Ηρώδειο: Γιατί ο Γιώργος Νταλάρας ζήτησε συγγνώμη στη συναυλία για τη Μεταπολίτευση

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γιώργος Νταλάρας με τον Διονύση Σαββόπουλο
Ο Γιώργος Νταλάρας με τον Διονύση Σαββόπουλο NEWS 24/7

Συγκινητική βραδιά, βραδιά αναμνήσεων στο Ηρώδειο όπου το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η δυσκολία του Γιώργου Νταλάρα και το θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

Την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τιμά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, προσκαλώντας το βράδυ της Δευτέρας τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο ο οποίος δημιούργησε μια μουσική γιορτή/αφιέρωμα στο Ηρώδειο με τραγούδια συνδεδεμένα με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα.

Εστιάζοντας σε μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983, ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη κάλεσε τους σπουδαίους Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Μελίνα Τανάγρη, Μαρία Φαραντούρη και Γιώργο Νταλάρα να τραγουδήσουν μαζί δικές του επιτυχίες της εποχής αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Λάγιου κ.ά.

Ο τελευταίος, ανεβαίνοντας στη σκηνή στο πρώτο μέρος της συναυλίας -σε αυτή τη συγκινητική βραδιά αναμνήσεων στην οποία το NEWS 24/7 ήταν εκεί- υπερέβαλε εαυτόν καθώς αντιμετώπιζε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Διονύσης Σαββόπουλος
Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Διονύσης Σαββόπουλος Papadakis press

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ερμηνεύσει το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Για την Κύπρο» με μεγάλη δυσκολία. Ο ίδιος, ωστόσο, επιδεικνύοντας το σθένος του, ανέβηκε ξανά στη σκηνή στο δεύτερο μέρος της συναυλίας όπου ζήτησε συγγνώμη από το κοινό στο κατάμεστο Ηρώδειο προτού τραγουδήσει την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Ακολούθησε στη συνέχεια η ερμηνεία ακόμη δύο τραγουδιών, του «Δέντρου» του Μάνου Λοϊζου, και του «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Βλέποντας τη δυσκολία του αγαπημένου ερμηνευτή, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική κίνηση, το κοινό έσπευσε να τον συνοδεύσει στα τραγούδια και στο τέλος να τον καταχειροκροτήσει.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή ο Διονύσης Σαββόπουλος αποκάλυψε πως ο Γιώργος Νταλάρας -παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε- πήγε στη χθεσινή πρόβα. «Άλλος στη θέση του δεν θα είχε έρθει. Αυτός ήρθε» υποστήριξε μεταξύ άλλων, με τον κόσμο να χειροκροτεί και τους δύο καλλιτέχνες.

Σημειώνεται πως, μεταξύ των σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, το «παρών» στο Ηρώδειο έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα