Ο εκρηκτικός κιθαρίστας Thomy Gunn που ακούει Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Διαβάζεται σε 4'
Thomy Gunn
Thomy Gunn

Ο εκρηκτικός κιθαρίστας Thomy Gunn έρχεται για τρεις μοναδικές live εμφανίσεις στην Ελλάδα και μαζί με την μπάντα του “Thomy Gunn Band”.

Ο Thomy Gunn, συνθέτης και κιθαρίστας με εμφανίσεις στην Ελβετία, στην Γερμανία και στην Αμερική έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας “European Tour 2024”.

Μαζί του φέρνει την μπάντα του “Thomy Gunn Band” και στις αποσκευές του το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Blessed Madness”.

Τα τραγούδια του διηγούνται ιστορίες αγάπης και εμπειρίες ζωής. Η μουσική του εμπνέεται από τη χρυσή εποχή του ροκ των ’80s, τα riffs δυνατά, οι ρυθμοί καταιγιστικοί.

Thomy Gunn και οι θρυλικοί ροκ ήχοι των ’80s

O 29χρονος Thomy Gunn από την ηλικία των 4 ετών άρχισε να παίζει ηλεκτρική κιθάρα. Γοητευμένος από τους θρυλικούς ήχους των ’80s, ο Thomy άρχισε να διαμορφώνει το δικό του μουσικό σύμπαν.

Το 2019, συνεργάστηκε δισκογραφικά με τον Brian Wheat, μπασίστα της θρυλικής αμερικανικής μπάντας των 80ς “Tesla”, στο Σακραμέντο των ΗΠΑ. Το 2022 εμφανίστηκε με την 80s Hard Rock μπάντα Fighter V από την Ελβετία και ρόκαρε σε πολλά Φεστιβάλ, όπως το Brienzersee Festival, Rock the Lakes, Teffli Rally κ.α… Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με καλλιτέχνες και μπάντες όπως:  Crazy Lixx, Beast in Black και Eclipse.

Το 2023 με τη δική του μπάντα πραγματοποίησε ηχογραφήσεις στο στούντιο Refinaria στην Βραζιλία για το άλμπουμ “Blessed Madness” με τον γνωστό παραγωγό Adriano Daga, όπου και εμφανίστηκε με την μπάντα του στο UK HALL. Το πρώτο τους single, “Blessed Madness” από το ομώνυμο άλμπουμ, κυκλοφόρησε στις 30 Ιανουαρίου 2024.

«Λατρεύω τη νοσταλγία της δεκαετίας του ’80 – η δημιουργικότητα ήταν απίστευτα υψηλή εκείνη την εποχή και κάθε καλλιτέχνης είχε κάτι μοναδικό να μοιραστεί. Ήθελα να δημιουργήσω έναν ήχο που να αιχμαλωτίζει αυτή τη νοσταλγική αίσθηση της δεκαετίας του ’80, αλλά και να μοιάζει μοντέρνος και σχετικός με τους σημερινούς ακροατές» μας λέει ο Thomy Gunn.

«Θέλω να συνεισφέρω στη δεκαετία του ’80 με τον πραγματικό μου εαυτό. Παραμένω πιστός σε αυτό που είμαι και ζωντανεύω το πνεύμα της δεκαετίας του ’80, όχι μόνο στα όνειρα ή στις αναμνήσεις, αλλά ζώντας το και παρουσιάζοντάς το ζωντανά. Έτσι διατηρώ ζωντανή την αίγλη και την ενέργεια των ’80s».

Thomy Gunn – Μια ευλογημένη ροκ τρέλα

Τα τραγούδια του “Blessed Madness” αφηγούνται ιστορίες αγάπης και εμπειριών ζωής.

«Τα τραγούδια μου αντανακλούν τις εμπειρίες της ζωής μου. Για παράδειγμα, το ομώνυμο κομμάτι Blessed Madness αντικατοπτρίζει την ευλογημένη τρέλα που περνάω στη ζωή μου. Η ζωή είναι απρόβλεπτη – μερικές φορές είναι σκληρή και άλλες φορές είναι όμορφη, όπως μια ευλογημένη τρέλα».

Και συνεχίζει: «Το τραγούδι My Frozen Heart αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που πέρασα στη ζωή μου και στο πώς η αγάπη με βοήθησε να επανέλθω πιο δυνατός. Ήταν η αγάπη και η υποστήριξη από τους γύρω μου που με έφεραν πίσω. Αυτό μεταφέρει το μήνυμα του προσωπικού αγώνα και της ισχυρής επίδρασης της αγάπης και της υποστήριξης από τους άλλους».

Τι λέει για το ελληνικό κοινό και την εμφάνισή του στην Ελλάδα;

«Ήταν πάντα το όνειρό μου να εμφανιστώ στην Ελλάδα, όπου έχω και τις ρίζες μου, και να μοιραστώ τη μουσική μου με τους Έλληνες ροκ οπαδούς. Η Ελλάδα έχει μια ισχυρή ροκ και hard rock σκηνή – καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, για παράδειγμα, είναι αυτοί που πάντα απολαμβάνω να ακούω. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για τις συναυλίες και ανυπομονώ να τα ζήσω όλα μαζί με το ελληνικό κοινό.

Να περιμένετε μια “Ευλογημένη Τρέλα” -ενεργητικές ζωντανές εμφανίσεις γεμάτες με δυνατά φωνητικά, δεξιοτεχνικά κιθαριστικά περάσματα και πιασάρικες μελωδίες. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία και ένας φρέσκος αέρας για κάθε ακροατή της ροκ!».

“THOMY GUNN BAND”

Gabriel Pereira (Vocals) | Thomy Gunn (Guitar)
Breno Kairon (Bass) | Gustavo Duraes (Drums)

Ευρωπαϊκή Περιοδεία 2024

ΕΛΛΑΔΑ

Rockwood
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
(Βασιλέως Ηρακλείου 2 & Πατησίων 46 ,Αθήνα)
Η προπώληση θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Lazy Club
Παρασκευη 4 Οκτωβρίου 2024
(Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια)

Nitro Club
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
Γλυκή, Θεσπρωτίας

ΕΥΡΩΠΗ

Freitag 6 September 2024
Radio 15
(Uster Switzerland)

Samstag 7 September 2024
Rocking Rooster
( Haan  Germany)

Freitag 13 September 2024
Weisses Ross
(Lichtenau Germany)

Samstag 7 September 2024
Kulturfabrik
(Wetzikon Switzerland)

Freitag 20 September 2024
Cafe Verkehrt
(Murg Germany)

Samstag 21 September 2024
JuZ
(Tiengen Germany)

Samstag 28 September 2024
Metzbar
(Lenzburg Switzerland)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα