Ο εκρηκτικός Parov Stelar “σουινγκάρει” αλύπητα με Jain & Telenova στο Release Athens

Διαβάζεται σε 6'
Parov Stelar
Parov Stelar Tanja Schalling

O εκρηκτικός Parov Stelar επιστρέφει στο Release Athens το Σάββατο 15 Ιουνίου – με την Jain και τους Telenova να “απογειώνουν” την ατμόσφαιρα – σε μία βραδιά που θα χρειαστεί να χορεύεις δίχως αύριο.

Ο “πατέρας της electro swing” επιστρέφει στην Πλατεία Νερού και η dance μουσική του ενέργεια σε κάνει να νιώθεις ζωντανός! Το Release Athens 2024 υποδέχεται τον Parov Stelar, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, και μαζί του η Jain και οι Telenova υπόσχονται να μας χαρίσουν μία από τις πιο χορευτικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

Αν έχεις δει έστω και μία φορά ζωντανή εμφάνιση του Parov Stelar καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να τον συσχετίσεις με κανέναν άλλο καλλιτέχνη της γενιάς του. Βασικό χαρακτηριστικό των live εμφανίσεών του είναι η εκρηκτική ενέργεια και το απίστευτο “δέσιμο” της Parov Stelar Band, μιας ορχήστρας που μεταμορφώνει κάθε συναυλία σε ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι συναισθημάτων.

Ο Marcus Füreder όπως είναι το πραγματικό όνομα του Parov Stelar, έχει στη φαρέτρα του ηλεκτρονικούς dance ήχους, jazz και swing samples, ενώ το μουσικό του στιλ βασίζεται σε έναν μαεστρικό συνδυασμό τζαζ, house, electro, hip hop και ποπ. Στο κατώφλι των 50 χρόνων του, πιο έμπειρος και επίκαιρος από ποτέ ο Parov Stelar έρχεται ξανά στην Πλατεία Νερού, την ίδια βραδιά με τη Jain και τους Telenova.

Parov Stelar – Με αγάπη από τον υπέροχο κόσμο του Swing

Ο Marcus Füreder εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως DJ σε clubs της δεκαετίας του 1990 και ασχολήθηκε με την παραγωγή και τις εκδόσεις από το 2000. Το 2003 ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία ονόματι Etage Noir Recordings και ένα χρόνο αργότερα, με το καλλιτεχνικό όνομα Parov Stelar, κυκλοφόρησε το EP “Kiss Kiss”, για να ακολουθήσει το “Rough Cuts”. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τον “βασιλιά του σουίνγκ”.

Γνώρισε την καταξίωση από τις πρώτες του κυκλοφορίες, στις αρχές των 00s, και τα τελευταία 20 χρόνια έχει καταγράψει μια σπουδαία πορεία, με αμέτρητα hits και sold-out εμφανίσεις στους πιο εμβληματικούς χώρους του κόσμου.

Parov Stelar
Parov Stelar Tanja Schalling

Ταυτόχρονα, εξελίχθηκε και σε έναν από τους πιο αξιόπιστους και περιζήτητους remixers της σκηνής, συνεργαζόμενος με ονόματα από ολόκληρο το μουσικό φάσμα – όπως οι Tony Bennett, Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry, μεταξύ πολλών άλλων.

Οι αριθμοί, άλλωστε, μιλούν από μόνοι τους. Πάνω από 500 εκατομμύρια views στο YouTube, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια μηνιαίοι ακροατές στο Spotify, ενώ τα τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί σε περισσότερες από 700 συλλογές, καθώς και σε σειρές, ταινίες και διαφημίσεις.

Και ποια χώρα στάθηκε “στο πλευρό” του Parov από το ξεκίνημά του. Απάντηση, η δική μας. Λίγο πριν από τη συναυλία του στο Release το 2022 είχε πει για το ελληνικό κοινό: “Είναι σαν να είμαστε στο σπίτι μας! Ξεκίνησα την καριέρα μου εδώ στη χώρα σας. Τελευταία περάσαμε δύσκολα και πολλοί μας είπαν τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Τώρα όμως είμαστε εδώ για να κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε”.

10 τραγούδια του Parov για να… ιδρώσουμε στην Πλατεία Νερού

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, ο βασιλιάς του electro swing και η υπέροχη πολυμελής μπάντα που τον συνοδεύει επιστρέφουν στην Πλατεία Νερού όπου, μαζί με τη Jain και τους Telenova, θα στήσουν το μεγαλύτερο χορευτικό πάρτι του 2024.

Τα 10 τραγούδια του Parov που ακούμε για να μπουμε στο mood…

Voodoo Sonic

Django’s Revenge

Shine

Chambermaid Swing

Toy Boy

The Princess

Catgroove

Soul Fever Blues

Keep on Dancing, feat Marvin Gaye

Dark Paradise – Lana del Rey (Parov Stelar Remix)

Jain και Telenova στην πιο “φρέσκια” και χορευτική στυιγμή τους

Το ίδιο βράδυ η Γαλλίδα ερμηνεύτρια της ποπ, Jain και οι Αυστραλοί Telenova κρατάνε από νωρίς ψηλά την ενέργεια του Release.

JAIN MANU FAUQUE

Δυναμική και πολυπολιτισμική η Jain έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση για το στιλ και την εκφραστικότητά της. Το κορίτσι του “Makeba” έχει καταφέρει να συνθέσει τις ιδιαίτερες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες των τόπων καταγωγής της – Dubai, Abu Dhabi και Congo – δημιουργώντας τη δική της μουσική υπογραφή.

Στις 15 Ιουνίου, θα την απολαύσουμε για πρώτη φορά ζωντανά στη χώρα μας με το τρίτο της άλμπουμ (μετά τα “Zanaka”/2016 και “Souldier”/2018) που φέρει τον τίτλο “Fool” (2023). Τολμηρός ήχος, χορευτική διάθεση και σύγχρονη pop αισθητική, με χαρακτηριστικές πινελιές από τα 70s και τα 80s.

Τον Απρίλιο του 2019 την είδαν στο Coachella, ενώ για το τραγούδι “Gloria” το Rolling Stone έγραψε: “ένα αισιόδοξο χορευτικό κομμάτι που περιγράφει τους κινδύνους της φήμης και προωθεί το να είναι κανείς πιστός στη δική του δημιουργικότητα“.

Telenova Release promo material

Οι Telenova δημιουργήθηκαν το 2020, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και αποτελούνται από την τραγουδίστρια, συγγραφέα και σκηνοθέτη Angeline Armstrong και τους πολυοργανίστες και παραγωγούς Edward Quinn και Joshua Moriarty.

Τι θα ακούσεις στο λάιβ τους; Έναν συνδυασμό από samples, trip hop και χορευτικής pop. Ξεκινάμε με το “Bones”, συνεχίζουμε με το “Stained Glass Love” και ερχόμαστε στην πανέμορφη διασκευή στο “Hung Up” της Madonna που εκτόξευσε τη δημοτικότητά τους. Στην καλύτερή τους στιγμή έρχονται με φόρα στο Release!

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 33€ και για περιορισμένο αριθμό. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία. Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων/Τηλεφωνικά στο 211770000 / Online / releaseathens.gr + more.com. Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα