Ο Γιώργος Νικηφόρος Ζερβάκης εξηγεί γιατί δεν θα αλλάξει ο κόσμος από τύχη

Διαβάζεται σε 4'
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης Γιώργος Καπλανίδης

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή το νέο του δίσκο με τίτλο ΟΜΕΡΤΑ που θα παρουσιαστεί στον ΣτΝ Club στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης συνθέτης και ερμηνευτής των τραγουδιών του δίσκου ΟΜΕΡΤΑ σε στίχους του Πάνου Δημητρόπουλου, έρχεται στον Σταυρό του Νότου Club τον Οκτώβριο, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους, για να παρουσιάσει ζωντανά τα τραγούδια επί σκηνής.

Το ΟΜΕΡΤΑ, μια συλλογή 10 τραγουδιών που μας οδηγεί σε ένα πνευματικό ταξίδι, μέσα από τις νότες και τα λόγια, αναδεικνύει την περιπλοκότητα της ύπαρξης του ανθρώπου στη σύγχρονη κοινωνία. Από τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται μέσα στην πόλη, μέχρι τις παλιές παραδόσεις και τις παγιωμένες αξίες που διαπνέουν τον τόπο, ο δίσκος αυτός αναδεικνύει τον πλούτο και την πολυδιάστατη φύση της μικρής μας κοινωνίας.

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης- Πάνος Δημητρόπουλος
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης- Πάνος Δημητρόπουλος

10 παρατηρήσεις και αντίστοιχες προτάσεις για όποιο κοινωνικοπολιτικό και συναισθηματικό θέμα μάς έχει καταστήσει θεατές της ζωή μας…

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης παρουσιάζει αυτόν τον δίσκο για πρώτη φορά στις 14 Οκτωβρίου, στον Σταυρό του Νότου Club έχοντας στο πλάι του μια δυναμική ομάδα μουσικών και τον στιχουργό Πάνο Δημητρόπουλο, επί σκηνής, σε ρόλο αφηγητή.

“Θα παρουσιάσουμε δέκα παρατηρήσεις και αντίστοιχες προτάσεις για όποιο κοινωνικοπολιτικό και συναισθηματικό θέμα μας έχει καταστήσει θεατές της ζωή μας. Δέκα νέα τραγούδια σε στίχους του Πάνου Δημητρόπουλου και μουσική δική μου, “ραμμένα” ενορχηστρωτικά από τον Γιάννη Δίσκο. Με επτά καταπληκτικούς μουσικούς και τον Πάνο επί σκηνής σε ρόλο αφηγητή, θα ξετυλίξουμε τη δική μας Ομερτά” αναφέρει στο NEWS 24/7 ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης Γιώργος Καπλανίδης

Πώς προέκυψε η δουλειά αυτή και πώς επιθυμείτε να επικοινωνήσει με το σήμερα;

Με τον Πάνο μας συνδέει μια φιλία πολλών χρόνων. Συζητήσεις, αναλύσεις, προβληματισμοί και χιούμορ γέννησαν την ιδέα να ετοιμάσουμε μια ολοκληρωμένη δουλειά σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε το γεγονός ότι ζούμε σε μια καθημερινότητα που ζητά όλο και περισσότερο από τον χρόνο μας, αλλά και από το χαμόγελο μας.

Όταν ήρθαν στα χέρια μου στίχοι από 15 τραγούδια, κατάφερα να μελοποιήσω τα δέκα από αυτά. Το απίθανο που συνέβη είναι ότι όλα γράφτηκαν σχεδόν αμέσως, σαν να ήταν κρυμμένες οι μελωδίες μέσα μου και τα περίμεναν. Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή απόλαυσα κάθε στιγμή αυτού του ταξιδιού και το αποτέλεσμα με αφήνει ικανοποιημένο. Έγινε όπως θέλαμε, χωρίς εκπτώσεις και στρογγυλέματα.

Τι συμβολίζει για εσάς το ΟΜΕΡΤΑ; Γιατί το επιλέξατε σαν τίτλο της νέας σας δουλειάς;

Συμβολίζει την αναμονή. Η σιωπή των ανθρώπων που έχουν ενσυναίσθηση και αίσθηση της πραγματικότητας, που νιώθουν προδομένοι, θυμωμένοι, διαφορετικοί θα μετατραπεί σε κραυγή. Αρκεί να ενωθούμε, να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Τότε θα σπάσουν όλα τα τείχη, γιατί δεν θα αλλάξει ο κόσμος από τύχη.

Πόσο σημαντική είναι η παράδοση για εσάς και πόσο πολύτιμη για τη σύγχρονη μουσική σκηνή;

Παράδοση είναι η ρίζα στο δέντρου του πολιτισμού. Ενός δέντρου που καρποφορεί ακόμη και σήμερα στη χώρα μας σε κάθε γωνιά της. Δυστυχώς – σε αρκετές περιπτώσεις – διακρίνω την προσπάθεια μιας λανθασμένης διαφύλαξης της, δίνοντας της στοιχεία μιας αναπαράστασης ιστορικής και όχι σύγχρονης. Είναι συναίσθημα η παράδοση και έχουμε το χρέος να το μετουσιώσουμε και εμείς στη δική μας παράσταση, στη δική μας ζωή και την καθημερινότητάς μας.

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης Γιώργος Καπλανίδης

Info

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ- OΜΕΡΤΑ
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου / Σταυρός του Νότου Club
Είσοδος ελεύθερη

Kαι ακολουθεί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ & ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB | ΣΑΒΒΑΤΑ 26/10 – 2/11 – 9/11

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα