Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης σ΄ένα συναισθηματικό ταξίδι στο Half Note

Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης σ΄ένα συναισθηματικό ταξίδι στο Half Note
Ο Μιχάλης Καλκάνης

Ο Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών της τζαζ. Μη χάσετε τη συναυλία του την Πέμπτη 30 Μαρτίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Ο χαρισματικός κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης την Πέμπτη 30 Μαρτίου, θα εμφανιστεί στη σκηνή του Half Note Jazz Club και μαζί με το σχήμα του θα μας παρουσιάσουν μουσικές από το νέο του δίσκο με τίτλο “Emotions”, καθώς και άλλες νέες και παλαιότερες μουσικές με τον πάντα φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο που ήδη έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ξεχωριστές παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μικρή Επίδαυρο, το Palm Jazz Festival (SP) και άλλες ιδιαίτερες εμφανίσεις.

Ο Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών της τζαζ – και όχι μόνο. Ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης πειραματίζεται με επιτυχία, δίνοντας μας μουσική με αισθητική και ταυτότητα, στην οποία οι ηλεκτρονικοί ήχοι συναντιούνται με ακουστικά όργανα και στοιχεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με επιρροές από την ανερχόμενη ευρωπαϊκή neoclassical σκηνή.

Λίγα λόγια για το “Emotions”

Ο δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα από την United We Fly και ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε μία υψηλού επιπέδου ζωντανή ηχογράφηση, ακουστικά όργανα συνυπάρχουν αρμονικά με ηλεκτρονικούς και επεξεργασμένους ήχους, δίνοντας συνοχή σε μελωδικά μοτίβα που άλλοτε “ακουμπάνε” περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks και άλλοτε “μυρίζουν” Ελλάδα και Βαλκάνια. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, εικόνες, χρώματα και διαφορετικά μουσικά στοιχεία που συνθέτουν τον εύθραυστο αλλά και ταυτόχρονα δυνατό ηχόκοσμο του Μιχάλη Καλκάνη και του σχήματος του.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει στο NEWS 24/7 είχε αναφερθεί στους μουσικούς του πειραματισμούς με ακουστικά όργανα, ηλεκτρονικούς και επεξεργασμένους ήχους και μελωδικά μοτίβα λέγοντας Νομίζω είναι η ανάγκη που νιώθω μεγαλώνοντας να δώσω μορφή στη δική μου πρόταση για έναν καλύτερο κόσμο, για το πως τον φαντάζομαι. Αυτός ο κόσμος έχει στοιχεία από τη Δύση, τον ορθολογισμό και την ευγένεια της, αλλά δεν ξεχνά και αξίες βαθιές της Ανατολής που έχουν να κάνουν με τη διαίσθηση, το διαλογισμό, το συναίσθημα.

Έχει το βλέμμα του στραμμένο στο αύριο, στο σύγχρονο, στον πειραματισμό, αλλά μέσα από μια βαθιά μελέτη και σεβασμό στο παρελθόν και τις παραδόσεις που αυτό κουβαλά. Οι άνθρωποι που ζουν στον κόσμο αυτό προσπαθούν καθημερινά να σπάσουν τα κουτάκια που ο καθένας μας έχει και αρχίζουν να νιώθουν την ομορφιά και τη δύναμη του να παρατηρείς τα συναισθήματα σου και να τα μοιράζεσαι. Κάπως έτσι προέκυψε και το τίτλος του album «Emotions». Αν ήμουν συγγραφέας ίσως έγραφα ένα βιβλίο με αυτές τις σκέψεις, στην περίπτωση μου όμως αυτές εκφράζονται μέσα από ήχους, από μελωδίες και αυτοσχεδιασμούς”.

Μουσικοί :

  • Λευτέρης Ανδριώτης: Κρητική λύρα
  • Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
  • Χρήστος Καλκάνης: κλαρινέτο
  • Βασίλης Μπαχαρίδης: drums
  • Ορέστης Μπενέκας: keyboards, πιάνο

Ηχοληψία: Νίκος Κόλλιας

Info

  • Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
  • Έναρξη 21:30
  • Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310
  • Τιμές εισιτηρίων: από 10€
  • Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/mihalis-kalkanis-group-1/
  • Πληροφορίες: 210 9213310

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα