Eurovision 2025: Η μεγάλη αλλαγή μετά από 22 χρόνια στην επιλογή της ελληνικής συμμετοχής

Διαβάζεται σε 1'
Eurovision 2025: Η μεγάλη αλλαγή μετά από 22 χρόνια στην επιλογή της ελληνικής συμμετοχής
ΕΡΤ

Μια μεγάλη είδηση που αφορά την Eurovision 2025 και την επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες της ΕΡΤ. Τι αλλάζει.

Ένα ευχάριστο νέο που αφορά την Eurovision 2025, η οποία θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης (18/09), χαροποιώντας τους απανταχού Εurofans.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προγράμματος 2024-2025 της ΕΡΤ, η διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, επιστρέφει στο κοινό.

Όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, η επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας θα γίνει μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας, κάτι που έχει να συμβεί 22 χρόνια. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, επιστρέφει ο εθνικός τελικός, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού, που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Eurovision, θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί και με τη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Με αυτό τον τρόπο θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από πολλούς καλλιτέχνες για να συμμετέχουν. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα