Eurovision 2025: Αυτός είναι ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Διαβάζεται σε 3'
Eurovision
Eurovision 2024 Martin Meissner/AP Photo

Η Κύπρος έγινε η χώρα που ανακοίνωσε πρώτη τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision 2025. Όσα γνωρίζουμε για αυτόν.

Μετά από ένα σερί τεσσάρων ετών που την Κύπρο εκπροσωπούσαν γυναίκες καλλιτέχνιδες – Ελένη Φουρέιρα, Τάμτα, Έλενα Τσαγκρινού και Silia Kapsis– ο κυπριακός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CyBC ανακοίνωσε πως τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2025.

Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία, μετά τη νίκη του Nemo, με τη Βασιλεία, τη μεγάλη μητρόπολη του Ρήνου να έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο.

Και μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε αρκετά μακριά από τις φαντασμαγορικές βραδιές των Ημιτελικών και του Τελικού, που θα πραγματοποιηθούν στις 13, 15 και 17 Μαΐου 2025, ο κύβος ερρίφθη στο ΡΙΚ και την Κύπρο στον 69o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα εκπροσωπήσει ο Theo Evan.

“Η αναμονή τελείωσε! Ο Theo Evan θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision”, αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Instagram ο επίσημος λογαριασμός του CyBC.

Ποιος είναι ο Theo Evan

Ο Theo Evan (aka Ευάγγελος Θεοδώρου) ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική και τον χορό από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών, όταν άρχισε μαθήματα χορού στη Λευκωσία και εντάχθηκε στη χορωδία του σχολείου του. Συμμετείχε σε διάφορα τοπικά talent και θεατρικά show στην Κύπρο, κερδίζοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις για τις ερμηνείες του. Με είδωλο τον Michael Jackson, ο Theo εμπνεύστηκε να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του και άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια ως έφηβος, υιοθετώντας την pop ως κύρια κατεύθυνση και ενσωματώνοντας στοιχεία από τον αείμνηστο βασιλιά του είδους τόσο στη μουσική του όσο και στο χορό του.

Μετά την αποφοίτησή του από ένα κορυφαίο δημόσιο σχολείο, και συγκεκριμένα το “The English School” στη Λευκωσία, ο Theo πήρε δύναμη από τους γονείς του να κάνει πραγματικότητα το σύνθημά του “Ποτέ μην συμβιβάζεσαι, δούλεψε σκληρά και ακολούθησε τα όνειρά σου – όσο ανέφικτα κι αν φαίνονται“. Στο πλαίσιο αυτό, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει μουσική και ερμηνεία στο Berklee, ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και διεθνώς.

Ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές νωρίτερα από το αναμενόμενο με διάκριση, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους καθηγητές του, οι οποίοι τον επέλεξαν ως τιμώμενο πρόσωπο στις τρεις τελευταίες τελετές αποφοίτησης του πανεπιστημίου ανάμεσα σε ονόματα όπως ο Justin Timberlake, η Missy Elliot, ο Pharell Williams, ο John Legend και άλλοι αξιόλογοι απόφοιτοι. Μετά την αποφοίτησή του, επέλεξε να κάνει το Λος Άντζελες την πόλη από την οποία θα μπορούσε να χαράξει τη δική του πορεία στη μουσική.

Το “The Wall“, το όνομα του πρώτου του single, ήταν επηρεασμένο από το Reggaeton, αφού ενσωματώνει τον μουσικό ρυθμό του Dembow. Εμπνευσμένη από τον Stromae, η παραγωγή του τραγουδιού χρησιμοποιεί στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής.

Theo Evan – THE WALL

Ακολούθησαν δύο νέες κυκλοφορίες και συγκεκριμένα το “Save Me From Myself” και το “Dark Side”, μια πιο σκοτεινή διαδρομή από το αρχικό του single αφού και τα δύο τραγούδια αφορούν τις αυτοκαταστροφικές τάσεις της σημερινής ανθρωπότητας και την κραυγή για βοήθεια που είναι τόσο σημαντική για την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Ο Theo επιχείρησε επίσης να ασχοληθεί με τον κόσμο της υποκριτικής με μια σύντομη συμμετοχή ως κομπάρσος στην τηλεοπτική σειρά του HBO “Euphoria“, ως εφαλτήριο στον εξίσου δημιουργικό αυτό τομέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα