Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη μάς ζητά φωτιά και καίει τη σκηνή

Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη μάς ζητά φωτιά και καίει τη σκηνή
Ζαχαρούλα Κληματσάκη Nicholas Stavropoulos

Λίγο πριν το πρώτο live της για το 2022, η Ζαχαρούλα Κληματσάκη μιλά στο NEWS 24/7 για το νέο της τραγούδι "Μήπως έχεις φωτιά", τα συναισθήματά της και τα επόμενα σχέδιά της.

Γλυκιά, όπως ακριβώς το όνομά της, αισιόδοξη και γεμάτη θετική ενέργεια, η Ζαχαρούλα Κληματσάκη ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στη μουσική και το θέατρο, ενώ δεν σταματά ποτέ να ψάχνει κάτι καινούργιο που θα την πάει ένα βήμα παραπέρα.

Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βεάκη και έχει συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους σκηνοθέτες. Παράλληλα, έχει σπουδάσει πιάνο και σαξόφωνο, έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με καταξιωμένους δασκάλους, ενώ έχει παρουσιάσει δικές της μουσικές παραστάσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, ασχολείται με τον χορό και συγκεκριμένα με το Belly dance, το οποίο ανακάλυψε τα τελευταία χρόνια και την έχει γοητεύσει, καθώς εξυμνύει τη γυναικεία θηλυκότητα και ιδιοσυγκρασία.

Ζαχαρούλα Κληματσάκη Dimitris Makris


Όσον αφορά την μουσική, έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη τόσο σε δικά της τραγούδια (“Όμορφοι σαν έγκλημα”, “Το Δείπνο”, “Καθρέφτης”) όσο και σε διασκευές αγαπημένων κομματιών (όπως το ρεμπέτικο “Δως του νάνι νάνι”” που γράφτηκε το 1956 και πρωτοτραγουδήθηκε από τη Μαρίκα Νίνου). Το σίγουρο είναι πως παραμένει πιστή στον ελληνικό στίχο, ο οποίος την εκφράζει καλύτερα.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι σε συνεργασία με τον Σπύρο Γραμμένο που φέρει τον τίτλο “Μήπως έχεις φωτιά”, ενώ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο της live για το 2022 στο “Μπαράκι της Διδότου”. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, η Ζαχαρούλα Κληματσάκη μιλά στο NEWS 24/7 για τα συναισθήματά της, τις μουσικές της και τα επόμενα σχέδιά της.

Αυτή θα είναι η πρώτη σου ζωντανή εμφάνιση για φέτος. Πώς αισθάνεσαι που θα ανέβεις ξανά στη σκηνή μετά από αναβολές, ακυρώσεις και περιορισμούς στη μουσική και τα καλλιτεχνικά δρώμενα;

Νιώθω τεράστια χαρά, ανυπομονησία και ενθουσιασμό. Τα live για έναν μουσικό είναι οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Εκεί εκφράζει με απόλυτη ειλικρίνεια και αμεσότητα ότι κρύβει μέσα στην ψυχή του. Εύχομαι να ήταν η τελευταία “παύση” στα μουσικά δρώμενα και να μην ξαναστερηθούμε ούτε εμείς ούτε το κοινό την μαγεία των ζωντανών εμφανίσεων.

Στο επερχόμενο live σου θα έχεις στο πλάι σου τον Χρήστο Κουμούση στο πιάνο και τον Λεωνίδα Μαριδάκη ως καλεσμένο. Τι να περιμένουμε και τι θα ακούσουμε;

Ο Χρήστος είναι αγαπημένος μου μόνιμος συνεργάτης τα τελευταία χρόνια και στα ακουστικά live που κάνουμε οι δυο μας (πιάνο – φωνή) αλλά και όταν εμφανίζομαι full band με τους υπόλοιπους εξαιρετικούς μουσικούς που έχω την τιμή να έχω δίπλα μου. Για αυτή την Κυριακή σας έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα. Τραγούδια από διαφορετικά στυλ και εποχές που έχουν όμως μια ιδιαίτερη ιστορία να μας πουν. Και φυσικά κομμάτια από την προσωπική μου δισκογραφία.

Ο Λεωνίδας Μαριδάκης είναι ένας υπέροχος τραγουδοποιός που χρόνια “παρακολουθώ” από μακριά και θαυμάζω! Πριν από λίγο καιρό προέκυψε μια συνεργασία μέσα από ένα υπέροχο project για παιδιά που ετοιμάζει η εξαιρετική σκηνοθέτιδα Βαλεντίνα Παπαδημητράκη. Εκεί γνωριστήκαμε, δέχτηκε την πρόσκληση να έρθει guest στο live μου να πούμε τραγούδια του…Καθώς και μια άλλη υπέροχη έκπληξη που σας ετοιμάζουμε, για την οποία δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω!

Ζαχαρούλα Κληματσάκη Dimitris Makris

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι σου “Μήπως έχεις φωτιά” παρέα με ένα πολύ όμορφο video-clip, όπως και ο “Καθρέφτης” τον Δεκέμβριο του 2020. Πες μου δυο λόγια για το κάθε τραγούδι.

Το “Μήπως έχεις φωτιά” είναι ένα σπουδαίο δώρο που μου έκανε ο μοναδικός Σπύρος Γραμμένος και πάντα θα του είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Μια σύγχρονη και δυναμική μπαλάντα στην οποία η γυναίκα παίρνει τα ηνία και την πρωτοβουλία να ζητήσει από έναν άντρα να περάσουν τη νύχτα μαζί, χρησιμοποιώντας όμως ως πρόφαση μια φράση που έρχεται από μια άλλη εποχή. “Μήπως έχεις φωτιά;” (Πάντα μου έρχεται στο νου η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο “Δόλωμα”). Το τραγούδι το έντυσαν οπτικά με ευφάνταστο τρόπο οι Kiss the frog (Γιάννης Μαργετουσάκης, Θάνος Λυμπερόπουλος). Έγραψαν ένα σενάριο αλα greek “Pretty woman” και με την παρουσία του Σπύρου φτιάξαμε μια ιστορία πολύ όμορφη και βαθιά ανθρώπινη.

Ο “Καθρέφτης” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020 μέσα στη βαθιά καραντίνα. Μια γυναίκα μόνη στο σπίτι εγκλωβισμένη περιμένει…κάποιον… Η αναμονή την φέρνει αντιμέτωπη με όλα αυτά που κρύβονται μέσα στο μυαλό και την καρδιά της. Ο καθρέφτης είναι ο σύμμαχος και εχθρός της που παίρνει το ρόλο του ακροατή, του θύματος και του θύτη. Η μουσική και οι στίχοι γράφτηκαν από τον εξαίρετο ράπερ Thanassimo που έγινε για λίγο λαϊκός και λυρικός για το χατίρι μου και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό!

Είσαι μια καλλιτέχνιδα που ασχολείται με πολλά πράγματα εκτός από τη μουσική, όπως με το θέατρο και τον χορό. Τι σου δίνει χαρά αυτή την περίοδο; Επίσης, ποια τα σχέδιά σου για το επόμενο διάστημα;

Αυτή την περίοδο είμαι περισσότερο στοχοπροσηλωμένη στη μουσική. Κάνω συνεχώς live, ετοιμάζω το καινούριο μου τραγούδι και videoclip που θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το Πάσχα, ενώ είμαι σε διαδικασία συλλογής υλικού για τον δίσκο μου.

Παράλληλα όμως με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες ετοιμάζουμε το επόμενο θεατρικό μας βήμα και η χαρά μου είναι μεγάλη! Μου έχει λείψει πάρα πολύ η θεατρική σκηνή…

Ακολουθήστε τη Ζαχαρούλα Κληματσάκη στα social media

Facebook: https://www.facebook.com/zacharoula.klimatsakiafull

Instagram: Zacharoula Klimatsaki (@zacharoulaklimatsaki)

Πληροφορίες για το live της

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, Ώρα έναρξης: 21.00

Το μπαράκι της Διδότου (Διδότου 3 & Σίνα, Κολωνάκι)

Τηλ. κρατήσεων: 210 3642990, Είσοδος : 8 ευρώ

Σύμφωνα με τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, η είσοδος γίνεται με επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Ο αέρας του χώρου μας φιλτράρεται και καθαρίζεται από ιούς, σωματίδια και αέριους ρύπους με τη χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα