Ο Πάνος Γουργιώτης μας καλεί σε “Μάχη”

Ο Πάνος Γουργιώτης μας καλεί σε “Μάχη”

Σε "Μάχη" με σκληρό ήχο και επιθετικές μελωδίες καλεί ο γνωστός τραγουδοποιός, που παρουσιάζει τον νέο του δίσκο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Καλεί σε “Μάχη” με σκληρό ήχο και “επιθετικές” μελωδίες. Ζώνεται τις ηλεκτρικές κιθάρες του, το μπάσο και τα “γκάζια” και παρουσιάζεται μπροστά σας “100% ειλικρινής”, όπως λέει. Ο γνωστός τραγουδοποιός Πάνος Γουργιώτης  με αφορμή την κυκλοφορία του νέου, τρίτου του προσωπικού δίσκου, ταξιδεύει από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα στις 2 και 4 Δεκεμβρίου, για δύο ξεχωριστές συναυλίες σε Θεσσαλονίκη (Καφωδείο Ελληνικό) και  Αθήνα (Six D.o.g.s). Και υπόσχεται ήχους από την πόλη που ποτέ δεν ησυχάζει…

“Είναι ο δίσκος που λέμε την αλήθεια μας. Που για πρώτη φορά δεν έχουμε βάλει νερό στο κρασί μας. Που δεν ακούσαμε τις συμβουλές των ειδικών, των φίλων και των γνωστών μας και ακολουθήσαμε το ένστικτο και την επιθυμία μας”, δηλώνει στο Νews24/7 ο Πάνος Γουργιώτης, που τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Βέλγιο και Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι μια ξεκάθαρη “Μάχη” -αυτός είναι και ο τίτλος του δίσκου- που σηματοδοτεί “την έναρξη μιας προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα να κάνουμε τα πράγματα με τον τρόπο μας”, θα πει.

 

Μιλάει πάντα στον πρώτο πληθυντικό κι ας είναι ο πρωταγωνιστής της δισκογραφικής προσπάθειας. Ωστόσο με τον Νίκο Βογιατζάκη της Mad Hat Music (Ηράκλειο Κρήτης) και τον Παύλο Μοναστηριώτη έχουν διανύσει πολλά… μουσικά χιλιόμετρα μαζί. Και επειδή “υπάρχει αγάπη και συνεννόηση” ο,τι λέει ο Γουργιώτης εκφράζει και τους υπόλοιπους. “Οι ρυθμοί στη Μάχη είναι πιο ψηλοί, πιο επιθετικοί απ’ο,τι στις προηγούμενες δουλειές. Δεν ήταν τυχαίο, ήταν… πολιτική απόφαση, μια ανάγκη μας. Αλλά και εμείς έχουμε βρει τον ήχο μας. Τον εσωτερικό ηλεκτρικό ήχο μιας ροκ μπάντας που αν δεν ήμασταν εμείς, θα θέλαμε να ακούσουμε”, εξηγεί.

Τα 10 τραγούδια του δίσκου απευθύνονται σε… ειδικό κοινό. Ξέρει πολύ καλά ότι στη μουσική βιομηχανία της Ελλάδας, ούτε το είδος, ούτε ο τρόπος, ούτε και η αισθητική είναι εύκολο να “χωρέσουν”. “Η σκέψη είναι να επικοινωνήσουμε τη μουσική μας όπως εμείς νομίζουμε: χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, με αυτό που λέμε ‘’αντάρτικο’’. Δεν αποζητάμε την μαζική κατανάλωση. Θέλουμε αυτή η δουλειά να φτάσει όχι σε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτιά, αλλά στα σωστά αυτιά, που θα εκτιμήσουν και θα αγαπήσουν την αλήθεια μας”, λέει ο Πάνος Γουργιώτης.

Ελληνική ροκ σκηνή: αεριτζήδες μαζευτείτε!

“Έχει χώρο η ελληνική μουσική σκηνή για ροκ και μάλιστα live?”. Μια εύλογη απορία για έναν άνθρωπο που έχει επιμείνει πολύ για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Δεν πάει πολύς καιρός που μια ανάρτησή του στο facebook είχε αποκαλύψει όλον τον εσμό του εγχώριου κόσμου των μάνατζερς, που πατούν πάνω στα όνειρα και τις αγωνίες νέων καλλιτεχνών.

“Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω δώσει αρκετά χρήματα σε καλαμπόρτζηδες, αεριτζήδες ανθρώπους της “δουλειάς” και μου έχουν ζητηθεί σε πάμπολλες περιπτώσεις πολλά ακόμα, που ευτυχώς δεν έδωσα. Πι-αρ-ίστες, μανατζαρέους κτλ. Υπέρογκα ποσά για την παραγωγή ακόμα και ενός τραγουδιού, για αγορά airplay στα ραδιόφωνα, για θετικές αναρτήσεις από γνωστά μέσα κτλ. Τα ίδια και χειρότερα έχουν κάνει όλοι οι φίλοι που γνωρίζω”, είχε γράψει ο Γουργιώτης.

“Στην Ελλάδα του σήμερα λοιπόν, σκέψου το εξής παράδειγμα. Είσαι κλειδωμένος σε ένα σκοτεινό, πνιγηρό δωμάτιο. Υποφέρεις και υπομένεις για πολύ καιρό μένοντας προσηλωμένος σε έναν τελικό στόχο. Όταν ξαφνικά, μια μέρα φτάνεις στα όρια σου και δίψας τρομερά. Πνίγεσαι. Και εμφανίζεται κάποιος και σου λέει με χαλαρό, υπεράνω ύφος “θες λίγο νεράκι;” Κι εσύ ορμάς να πιείς. Τη στιγμή που απλώνεις το χέρι σε σταματάει και σου λέει 3.000 ευρώ. Ή 4.000. Ή 5.000. Ή όσα θέλει”, συνέχιζε για να καταλήξει: “Ο τύπος αυτός είναι ανήθικος. Ειδικά τη στιγμή που ο ίδιος γνωρίζει καλά πως το ποτήρι με το νερό είναι άδειο. Και προσπαθεί να σε πείσει ότι από αυτό ήπιαν όλοι οι άλλοι και σώθηκαν και πως σου κάνει μεγάλη χάρη που σε αφήνει να πιείς. Αλλά νερό, παιδιά, δεν υπάρχει…”.

Το ξέσπασμα είχε πυροδοτήσει η απαίτηση ενός τέτοιου τύπου από νεαρή τραγουδίστρια ενός απίθανου ποσού για να κυκλοφορήσει από την “παγκόσμιου φήμης” εταιρεία του ένα  τραγούδι ψηφιακά! “Λοιπόν λαμόγια, σοβαρευτείτε. Θα σας ξεμπροστιάσουμε έναν-έναν. Φτάνει πια, δε σας ανεχόμαστε άλλο και δε θα αφήσουμε αλλά παιδάκια να πέσουν στα νύχια σας και να πληρώνουν με το αίμα τους τις πολυτέλειες σας. Μέχρι εδώ. Καλλιτέχνες, σοβαροί άνθρωποι της δουλειάς, εραστές της ελληνικής μουσικής, το -μικρό έστω- υγιές κομμάτι του ραδιοφώνου και πολλοί ακόμα, σας βαρεθήκαμε. Είμαστε πολλοί, είμαστε μαζί και είμαστε απέναντι σας. Σας ξέρουμε και θα σας κάνουμε βούκινο. Μαζευτείτε”, κατέληγε ο Γουργιώτης.

Το ροκ του μέλλοντός μας

Τον ρωτήσαμε λοιπόν αν μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, το ροκ μπορεί να ξαναγεννηθεί. “Μέχρι να ζήσουμε σε ένα ιδανικό, πανέμορφο κόσμο, θα υπάρχει πάντα χώρος για το ροκ”, απαντά αποφασισμένος. “Είναι αλήθεια ότι ειδικά το ελληνόφωνο ροκ περνάει ένα ιστορικό χαμηλό, αλλά το ροκ πάντα έκανε κύκλους -υπάρχει πολύς κόσμος που νοιάζεται και κάνει σοβαρή δουλειά. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε χώρο. Θέλει λίγη επιμονή ακόμη…”, επιμένει.

“Και ποιο είναι το προσωπικό σου όνειρο, Πάνο;”, αφήσαμε για το τέλος. “Το όνειρό μου δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που έχω ξεκινήσει. Θέλω η δουλειά μας να φτάσει σε τόσους αποδέκτες, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να κάνω σωστά αυτό που κάνω. Φιλοδοξία μου δεν είναι να γίνει αναγνωρίσιμη η φάτσα μου ή να γεμίσω γήπεδα. Απευθυνόμαστε σε μονάδες, όχι σε μάζες, σε ανθρώπους που θα μιλήσουμε με τα μάτια και τα λόγια, που θα επικοινωνήσουμε πραγματικά”, περιγράφει. “Είμαι ειλικρινής και θέλω να γνωρίσω εκείνους που εξίσου ειλικρινά αφορά η μουσική μας. Και αυτό από μόνο του είναι ένα υπέροχο όνειρο”.

ΠΟΥ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Καφωδείο Ελληνικό στη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Γουργιώτης θα πραγματοποιήσει την πρώτη συναυλία παρουσίασης του νέου του άλμπουμ, ενώ, δύο μέρες μετά, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η δεύτερη στην Αθήνα στο γνωστό χώρο του Six D.o.g.s.

Δίπλα στον Πάνο θα βρίσκονται τα μουσικά alter ego του τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Νίκος Βογιατζάκης στην κιθάρα και ο Παύλος Μοναστηριώτης στα τύμπανα. Στο μπάσο θα τους συντροφεύσει ο Κώστας Βήχος.

Guest συμμετοχές

Στη Θεσσαλονίκη θα δώσει το ” παρών ” στην πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου “ΜΑΧΗ ” ο Κόμης Χ, ενώ στην Αθήνα θα συμμετέχουν η Ελισάβετ Μουτάφη, οι Δραμαμίνη και η Κατερίνα Ντούσκα.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Καφωδείο Ελληνικό

Είσοδος: 6ε

Ελ. Βενιζέλου 45 Θεσσαλονίκη

T:231 027 9159

Ώρα έναρξης 20.30

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Six D.o.g.s Αθήνα

Είσοδος: 6ε

21 0321 0510

Ώρα έναρξης 21.00

6-8 Αβραμιώτου, Μοναστηράκι, Αθήνα

Τα τραγούδια του δίσκου:

Μάχη

Όλο ξυπνάμε

Κόκκινη θάλασσα

Δεν υπάρχει τέλος

Πόζα

Κλόουν

Αγάπη σαν αίμα

Αιώνες μακριά από εδώ

Άλλες μέρες

Λειψό ποιηματάκι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα