Φρενίτιδα για τα εισιτήρια των Oasis – Γιατί δεν εμπιστεύονται τα “τσακωμένα” αδέρφια Gallagher

Διαβάζεται σε 5'
Liam και Noel Gallagher
Liam και Noel Gallagher, Oasis, 1999 PA Images/Alamy/Visualhellas.gr

Η επανένωση των Oasis είναι η απάντηση στις προσευχές των φανς που εδώ και χρόνια θέλουν να δουν τα αδέρφια Gallagher “μονιασμένα” πάνω στη σκηνή.

Η επανένωση των Oasis πυροδότησε δεκάδες σχόλια και memes για τους τσακωμούς των δύο Gallagher. Πολλά τα σενάρια για το πώς και γιατί έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου. Με πιο πιθανή απάντηση… το κινηματογραφικό αθάνατο ελληνικό μότο… “είναι πολλά τα λεφτά Άρη”.

Το τι έχει γίνει στα βρετανικά social media για την επανένωση των Oasis δεν περιγράφεται. Εν αναμονή κι εμείς ενός μέιλ επιβεβαίωσης μετά την προεγγραφή μας στον επίσημο ιστότοπο για την προπώληση των εισιτηρίων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου – πριν από τη γενική πώληση του Σαββάτου – ρίξαμε μια ματιά στα online σχόλια για τους Oasis. 

Όπως όλα δείχνουν η προπώληση θα είναι άλλη μία πρόκληση για τις πλατφόρμες εισιτηρίων που θα κληθούν να “σηκώσουν” τεράστιο traffic το Σάββατο. Οι χρήστες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουν να αγοράσουν ένα εισιτήριο χωρίς να δώσουν ένα… νεφρό, και φωτογραφικά αφιερώματα των δύο αιωνίως τσατισμένων-για-το-τίποτα Gallagher έχουν πλημμυρίσει τα websites.

Η διάσημη κόντρα του Noel και Liam Gallagher ρίχνει νερό στον μύλο του μύθου των Oasis εδώ και 15 χρόνια με τους φανς του συγκροτήματος να προσεύχονται για μια συναυλιακή ανακωχή ανάμεσα στα δύο αδέρφια.

Ο Noel και ο Liam είναι εξίσου διάσημοι για τους καβγάδες τους όσο και για τη μουσική τους… και όλοι αναρωτιούνται αν μπορούν να αντέξουν μια ολόκληρη περιοδεία χωρίς να πιαστούν στα χέρια. Πριν απο 15 χρόνια τορπίλισαν με τις διαφορές τους την απίστευτη επιτυχία μιας μπάντας που έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Τώρα οι Oasis ανακοίνωσαν ότι θα επανενωθούν για μια ζωντανή περιοδεία 2025. Πρόκειται για μια ανακωχή που οι οπαδοί τους πίστευαν ότι δεν θα έβλεπαν ποτέ – και πολλοί αστειεύονται ότι δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει.

Τα αδέρφια Gallagher – Ο “πατάτας” και ο “άνθρωπος με πιρούνι σε έναν κόσμο γεμάτο σούπα”

Η διαμάχη των Gallagher χρονολογείται από τότε που τα αγόρια μοιράζονταν ένα υπνοδωμάτιο στο πατρικό τους και έγινε ένας άτυπος μύθος της μουσικής ιστορίας. Οι Oasis κατέκτησαν τα charts με τον britpop ήχο τους τη δεκαετία του ’90, αλλά πιο πολύ απασχόλησαν τον Τύπο οι καβγάδες των δύο αγοριών.

Σωματικές μάχες και συνεντεύξεις με λογομαχίες, ο ένας ή ο άλλος εγκατέλειπε το συγκρότημα ή εγκατέλειπε μια περιοδεία, και όλα αυτά τροφοδοτούνταν από το ποτό και τα ναρκωτικά.

Η αδελφική τους αντιπαλότητα έφτασε σε σημείο ο μεγαλύτερος, ο Noel να αποχωρήσει οριστικά το 2009, περιγράφοντας τον Liam ως «έναν άνθρωπο με πιρούνι σε έναν κόσμο γεμάτο σούπα». Ο Noel Gallagher, ήταν εξάλλου ο βασικός συνθέτης του συγκροτήματος, με τραγούδια όπως το “Wonderwall”, “Don’t Look Back in Anger” και “Champagne Supernova”, να γίνονται ύμνοι για τη γενιά των 90ς.

Oasis
Oasis, 2006 AP Photo/Lo Sai Hung

Ο Liam θα ξεκινούσε έναν λογαριασμό στο Twitter, τον οποίο χρησιμοποιούσε για να κοροϊδεύει τον Noel, αποκαλώντας τον συχνά «πατάτα». Ο καθένας εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία για να ειρωνευτεί τον αδελφό του στον Τύπο, ρίχνοντας συχνά ευθύνες για τη διάλυση των Oasis.

Θυμίζουμε ότι το δεύτερο άλμπουμ τους, “(What’s the Story) Morning Glory?” (1995), έγινε παγκόσμια επιτυχία και θεωρείται ένα από τα πιο καθοριστικά άλμπουμ της δεκαετίας του ’90. Επηρέασαν πολλές επόμενες μπάντες και καλλιτέχνες, και μαζί με τους Blur, οδήγησαν το κίνημα του Britpop. Οι Oasis ενσάρκωσαν το “Cool Britannia”, μια περίοδος όπου η βρετανική κουλτούρα βρισκόταν στο απόγειό της.

Η σχέση των αδερφών Gallagher ήταν ανέκαθεν ταραγμένη, γεμάτη εντάσεις και συγκρούσεις. Ο Noel, ως κύριος δημιουργός της μπάντας, έπαιζε τον “εγκέφαλο” ενώ ο Liam, ως φωνή και “πρόσωπο” του συγκροτήματος, είχε ένα έντονο και εκρηκτικό ταπεραμέντο. Αυτές οι διαφορές δημιούργησαν πολλές φορές έντονες προστριβές, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Στο ερώτημα πόσο μπορούμε λοιπόν να εμπιστευτούμε την υπόσχεση των Oasis για συναυλίες σε 11 μήνες από τώρα -μια αιωνιότητα δηλαδή – οι χρήστες των social media απάντησαν χιουμοριστικά. 

Memes για τα “τσακωμένα” αδέρφια Gallagher

Υπάρχουν όμως λόγοι να παραμείνουμε αισιόδοξοι.  Όποια και αν είναι η αιτία αυτής της απροσδόκητης αδελφικής αγάπης, που μπορεί να φέρει πάνω από 400 εκατ. λίρες στο ταμείο του συγκροτήματος – οι μάζες είναι έτοιμες να δώσουν τη δίκαιη μάχη τους για ένα εισιτήριο.

Ο ανταγωνισμός και οι τιμές έχουν τη δυνατότητα να συγκριθούν με τη φρενίτιδα για το Eras Tour της Taylor Swift. Ίσως παρασυρθούν και οι νεότερες γενιές από τη νοσταλγία των Oasis μόλις το «Wonderwall» φτάσει στο TikTok… και τότε σίγουρα δεν θα βρούμε εισιτήριο.

Τα συναυλιακά ραντεβού των Oasis

Oasis ΙΟΥΛΙΟΣ 2025
4 – Cardiff, Principality Stadium
5 – Cardiff, Principality Stadium
11 – Manchester, Heaton Park
12 – Manchester, Heaton Park
19 – Manchester, Heaton Park
20 – Manchester, Heaton Park
25 – London, Wembley Stadium
26 – London, Wembley Stadium

Oasis ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2025
2 – London, Wembley Stadium
3 – London, Wembley Stadium
8 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
9 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
16 – Dublin, Croke Park
17 – Dublin, Croke Park

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα