Συναυλία για τα Τέμπη: Πώς θα τη δουν όσοι δεν πάνε στο Καλλιμάρμαρο

Διαβάζεται σε 4'
Συναυλία για τα Τέμπη: Πώς θα τη δουν όσοι δεν πάνε στο Καλλιμάρμαρο
ISTOCK

Η μεγάλη sold out συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 19.00, στο Καλλιμάρμαρο. Όλη η Ελλάδα θα μπορεί να την παρακολουθήσει, καθώς δημοσιεύτηκε το live streaming.

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Σήμερα στο Καλλιμάρμαρο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα για τα 57 θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών. 

Μια συναυλία που είναι sold out, ωστόσο μέσω της live streaming σύνδεσης από άκρη σε άκρη της Ελλάδας (και του κόσμου) όλοι θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε, με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, και κυρίως να μην ξεχάσουμε.

Υπενθυμίζεται πως, το αίτημα για τη live streaming μετάδοση της συναυλίας κατέθεσε ο Σύλλογος “Τέμπη 2023” στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, και έγινε ομόφωνα δεκτό στη συζήτηση που διεξήχθη την Πέμπτη (10/10).

Πρόταση για δωρεάν ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου της συναυλίας για τα Τέμπη είχαν κάνει και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή: οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί. Μάλιστα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου προέτρεψε τους δήμους της χώρας να διοργανώσουν ανοιχτές προβολές της συναυλίας για τα Τέμπη σε πλατείες.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 64 δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μετάδοση της συναυλίας σε γιγαντοοθόνες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας estage.gr.

Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω live streaming

Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω live streaming δωρεάν, ώστε να μπορούν να τη δουν και όσοι δεν πρόλαβαν να αγοράσουν εισιτήριο και όσοι δεν βρίσκονται στην Αθήνα ή την Ελλάδα.

Το link εδώ:  https://estage.gr/streams/tempi/

Εναλλακτικά:

Μία βραδιά-προσκλητήριο, μία συναυλία ένωσης και ενθύμησης για τα Τέμπη

«Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία… ένα στο μούδιασμα που ακολουθεί τα γεγονότα, ένα στην ευθύνη που ακόμη ψάχνει να βρει τη θέση της … Ο Νόμος που ενώνει τις ψυχές μας είναι αυτός της Μουσικής. Με ευγένεια ας σταθούμε και με την ευχή η ένωσή μας να φτάσει τον ουρανό και τα άστρα του όλα. Για όσο ζούμε και βαδίζουμε επάνω στις ράγες της δικής μας διαδρομής η μνήμη των αγαπημένων είναι ορόσημο για την κάθε μέρα μας…»

«Κανείς δε γύρισε πίσω… το γνωρίζουμε καλά. Αλίμονο, για όσους συνεχίζουν ξεχνώντας και παραβλέποντας. Στο μέτρο του εφικτού και στον κόσμο που μας δόθηκε να ζούμε, αυτός ο αγώνας ας φέρει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του τόπου».

Ποιοι θα δώσουν το “παρών” στη συναυλία για τα Τέμπη

Στη συναυλία θα δώσουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής και την τιμή όσων αποκλείστηκαν βίαια από αυτή.

Φοίβος Δεληβοριάς – Κοινοί Θνητοί – Σωκράτης Μάλαμας

Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Τσανακλίδου

INFO

ΤΕΜΠΗ
Συναυλία Μνήμης
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Οι πόρτες ανοίγουν: 17:00
Ώρα έναρξης: 19:00

Μ.Μ.Μ.
Για την αποφυγή συμφόρησης παρακαλούμε τη χρήση
Μέσων Μαζικής Μεταφοράς:

Αστική Συγκοινωνία – Λεωφορεία
2, 4, 10, 11, 90, 209, 550
Στάση αποβίβασης: Στάδιο
(Οι γραμμές 2, 4, 10, 11 θα πάρουν παράταση μία ώρα)

ΜΕΤΡΟ 
Γραμμές Μ2, Μ3
Στάσεις Αποβίβασης: Ακρόπολη – Σύνταγμα – Ευαγγελισμός

ΤΡΟΛΕΪ
Γραμμές 2, 4, 10, 11
Στάση Αποβίβασης: Στάδιο

ΤΡΑΜ 
Γραμμή 6
Στάση αποβίβασης: Ζάππειο

Τέμπη

Info:

Παρασκευή 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  / Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Οι πόρτες ανοίγουν: 17:00
Ώρα έναρξης: 19:00

Η συναυλία είναι sold out.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα