Eurovision 2024: Η στιγμή που το Nemo μαθαίνει ότι κέρδισε τον διαγωνισμό

Διαβάζεται σε 3'
Μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024 η Ελβετία
Μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024 η Ελβετία Associated Press

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί και αγκαλιές στο «στρατόπεδο» των Ελβετών, μετά την ανάδειξη του Nemo ως νικητή της Eurovision 2024.

Μεγάλη νικήτρια του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στέφθηκε η Ελβετία με το Nemo και το τραγούδι «Τhe Code». Το τραγούδι έλαβε συνολικά 591 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η Κροατία με 547 βαθμούς και ακολούθησε η Ουκρανία με 453 βαθμούς. Η Γαλλία κατέλαβε την 4η θέση με 445 βαθμούς και το Ισραήλ έλαβε 375 πόντους και κατέκτησε την 5η θέση.

Η ελληνική συμμετοχή με τη Μαρίνα Σάττι και το «Zari» έλαβαν την 11η θέση με συνολικά 126 βαθμούς, ενώ η Κύπρος την 15η θέση με συνολικά 78 βαθμούς.

H διαδικασία της βαθμολογίας για την ανάδειξη του νικητή ήταν θρίλερ μέχρι τέλος, με το κοινό να δίνει 226 βαθμούς στο Nemo, φτάνοντας συνολικά του 591, και ξεπερνώντας με τον τρόπο αυτόν τον Κροάτη που έλαβε 547 βαθμούς.

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η εν λόγω στιγμή, με τον Nemo να πέφτει στις αγκαλιές των συνεργατών του και να πανηγυρίζει για τη μεγάλη νίκη.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή που το Nemo μαθαίνει ότι κέρδισε τη Eurovision 2024

 

Το Nemo Mettler είναι γεννημένο στις 3 Αυγούστου 1999 και είναι ράπερ, τραγουδιστ@ και μουσικ@ που γεννήθηκε στο Biel/Bienne της Ελβετίας.

Προσδιορίζεται ως non binary/μη δυαδικό άτομο. Εκτός από το τραγούδι, το Nemo παίζει επίσης βιολί, πιάνο και ντραμς.

Το EP, Clownfisch, του 2015 του Nemo έφτασε στο νούμερο 95 στα ελβετικά charts. Το single του, “Du”, του 2017, έφτασε στο νούμερο 4 στην Ελβετία.

Το τραγούδι του Nemo με τίτλο “The Code”, είναι ένα κομμάτι που μιλά για για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που περιγράφει λεπτομερώς τις εμπειρίες του Nemo με την αποκάλυψη του εαυτού του για τη μη δυαδική ταυτότητά του.

Το τραγούδι γράφτηκε από το Nemo και τρεις άλλους τραγουδοποιούς. Κυκλοφόρησε στις 29 Φεβρουαρίου 2024 από την Better Now Records.

H επιλογή του εκπροσώπου της χώρας έγινε από ελβετική επιτροπή, η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary» ανέφερε το Nemo.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα