Φωτεινή Βελεσιώτου: Δεν είμαι ρεμπέτισσα. Σήμερα ρεμπέτικο δεν υπάρχει

Φωτεινή Βελεσιώτου: Δεν είμαι ρεμπέτισσα. Σήμερα ρεμπέτικο δεν υπάρχει

Το αγαπώ όμως και το τραγουδάω χρόνια, ανέφερε η αγαπητή ερμηνεύτρια για τη σχέση της με το ρεμπέτικο. Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, τηλεόραση και την κοινωνική αντίδραση που... έσβησε

H επιτυχημένη ερμηνεύτρια με την ιδιαίτερη χροιά Φωτεινή Βελεσιώτου ήταν καλεσμένη το απόγευμα της Πέμπτης στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Δεν είμαι ρεμπέτισσα” λέει “γιατί σήμερα ρεμπέτικο δεν υπάρχει. Το αγαπώ όμως και το τραγουδάω χρόνια”. Διαφωνεί όμως και με όσους την ταυτίζουν με την Μπέλλου. “Δεν συμφωνώ ότι μοιάζουν οι φωνές μας. Αλλιώς τραγουδάω εγώ.”

Η δημοσιότητα την έβγαλε από την ησυχία της λέει. «Θέλω χρόνο για το ψάρεμά μου για τη μαγειρική μου, δεν έχω χρόνο πια».

Η σχέση της με τα παιδιά ως δασκάλα την έκανε πιο αυθόρμητη λέει. «Τους μάθαινα Θεοδωράκη και Χατζιδάκι. Τους μάθαινα και ιστορία, αν περίμενα από τα σχολικά εγχειρίδια, σωθήκαμε. Δεν γράφουν τίποτα»

Την ενοχλεί που είμαστε εκατομμύρια και κοιμόμαστε ενώ θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους. «Φυσικά βγήκα στους δρόμους με όλο τον κόσμο. Τώρα ο κόσμος κλειδώθηκε, δεν βλέπει εναλλακτική, ελπίδα.  Να αισθανθώ καλά που νεκρώνεται μια πόλη γιατί βλέπουν όλοι τον τελικό ενός τηλεπαιχνιδιού; Αυτό θέλουμε;»

Παραδέχεται ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα το επαναλάβει. Τι θα ψηφίσει; «Προς εξωκοινοβουλευτικά το βλέπω». Τι είναι λαϊκό τραγούδι σήμερα; «Λαϊκά γράφει ο Μάλαμας, ο Κορακάκης… λίγοι δημιουργοί. Αλλά βέβαια ο κόσμος το θέλει το ζητάει». Τι ζητάει από το τραγούδι; «Αν δεν σου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούς ένα τραγούδι δεν αξίζει τίποτα» λέει.

Δεν θέλει να την βρει το τέλος σε ένα πάλκο λέει: «Αν είναι δυνατόν! θα πηγαίνω με καροτσάκι να τραγουδάω; όχι . Δεν υπάρχει μόνο το τραγούδι στη ζωή. Έχω τους ανθρώπους μου που αγαπώ και παίρνω ρεύμα από αυτούς και τόσα άλλα πράγματα να κάνω»

Ακούστε την εκπομπή με καλεσμένη την κα Βελεσιώτου στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα