Ο Μικ Τζάγκερ τραγουδάει την έξοδο από το lockdown

Ο Μικ Τζάγκερ τραγουδάει την έξοδο από το lockdown
O Mick Jagger σε συναυλία των Rolling Stones στην Αβάνα AP Photo/Enric Marti, File

Σε διατλαντική σύμπραξη με τον Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters, ο 77χρονος Μικ Τζάγκερ με την αστείρευτη ενέργεια κυκλοφόρησε το "Eazy Sleazy", έναν ύμνο για την πανδημία και το lockdown.

«Θα ‘ναι μόνο μια ανάμνηση/ που προσπαθείς να θυμηθείς/ να ξεχάσεις». Με αυτόν τον παιχνιδιάρικο στίχο και με μια μουσική σύνθεση που πανκίζει εύπεπτα, ο σερ Μικ Τζάγκερ αποχαιρετάει την καραντινάτη ζωή, τώρα που στην πατρίδα του η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης μοιάζει να έχει επιτευχθεί –οι Βρετανοί, όπως όλοι είδαμε,  ξανάρχισαν πασιχαρείς να γίνονται μαζικά λιάδα σε παμπ και δρόμους.

Σε διατλαντική σύμπραξη με τον Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters, ο 77χρονος ροκ σταρ με την αστείρευτη ενέργεια κυκλοφόρησε χτες το «Eazy Sleazy», έναν ύμνο για την πανδημία και, κυρίως, για τα περιοριστικά μέτρα που αναποδογύρισαν την ζωή όλων μας. Μάσκες, τρομολάγνα στατιστικά στοιχεία, τα ηχογραφημένα χειροκροτήματα των ματς, τα ονλάιν μαθήματα μαγειρικής και σάμπα (ως υποκατάστατο ζωής), τα «ωχ, έχω παχύνει», οι ακυρωμένες συναυλίες, η συνωμοσιολογία με τα τσιπάκια του Μπιλ Γκέιτς, τα πάντα όλα αποδομούνται μέσα από τους στίχους του Μικ με εκείνο το χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ. Η δε ερμηνεία και μουσική σύνθεση είναι Τζάγκερ 100%, Τζάγκερ από παλιότερες, πιο σπιντάτες φάσεις της καριέρας του.

Έναν χρόνο μετά το «Living in a Ghost Town» –το τραγούδι με το οποίο οι Rolling Stones μίλησαν για την μελαγχολία που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα–, ο Τζάγκερ επιστρέφει, χωρίς την υπόλοιπη μπάντα αλλά παρέα με τον αμερικανό συνάδελφό του, για να μας τραγουδήσει την έξοδο από το στριμόκωλο τούνελ. Στο βιντεοκλίπ, με την οθόνη χωρισμένη στην μέση σε μια αναγωγή στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, ο μεν Τζάγκερ παίζει κιθάρα και τραγουδάει, ο δε Γκρολ παίζει όλα τα υπόλοιπα όργανα.

Στο δελτίο Τύπου που συνόδευε το τραγούδι ο Γκρολ χαρακτήρισε την συνεργασία του με τον Τζάγκερ «περισσότερο από ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα». Ενώ ο Μικ σχολίασε: «Είναι ένα τραγούδι που έγραψα για την έξοδο από το λοκντάουν, με αρκετή δόση απαραίτητης αισιοδοξίας. Ευχαριστώ στον Ντέιβ Γκρολ που βούτηξε στις ντραμς, το μπάσο και την κιθάρα, ήταν πολύ διασκεδαστικό να δουλεύω μαζί του. Ελπίζω να χαρείτε όλοι το “Eazy Sleazy”».

 Κι εμείς ελπίζουμε, Μικ μου. Κυρίως, στην έξοδο από το δικό μας τούνελ…       

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα