Eurovision με Μαρίνα Σάττι: Τι φόρεσε στο Τιρκουάζ Χαλί και τα προγνωστικά για το “Ζάρι”

Διαβάζεται σε 5'
Μαρίνα Σάττι
Η Μαρίνα Σάττι με την ομάδα της στο τιρκουάζ χαλί της 68ης Eurovision Alma Bengtsson - EBU

Η Μαρίνα Σάττι περπάτησε στο Τιρκουάζ Χαλί (Turquoise Carpet) της Eurovision μία ανάσα πριν από τη διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού στο Μάλμε της Σουηδίας.

Δεν συγκρίνεται με το “κόκκινο χαλί” των Όσκαρ, αλλά και εκεί οι εμφανίσεις είναι εντυπωσιακές και η διάθεση στα ύψη. H Μαρίνα Σάττι, ευδιάθετη και χαμογελαστή, περπάτησε στο Τιρκουάζ Χαλί (Turquoise Carpet) της Eurovision.

Το Τιρκουάζ Χαλί στρώθηκε και φέτος, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαγωνιστικής εβδομάδας της 68ης Eurovision, που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας.

H πρωταγωνίστρια της ελληνικής συμμετοχής του φετινού ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού συνομίλησε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, καθώς και με τις παρουσιάστριες του event, τις δημοφιλείς drag queens Elecktra και Tia Kofi.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας και η ομάδα της, καθώς και οι καλλιτέχνες από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στη Eurovision, παρέλασαν, φωτογραφήθηκαν και διασκέδασαν, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου 2024, στο συνεδριακό και συναυλιακό μέγαρο Malmö Live, στην καρδιά του Μάλμε.

Μαρίνα Σάττι – Δείτε φωτογραφίες από την εμφάνισή της στο τιρκουάζ χαλί

Η Μαρίνα Σάττι με την ομάδα της στο τιρκουάζ χαλί της 68ης Eurovision Alma Bengtsson - EBU

Η Μαρίνα Σάττι για την περίσταση επέλεξε ένα denim avant garde look με top και φούστα με τζιν λωρίδες, που συνδύασε με silver γόβες. Το σύνολο της είχε την υπογραφή του fashion brand Y/Project!

Η Μαρίνα Σάττι στο τιρκουάζ χαλί της 68ης Eurovision EBU

Είναι η πρώτη χρονιά που το Τιρκουάζ Χαλί -το οποίο οφείλει το χρώμα του στον επίσημο χορηγό της Eurovision, Moroccanoil-, δεν μεταδίδεται ζωντανά. Ωστόσο, τις σύντομες συνεντεύξεις των εκπροσώπων οι φίλοι του Διαγωνισμού
μπορούν να τις παρακολουθήσουν live στα επίσημα κανάλια της Eurovision στο YouTube και στο TikTok.

Η Μαρίνα Σάττι με την ομάδα της στο τιρκουάζ χαλί της 68ης Eurovision EBU

Ψηφοφορία και λίγα προγνωστικά

Όπως έχουμε ήδη γράψει στο News 24/7 για πρώτη φορά φέτος οι καλλιτέχνες από τις πέντε μεγάλες χώρες -Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο- και τη διοργανώτρια χώρα Σουηδία θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους ολοκληρωμένα και ζωντανά κατά τη διάρκεια των Ημιτελικών. Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια, μόνο ένα μικρό απόσπασμα από κάθε πρόβα τους παιζόταν κατά τη διάρκεια των Ημιτελικών.

Στον Πρώτο Ημιτελικό (7/5) θα εμφανιστούν οι: Γερμανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο και στον Δεύτερο ημιτελικό (9/5) οι: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, η ψηφοφορία θα ανοίξει λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού. Οι θεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν καθώς ερμηνεύονται τα κομμάτια, αντί να περιμένουν έως ότου παρουσιαστούν όλες οι συμμετοχές, όπως συνέβαινε από τότε που εισήχθη η ψηφοφορία του κοινού το 1997 (εκτός από το 2010 και το 2011 που ξεκινούσε η ψηφοφορία στην έναρξη του Τελικού).

Επιπλέον, οι τηλεθεατές σε χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα έχουν πλέον σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια πριν ξεκινήσει το κάθε ζωντανό σόου.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ανοίξει για τον “υπόλοιπο κόσμο” αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας για τους ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό, το προηγούμενο βράδυ, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις.

Οι εθνικές κριτικές επιτροπές σε κάθε συμμετέχουσα χώρα θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν μόνο στον Μεγάλο Τελικό (αποτελώντας σχεδόν το 50% του τελικού αποτελέσματος με λίγο πάνω από το 50% να προέρχεται από τις ψήφους του κοινού) – και οι 10 καλύτεροι προκριματικοί από κάθε ημιτελικό θα αποφασιστούν μόνο από τις ψήφους του κοινού.

Αναφέροντας και ολίγα προγνωστικά – αν και όλα είναι ρευστά – στο eurovisionworld.com βλέπουμε την Κροατία στην κορυφή των στοιχημάτων για τη νίκη και ακολουθούν: η Ελβετία, Ιταλία, η Ουκρανία, Ιρλανδία -με την Ελλάδα να βρίσκεται στην ένατη θέση, μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρουσιαστές

Φέτος, πίσω από τα μικρόφωνα του σχολιασμού θα βρίσκονται ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα.

Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τα 37 τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν στο Malmö Arena της Σουηδίας, στους δύο Ημιτελικούς και στον Μεγάλο Τελικό.

Και για να μην ξεχνιόμαστε… η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού, ενώ η Κύπρος με τη Σήλια Καψή θα σηκώσει την αυλαία του Α’ Ημιτελικού, αφού θα τη δούμε πρώτη στη σειρά εμφάνισης την Τρίτη (7 Μαΐου).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα