Κλασική μουσική στο Κουφονήσι

Κλασική μουσική στο Κουφονήσι
Ο μαέστρος, πιανίστας και ιδρυτής του φεστιβάλ, Κορνήλιος Μιχαηλίδης Javier del Real

Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, που ξεκινάει την επόμενη βδομάδα, επιφυλάσσει πέντε ρεσιτάλ και μια εκπαιδευτική δράση.

Για έκτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει στο θερινό πολιτιστικό καλαντάρι από τις 14 έως τις 31 Ιουλίου, για να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία σε παραθεριστές και κατοίκους του πιο δημοφιλούς προορισμού των Μικρών Κυκλάδων. Στο φετινό πρόγραμμα φιγουράρουν πέντε ξεχωριστές συναυλίες που κινούνται από το λυρικό τραγούδι, και τις σολιστικές συμπράξεις μουσικών οργάνων, έως την μελοποιημένη ελληνική ποίηση.

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων ιδρύθηκε το 2016 από τον διευθυντή ορχήστρας και πιανίστα, Κορνήλιο Μιχαηλίδη, και την επίσης πιανίστρια μητέρα του, Ναταλία, έχοντας ήδη καθιερωθεί ως ένας ανερχόμενος πολιτιστικός θεσμός. Τελεί υπό την αιγίδα και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, αλλά και από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμη και πέρυσι, όπου οι υγειονομικές συνθήκες λόγω πανδημίας ήταν κάθε άλλο παρά ευνοϊκές, το φεστιβάλ έδωσε και πάλι δυναμικό «παρών» με ένα πρόγραμμα όπως πάντα αφιερωμένο στην κλασική μουσική.

Η ρωσίδα σοπράνο, Όλγκα Περετιάτκο, εμφανίζεται στο Κουφονήσι

Η φετινή διοργάνωση, όμως, κάνει ένα ακόμη πιο ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία του Πάνω Κουφονησίου, που το φιλοξενεί. Ειδικότερα, στις 11 Ιουνίου, τρεις μέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ, σε συνεργασία με την
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
και με την υποστήριξη της
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
, θα πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μύησης στην κλασική μουσική για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κουφονησίων, με την συμμετοχή του σεξτέτου χάλκινων πνευστών και κρουστών
Metallon
. Ενώ, το απόγευμα της επομένης το ίδιο σύνολο θα δώσει μια δωρεάν συναυλία για τους κατοίκους του νησιού.

Πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

  • Τετάρτη 14 Ιουλίου «Τραγούδια για τη Μάγια». Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με την διάσημη ρωσίδα σοπράνο Όλγκα Περετιάτκο, συνοδεία του γερμανού πιανίστα Ματίας Ζάμουιλ, με έργα ειδικά αφιερωμένα στην κόρη της σοπράνο, Μάγια.
  • Σάββατο 17 Ιουλίου «Ηχώ της Ζωής». Ρεσιτάλ πιάνου της ιαπωνο-γερμανίδας σολίστ Αλίς Σάρα Οτ, με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που δομείται γύρω από τα «24 πρελούδια» του Φρεντερίκ Σοπέν.
  • Πέμπτη 22 Ιουλίου «Πεμπτουσία του Ρομαντισμού». Σύμπραξη βιολιού και πιάνου με δυο σπουδαίους ρώσους ερμηνευτές του ρομαντικού ρεπερτορίου, τον κορυφαίο βιολονίστα και αρχιμουσικό Σεργκέι Κριλόφ, και την πιανίστα Εβελίν Μπερεζόφσκι.
  • Τρίτη 27 Ιουλίου «Αρχινώ το τραγούδι μου…». Ελληνική ποίηση από την αρχαιότητα έως σήμερα, μελοποιημένη από τον σπουδαίο Γιώργο Κουρουπό, με ερμηνευτές τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη, και την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου στην απαγγελία.
  • Σάββατο 31 Ιουλίου «Μουσικές Πολυχρωμίες». Ο κλαρινετίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Σπύρος Μουρίκης, και η πιανίστρια και συνιδρύτρια του φεστιβάλ Κουφονησίων, Ναταλία Μιχαηλίδου, σε ένα ρεσιτάλ με ποικιλόμορφο πρόγραμμα.

Πληροφορίες: Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων φιλοξενείται στην Οικία Μιχαηλίδου από 14 έως 31 Ιουλίου 2021. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30, ενώ τα εισιτήρια (15€, μειωμένο 8€) κλείνονται διαδικτυακά www.ticketservices.gr/event/6o-festival-klasikis-mousikis-koufonision, ή τηλεφωνικά στο 210-7234567.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα