Φεστιβάλ Jaz Zoo Concert Series στο Χαλάνδρι

Φεστιβάλ Jaz Zoo Concert Series στο Χαλάνδρι
Σαξοφωνίστας της τζαζ AP

Ξεχωριστές συναυλίες στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Τζαζ

Έχοντας φιλοξενήσει τα τελευταία 2 χρόνια τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής τζαζ σκηνής, το Jaz Zoo Concert Series συμμετέχει επίσημα στην Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ 2018, με ένα διήμερο Φεστιβάλ, το οποίο άνοιξε χθες, Κυριακή, την αυλαία του και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Δευτέρα.

Στην Αθήνα, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο The Zoo (Ζωοδόχου Πηγής 45 – Χαλάνδρι) με ξεχωριστά σχήματα από τις 20.00 έως αργά τη νύχτα.

Η καθιέρωση της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Τζαζ (30 Απριλίου) έγινε τον Νοέμβριου του 2011, από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) και γιορτάζεται σε συνεργασία με το Thelonious Monk Institute of Jazz, με στόχο να «ενθαρρύνει και να αναδείξει τον διαπολιτισμικό διάλογο και την κατανόηση μέσω της τζαζ μουσικής, που ενώνει τους ανθρώπους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη».

Το Jaz Zoo Concert Series, το οποίο πραγματοποιείται στο The Zoo κάθε Τετάρτη, δημιουργήθηκε από τον Αλέκο Βρέτο (καλλιτεχνική διεύθυνση) και τον Σπύρο Λευκοφρύδη (ιδιοκτήτη του χώρου), με την αμέριστη συμβολή του ραδιοφωνικού παραγωγού Ιλάν Σολομόν και του Μάνθου Γιουρτζόγλου, και ξεκίνησε από το μεράκι τους και το ενδιαφέρον τους για την καλή μουσική.

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής απαρτίζουν το lineup της ημέρας: Το φεστιβάλ ξεκινά με τη headline συναυλία από το κουαρτέτο του Γιάννη Παπατριανταφύλλου, σε συνεργασία με έναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς στην Ευρώπη, τον ισραηλινής καταγωγής Λονδρέζο Gilad Atzmon. Μαζί του, θα είναι δύο από τις πιο εμβληματικές μορφές της αγγλικής τζαζ σκηνής με πολλαπλά βραβεία και διακρίσεις, ο κιθαρίστας Nigel Price και ο δικός μας Βασίλης Ξενόπουλος, των οποίων το κουαρτέτο είναι ένα από τα καλύτερα στην Αγγλία, αλλά και την Ευρώπη.

Πρόγραμμα

20.00 – 21.00: Άρης Παπαδόπουλος Quartet

21.00 – 22.00: Haris Labrakis Quartet

22.00 – 00.00: Γιάννης Παπατριανταφύλλου Quartet feat. Gilad Atzmon, Vassilis Xenopoulos & Nigel Price

00.00 – 01.00: Νικόλας Αναδολής

Πληροφορίες

The Zoo

(Ζωοδόχου Πηγής 45 – Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6745375)

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ, τιμή προπώλησης: 12 ευρώ, φοιτητικό – μαθητικό – ΑΜΕΑ – άνεργοι: 12 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα