Κορονοϊός: Την ίδια ώρα στη Σουηδία υπάρχει κλαμπ που συνεχίζει κανονικά τα live

Κορονοϊός: Την ίδια ώρα στη Σουηδία υπάρχει κλαμπ που συνεχίζει κανονικά τα live
Το συγκρότημα Spunsugar κατά τη διάρκεια του live στο Plan B Instagram

Το νυχτερινό κέντρο Plan B του Μάλμο της Σουηδίας είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη που παίζει ζωντανή μουσική με κόσμο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχεδόν ο μισός πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο η Σουηδία επιμένει να συνεχίζει τη δική της πολιτική.

Όπως αναφέρει μάλιστα το περιοδικό NME, υπάρχει ένα κλαμπ στη σκανδιναβική χώρα που όχι μόνο παραμένει ανοιχτό, αλλά συνεχίζει και κανονικά τα live shows με συγκροτήματα να παίζουν μουσική μπροστά σε κοινό, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η μόνη διαφορά σε σχέση με πριν; Μέσα στο μαγαζί βρίσκονται αυστηρά μόνο 50 άτομα, μιας και οι συναθροίσεις άνω των 50 απαγορεύτηκαν.

“Είναι παράξενο, αλλά και ωραίο”, δήλωσε στο NME ο Elin Ramstedt, frontman της μπάντας Spunsugar, που έπαιξε ζωντανά πριν λίγες ημέρες.

Την ίδια στιγμή όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με ενδιαφέρον την στρατηγική που έχει επιλέξει η Σουηδία απέναντι σε μια τέτοια κρίση. “Ναι μπορεί να φαίνεται σουρεάλ η κατάσταση εδώ, αλλά ακολουθούμε τα μέτρα της κυβέρνησής μας”, λέει ο μπασίστας του γκρουπ, Felix Sjöström.

Ξέγνοιαστες στιγμές στη Σουηδία εν μέσω κορονοϊού AP Photo/Andres Kudacki, File

Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού δήλωσε πως “δεν υπάρχει plan B για το Plan B (το κλαμπ). Αν δεν συνεχίσουμε τα live ακόμα και αυτές τις ημέρες, τότε θα πρέπει να το κλείσουμε οριστικά”.

Παράλληλα, όπως περιγράφει ο Derek Robertson, ο δημοσιογράφος του NME που πήγε στο μαγαζί για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αν και στην αρχή του live ο κόσμος ήταν απλωμένος στις γωνίες του μαγαζιού, όσο περνούσε η ώρα ερχόταν όλο και πιο κοντά στο stage, κάτι που ασφαλώς είναι ανησυχητικό και σε καμία περίπτωση θεμιτό αυτές τις ημέρες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα