Måneskin: Πανικός στο YouTube για το νέο τους τραγούδι, “I wanna be your slave”

Måneskin: Πανικός στο YouTube για το νέο τους τραγούδι, “I wanna be your slave”
Måneskin Måneskin/Youtube

Το "I wanna be your slave" ξεπέρασε τα 6 εκ. views μέσα σε μία μόλις ημέρα κυκλοφορίας, με αγγλικό στίχο. Κατάφερε να μπει στο top-10 της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι Ιταλοί Måneskin συνεχίζουν να εξαργυρώνουν τη φήμη που απέκτησαν μετά τη νίκη τους στη Eurovision.

Την Πέμπτη κυκλοφόρησαν το καινούργιο τους βίντεο κλιπ για το κομμάτι “I wanna be your slave” σε αγγλικό στίχο και σε σκηνοθεσία του Simone Bozzelli. Πρωταγωνιστές των πλάνων, είναι φυσικά ο Νταμιάνο και η παρέα του, με τις σεξουαλικές ταυτότητες-ρόλους να μην έχουν καμία μα καμία σημασία.

Οι ίδιοι είχαν φροντίσει να “ζεστάνουν” το κοινό τους με αναρτήσεις στα social media τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας τον κατάλληλο “θόρυβο” για την κυκλοφορία. Λίγο πρόκληση κόντρα στον δυτικό πουριτανισμό, μπόλικο attitude και οριακά “ακατάλληλες” αναρτήσεις, η αλήθεια είναι πως οι Ιταλοί το πάνε πολύ καλά σε επίπεδο μάρκετινγκ, ενώ δείχνουν να βελτιώνονται και μουσικά. Το ίδιο καλά τα πάνε και σε επίπεδο συμβολισμού με τις κινήσεις τους και τις δηλώσεις τους υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το αποτέλεσμα ήταν το καθ’όλα χορευτικό, “I wanna be your slave”, να ξεπεράσει μέσα σε λίγες ώρες τα 6 εκ. views στο YouTube, πράγμα ομολογούμενως σπάνιο για “κιθάρες” τα τελευταία χρόνια. Αν μη τι άλλο, μοιάζει να είναι και το “διαβατήριο” της μπάντας για το επόμενό της βήμα, μετά το πρώτο “μπαμ”, αφού κατάφερε να βρεθεί εύκολα και στο Top 10 singles του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάλιστα το hashtag #IWBYSvideo από τα αρχικά του τίτλου του κομματιού, βρέθηκε στην πρώτη θέση των trends στο ιταλικό Twitter, από την πρώτη ώρα που το κλιπ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως το “I wanna be your slave” περιλαμβάνεται στο τελευταίο δίσκο των Måneskin “Teatro d’ira – Vol. Ι”, που αποτελεί και το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Ιταλών. Το “Teatro d’ira – Vol. Ι” γνώρισε αποθεωτική κριτική από το Rolling Stone με ειδική μνεία στη ποικιλομορφία των ήχων που περιλαμβάνει. Στην ίδια κυκλοφορία είναι βέβαια και το “Zitti e buoni” που τους έφερε την πρωτιά στη Eurovision. Το Zitti e buoni είχε φτάσει στο νούμερο 17 των βρετανικών singles.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα