Ο Mick Jagger και οι δύο σωτήρες της ροκ 

Ο Mick Jagger και οι δύο σωτήρες της ροκ 
Ο Μικ Τζάγκερ στην περιοδεία "No Filter" / Νοέμβριος 2021 / Detroit Rob Grabowski/AP

Ανήσυχος για το μέλλον της ροκ μουσικής είναι ο 78χρονος Mick Jagger, που ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή για την περιοδεία «Sixty» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Mία από τις… αποστολές που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει φέρει εις πέρας αυτά τα εξήντα χρόνια που ανεβαίνει στη σκηνή o Mick Jagger (Μικ Τζάγκερ) είναι ότι… “υφαίνει” διαχρονικά τον μύθο του απόλυτου ροκ σταρ.

Ο 78χρονος frontman των Rolling Stones, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο P4, παραδέχθηκε ότι ζει για να ανεβαίνει στη σκηνή, αλλά έδειξε προβληματισμένος για το μέλλον της ροκ μουσικής.

Μίλησε για την… έλλειψη των αυθεντικών ροκ σταρς στη σύγχρονη εποχή, αναφέροντας ωστόσο δύο ονόματα που ίσως σώσουν την κατάσταση! Πολλοί από τους ακροατές δεν πίστεψαν στα… αυτιά τους όταν ο γερόλυκος της ροκ μίλησε για τους Machine Gun Kelly και Yungblud.

Ο Μικ Τζάγκερ κάνει μία χειρονομία στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα Granada studios στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 1967 - Νωρίτερα είχε καταδικαστεί για παράνομη κατοχή ναρκωτικών. Rider/AP

Machine Gun Kelly και ο Yungblud θα σώσουν τη ροκ;

Στη ροκ μουσική χρειάζεσαι ενέργεια και δεν έχουν υπάρξει πολλοί νέοι ροκ τραγουδιστές τον τελευταίο καιρό” είπε ο Jagger. “Έχεις τον Yungblud και τον Machine Gun Kelly. Αυτός ο μετα-πανκ παλμός με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα λίγη ζωή στο ροκ εν ρολ“.

Ο Yungblud στο Reading Music Festival, 2021. Scott Garfitt/AP Photo

Ένας εκ των δύο σίγουρα συμφωνεί. Όπως αναφέρει το NME, ο 24χρονος Yungblud έχει αποκαλύψει ότι ο Jagger έχει αποτελέσει μεγάλη του έμπνευση και πρότυπο και ότι θα επιθυμούσε να κάνει αυτή την καριέρα. “Δεν θέλω να είμαι στη δημοσιότητα για 10 λεπτά, να κάνω μια επιτυχία, να αποκτήσω ένα μέγαρο, να πάρω ναρκωτικά και να αυτοκτονήσω” είπε ο Yungblud το 2019. “Θέλω να κάνω αυτό που κάνω μέχρι να μοιάζω με τον Mick Jagger. Είναι ακόμα σέξι”. Ο Dominic Richard Harrison (ή αλλιώς Yungblud) κυκλοφόρησε πρόσφατα το κομμάτι “The Funeral”, με τον Ozzy και τη Sharon Osbourne να εμφανίζονται στο βιντεοκλίπ.

Ο Colson Baker, δηλ. Machine Gun Kelly, ποζάρει για την προώθηση του φιλμ 'Taurus' στη Berlinale, 2022. Vianney Le Caer/AP

Από την άλλη ο Colson Baker, πήρε το όνομά του από τον διαβόητο γκάνγκστερ, Τζορτζ “Machine Gun Kelly” Μπαρνς. Ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν, παίζοντας ραπ και έχοντας όνειρα. Σήμερα στα 32 του ο MGK θεωρείται το “κακό παιδί” της πανκ ροκ, είναι ηθοποιός και στην ταινία “Midnight in the Switchgrass” βρήκε τον … έρωτα στα μάτια της Meghan Fox.

Οι Rolling Stones έχουν κάνει πρωταθλητισμό στον κόσμο της μουσικής για δεκαετίες, και έχουν διαλέξει κατά καιρούς για support στις συναυλίες τους ανερχόμενους καλλιτέχνες που κατόπιν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Ο Ed Sheeran, ο Kanye West (2006), οι Black Pumas και οι είναι λίγοι μόνο από τους μουσικούς, που έχουν πάρει μία γεύση τού πώς είναι να συνεργάζεσαι με τους αεικίνητους Stones.

Mick Jagger: “Αγαπώ τις περιοδείες, δεν θα είναι η τελευταία μας”

Η ιστορική μπάντα ξεκινάει ευρωπαϊκή περιοδεία το ερχόμενο καλοκαίρι, με αφορμή την συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυσή τους. Στην περιοδεία «Sixty» ο 78χρονος Jagger και οι κιθαρίστες Keith Richards και Ronnie Wood, 78 και 74 ετών αντίστοιχα, θα μοιραστούν τη σκηνή με τον ντράμερ Steve Jordan, που παίζει με τη μπάντα από τη δεκαετία του 1980. Ο ντράμερ θα ροκάρει στη θέση του θρυλικού Charlie Watts, ο οποίος είχε μπει στο συγκρότημα το 1963, και έφυγε από τη ζωή πέρυσι σε ηλικία 80 ετών.

Δεν σχεδιάζω να είναι η τελευταία μας περιοδεία. Αγαπώ τις περιοδείες” είπε ο Jagger στο P4. “Δεν πιστεύω ότι θα το έκανα αν δεν το απολάμβανα τόσο. Απολαμβάνω να βγαίνω εκεί έξω στη σκηνή και να κάνω τα… δικά μου. Αυτό κάνω. Θέλω όλοι να περνούν καλά και να ξεχνούν τα προβλήματά τους για μερικές ώρες. Να χαλαρώσουν και να περάσουν ένα υπέροχο απόγευμα και βράδυ.” Ο Jagger έχει αποκτήσει οκτώ παιδιά από πέντε διαφορετικές γυναίκες και το 2019 έκανε εγχείρηση για την αντικατάσταση της βαλβίδας της καρδιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα