Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εκ βαθέων στον Ηλία Μπενέτο

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εκ βαθέων στον Ηλία Μπενέτο
Μιχάλης Χατζηγιάννης NDP Photo Agency

Ο Ηλίας Μπενέτος "ξετύλιξε" το παραμύθι του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος μίλησε για την 20χρονη πορεία του στον χώρο της μουσικής στην εκπομπή "Ένα μύθο θα σας πω".

Ο γνωστός και αγαπητός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Ένα μύθο θα σας πω” του Ηλία Μπενέτου, στον News 24/7 στους 88,6, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Ηλίας Μπενέτος “ξετύλιξε” το παραμύθι του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος μίλησε για την 20χρονη πορεία του στον χώρο της μουσικής, ενθυμούμενος τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και “σκαλίζοντας” μουσικές αναμνήσεις.

Αν και ο ίδιος δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό “μύθος” για τον εαυτό του, αναφέρθηκε στα πρόσωπα – “μύθους” της ελληνικής μουσικής, και όχι μόνος, λέγοντας:

“Στη σύγχρονη εποχή και ειδικά στη χώρα μας, μυθοποιούμε ανθρώπους που δεν είναι κοντά μας. Έχουμε την άνεση να το κάνουμε με ανθρώπους που έχουν μια παρακαταθήκη και δυστυχώς δεν είναι ανάμεσά μας. Παρόλα αυτά παίρνω τη θετική πλευρά του χαρακτηρισμού.”

Αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη μουσική και στη μετάβασή του από την πατρίδα του, την Κύπρο, στην Αθήνα, αλλά και στη γνωριμία του με τον σπουδαίο Γιώργο Χατζηνάσιο, που υπήρξε πρόσωπο – σταθμός στην πορεία του. Είπε σχετικά με τα πρώτα χρόνια:

“Εγώ πρώτα ήρθα στην Αθήνα το 1998. Υπήρχε μια προδιάθεση και μια θέληση να εξελίξω αυτό που είχα ξεκινήσει στην Κύπρο. Με όλη την παρότρυνση των δικών μου ανθρώπων. Συνέπεσε εκείνη την περίοδο να έχω ένα κάλεσμα από τον Γιώργο Χατζηνάσιο, ο οποίος μου παρέθεσε δύο υπέροχα τραγούδια που θα έντυναν το Άγγιγμα Ψυχής. Η σχέση μας με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, όσο περνούσε ο χρόνος τόσο ωρίμαζε, είχαμε αποκτήσει μια σχέση διδασκάλου και αγαπημένου μαθητή.”

Βέβαια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε ήδη σημειώσει μια μικρή πορεία στη μουσική, κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων στην Κύπρο, νωρίτερα απ’ το 1998:

“Ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου ήταν ο κρίκος και η γέφυρα που συνέδεσε την Κύπρο με την Αθήνα. Στην Κύπρο ξεκίνησα από πολύ νωρίς και συστηματικά. . Μετά κατάλαβα πόσο σημαντική ήταν η προπαίδεια στην Κύπρο. Είχα κάνει κάποιους δίσκους ήδη που είχαν μια ανταπόκριση. Ήταν πρωτοφανές, γιατί σπάνια ξεκινούσαν άνθρωποι από την Κύπρο και να “υπερπηδήσουν” μετά τον φράχτη και να έρθουν στην Ελλάδα. Η πορεία στην Κύπρο ήταν πολύ όμορφα χρόνια, αθώα και γεμάτα δυναμισμό. Εγώ ήμουν και μαθητής τότε. Πήγαινα σε συναυλίες τότε, κρεμόμουν σε φράχτες, ευελπιστούσα σε ένα φλερτ οπτικό! Παρόλα αυτά, αυτό δεν ήρθε μέσα απ’ τις συναυλίες. Πήγαινα, όμως, από νωρίς στους χώρους και περίμενα ότι θα πεταχτεί έξω ο Νταλάρας ή η Αλεξίου, παραμόνευα εκεί!”

Ο Ηλίας Μπενέτος και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησαν και για τα σημερινά μουσικά δεδομένα, καθώς σε αυτή την 20ετία έχουν αλλάξει πολλά, ακόμη και ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική το κοινό, με τον Μιχάλη να λέει χαρακτηριστικά:

“Ο κόσμος δεν έχει χρόνο να αφιερώσει για να απολαύσει κάτι που του ευφραίνει την ψυχή ή που του ανεβάζει τη διάθεση. Έχει απορροφηθεί από όλη την καθημερινότητα και νομίζω αφιερώνει πολύ λίγο χρόνο σε κάτι άλλο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα