O “Πρίγκιπας του Σκότους” Οzzy Osbourne μέλος του Rock and Rall Ηall of Fame

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ozzy Osbourne στο Rock and Roll Hall of Fame.
Ο Ozzy Osbourne στο Rock and Roll Hall of Fame. AP Photo/Chris Pizzello

Tα κατάφερε με τους Black Sabbath, τα κατάφερε και μόνος του ο Ozzy Osbourne o οποίος από το Σάββατο είναι μέλος του Rock and Roll Hall of Fame και για τη σόλο καριέρα του.

Ο εμβληματικός Ozzy Οsbourne είναι από το βράδυ του Σάββατο μέλος του Rock and Roll Hall of Fame για τη σόλο, μετά τους Black Sabbath, καριέρα του.

O 76χρονος Βρετανός “Πρίγκιπας του Σκότους” αποθεώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο από πλήθος 20.000 ατόμων στο Κλίβελαντ όπου έγινε και η σχετική τελετή.

Από τη στιγμή που έφυγε από τους Sabbath, ο Ozzy αναζήτησε πιο σύγχρονους metal διαδρόμους. Η συνεργασία του με τον εξαιρετικό (και πρόωρα χαμένο) κιθαρίστα Randy Rhoads τον βοήθησε να βρει τον ήχο του και εν συνεχεία ο χαρισματικός frontmam κατάφερε να (ξανα)συναρπάσει τα πλήθη με συνολικά 13 σόλο άλμπουμ μέχρι και σήμερα.

“Eίχα την τύχη να παίξω με μερικούς από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες, μπασίστες και ντράμερ του κόσμου. Μερικοί από αυτούς είναι εδώ μαζί μου απόψε. Αλλά αν δεν είχα γνωρίσει τον Rhoads δεν θα ήμουν εδώ σήμερα” παραδέχθηκε ιπποτικά μέσα σε αποθέωση ο Ozzy.

Ο Βρετανός σταρ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς προβλήματα με τα ναρκωτικά αλλά και το ποτό, συνοδευόταν από τη σύζυγό του, την κόρη του και τον εγγονό του.

Ο Ozzy Osbourne στο Rock and Roll Hall of Fame.
Ο Ozzy Osbourne στο Rock and Roll Hall of Fame. AP Photo/Chris Pizzello

O Ozzy είχε περάσει ξανά το κατώφλι του Rock n Roll Hall of Fame το 2006με τους Black Sabbath των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος από το 1968. Οι Sabbath θεωρούνται οι πατέρες της heavy metal μουσικής και το πρώτο τους ομόνυμο album λογίζεται ως το πρώτο heavy metal album της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Συνολικά στην Sabbath και στη solo καριέρα του ο Ozzy έχει πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα