φέρει τη δική του σημαία, ενώ το ίδιο το Nemo την κρατούσε κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων, ο καλλιτέχνης έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά και σχολίασε όλο νόημα: “Μπορεί το τρόπαιο που έσπασα να φτιάχνεται, αλλά μπορεί και η Eurovision να χρειάζεται λίγο ‘φτιάξιμο’“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα