O Αλκίνοος Ιωαννίδης στήνει μια ηλεκτρική γιορτή με την ιστορική του μπάντα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μαζί με τους μουσικούς του θα δώσει ένα μοναδικό live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχει καταφέρει κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Να είναι ένα πρόσωπο κοινά αποδεκτό από όλους. Ακόμη και αυτοί που δε συμπαθούν ιδιαίτερα το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, δύσκολα θα πουν πως δεν τους αρέσει. Γιατί ξέρουν πως σε κάθε live του θα ακούσουν καλή μουσική και εξαιρετικές ενορχηστρώσεις.

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Είκοσι τέσσερα χρόνια πριν, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), μαζί με τον Σταύρο Λάντσια (πλήκτρα), τον Μιλτιάδη Παπαστάμου (ηλεκτρικό βιολί), τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και τον Μιχάλη Καπηλίδη (τύμπανα) κυκλοφόρησαν το live album τους “Εκτός Τόπου και Χρόνου”. Το άλμπουμ αυτό αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές ζωντανές ηχογραφήσεις της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Κυκλοφόρησε το 2000 και καταγράφει μια σειρά συναυλιών που έδωσε ο καλλιτέχνης στο Σταυρό του Νότου, έναν από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς χώρους της Αθήνας.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει ζωντανές εκτελέσεις πολλών αγαπημένων τραγουδιών του Αλκίνοου, απρόσμενες διασκευές και προσφέρει μια νέα διάσταση στη μουσική του μέσα από την ενέργεια και την αμεσότητα της ζωντανής παρουσίας. Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ είναι το “Προσκυνητής“, το “Ο Δρόμος“, και το “Η Πρώτη Φορά“. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία.

Οι σπουδαίοι αυτοί μουσικοί παρουσιάζουν για δεύτερο καλοκαίρι ένα πρόγραμμα συναυλιών γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια.

Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.

Σε συνέντευξή του στο NEWS 24/7 είχε δηλώσει πως “η χαρά της συνάντησης, μεταξύ μας και με το κοινό, ολοένα μεγαλώνει. Κάθε συναυλία είναι μια ολόφωτη γιορτή μέσα στη σκοτεινιά της εποχής μας. Ίσως από ανάγκη, ίσως από πείσμα. Περάσαμε και περνούμε όλοι δύσκολα, εδώ και καιρό. Μόνο τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, από τότε δηλαδή που ξαναρχίσαμε να παίζουμε με την παρέα, έχουν συμβεί χίλια-δυο. Όμως, όλα αυτά κάνουν την ανάγκη της συνύπαρξης, της μοιρασιάς και της επικοινωνίας ακόμα πιο επιτακτική. Βαθαίνουμε στα τραγούδια, σαν να θέλουμε να συναντηθούμε όλοι μαζί κάτω από την επιφάνεια, σε έναν πυρήνα που παραμένει ζωντανός και φεγγοβόλος”.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μαζί με τους μουσικούς του, ζωντανά στην Αθήνα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Info- ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ώρα Προσέλευσης: 20:00 • Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 16 €
Ταμείο: 20 €

Προπώληση: https://www.more.com/music/offer/alkinoos-ioannidis-texnopoli-dimou-athinaion/

Συντελεστές:
Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας – Βασίλης Δρούγκας
Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Βενετάκη
Παραγωγή: Roll Out Vision Services
Επιμέλεια παραγωγής: Αθύρ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα