Μία βραδιά όπερας στα Βριλήσσια

Μία βραδιά όπερας στα Βριλήσσια
Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε ένα ρεπερτόριο από άριες, ντουέτα, κεφάτους χορούς και νοσταλγικές και εσωστρεφείς μελωδίες, που θα συγκινήσουν και θα συναρπάσουν.

Ο χώρος του ανοιχτού θεάτρου «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια στις 20 Σεπτεμβρίου θα πλημμυρίσει με τους ήχους της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών που θα ερμηνεύσει γνωστές και αγαπημένες όπερες μεγάλων συνθετών υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή, πολύπειρου μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή.

Η εκφραστική μουσική της ρομαντικής όπερας του 19ου αιώνα ξεχειλίζει από έντονα συναισθήματα που ζωγραφίζονται από τις γοητευτικές μελωδίες, τις πλούσιες αρμονίες και τα πληθωρικά ηχοχρώματα των οργάνων της μεγάλων διαστάσεων ορχήστρας, καθηλώνοντας τον ακροατή. Πρόκειται για μουσική γεμάτη ένταση και πάθος, που εύκολα πλησιάζει και τον λιγότερο μυημένο φιλότεχνο.

Η Φιλαρμόνια διάλεξε για το κοινό των Βριλησσίων ένα ρεπερτόριο από άριες, ντουέτα, κεφάτους χορούς και νοσταλγικές και εσωστρεφείς μελωδίες, που θα συγκινήσουν και θα συναρπάσουν. Οι ξεχωριστές ερμηνείες από τους διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες Άννα Στυλιανάκη (υψίφωνος) και Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος), θα αναδείξουν το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, διανθισμένο από ορχηστρικές εισαγωγές και ιντερμέτζι από γνωστές όπερες.

Ο ηρωισμός, το κέφι, ο έρωτας, αλλά και ο θρήνος, η νοσταλγία και άλλα έντονα συναισθήματα ζωγραφίζονται μουσικά και παρουσιάζονται σε ένα αντιπροσωπευτικό μουσικό πρόγραμμα με αριστουργήματα Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών, Αυστριακών, Ρώσων αλλά και Ελλήνων συνθετών.

Το φιλόμουσο κοινό των Βριλησσίων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επιλεγμένα αποσπάσματα από λυρικά έργα των Βέρντι, Πουτσίνι, Μασκάνι, Τσαϊκόφσκι, Μασνέ, Μάγερμπερ και άλλων μεγάλων συνθετών, αλλά και του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη όπερας του 19ου αιώνα, Σπύρου Σαμάρα.

Info

  • Ανοικτό θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βριλησσίων .
  • Ημέρα: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023
  • Ώρα έναρξης: 20.30
  • Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ: Γενική είσοδος/ 5 ευρώ: Μειωμένο

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα