Oasis: “Κατέρρευσαν” οι ιστοσελίδες πώλησης εισιτηρίων – “Κολλημένοι σε μία ουρά γεμάτη νοσταλγία”

Διαβάζεται σε 4'
Oasis
Oasis AP Photo

Αριθμοί σφαλμάτων και μηνύματα “η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη” εμφανίζονται στους ιστότοπους πώλησης εισιτηρίων για τις πολυαναμενόμενες συναυλίες των Oasis.

Μετ΄ εμποδίων -όπως αναμενόταν- ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τις πολυαναμενόμενες συναυλίες των Oasis, οι οποίοι πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν στα λάιβ το 2025, προκαλώντας φρενίτιδα στους απανταχού θαυμαστές τους.

Το Σάββατο (31/08) ξεκίνησε η γενική προπώληση των “χρυσών εισιτηρίων”, ωστόσο οι ιστοσελίδες πώλησης αντιμετωπίζουν πολλά τεχνικά προβλήματα, με τον ιστότοπο Gigs and Tours του διοργανωτή SJM Concerts με έδρα το Μάντσεστερ να μην μπορεί να φορτώσει από τις 8.10 π.μ. περίπου.

Οι χρήστες βλέπουν στις οθόνες τους το μήνυμα “Η υπηρεσία δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα“, όπως αναφέρει το PA Media, ενώ οι αριθμοί σφαλμάτων διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη σελίδα ticketmaster.ie για τις δύο συναυλίες που θα δώσουν τα αδέρφια Γκάλαχερ στο Croke Park του Δουβλίνου, στις 16 και 17 Αυγούστου 2025.

Αντί για τη σελίδα για την αγορά των εισιτηρίων, εμφανίστηκε ένας αριθμός σφάλματος, ο οποίος συνήθως υποδεικνύει ότι μια ιστοσελίδα δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλες συνδέσεις.

Ένας παρόμοιος κωδικός έκανε την εμφάνισή του και στην ιστοσελίδα gigsinscotland.com/artist/oasis, καθώς οι Σκωτσέζοι θαυμαστές αντιμετώπισαν δυσκολίες για την αγορά εισιτηρίων για τις συναυλίες του Εδιμβούργου.

Η ιστοσελίδα tickets.seetickets.com/tour/oasis, όπου μπορεί κανείς να κλείσει εισιτήρια για αρκετές συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμφανίστηκε επίσης μη διαθέσιμη.

“Κολλημένοι σε μία ουρά γεμάτη νοσταλγία”

Πολλοί είναι οι θαυμαστές των γιγάντων της Britpop οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στα βρετανικά social media σχετικά με την αδυναμία να συνδεθούν για να αποκτήσουν εισιτήρια για την παγκόσμια περιοδεία OASIS LIVE 25 που περιλαμβάνει 14 ημερομηνίες σε venues από το Κάρντιφ, το Μάντσεστερ και το Λονδίνο, μέχρι το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο το ερχόμενο καλοκαίρι.

“Αυτή είναι η σπουδαιότερη μέρα της ζωής πολλών Βρετανών, καθώς είμαστε κολλημένοι σε μια ουρά γεμάτη νοσταλγία με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας και άφθονες ευκαιρίες για παράπονα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ένας χρήστης του X.

Άλλοι δημοσιεύουν τον τεράστιο αριθμό των χρηστών που προηγούνται για την αγορά εισιτηρίων, με τους αριθμούς να είναι σε πολλές περιπτώσεις εξαφήφιοι!

Ενώ κάποιοι άλλοι αντιμετώπισαν με χιούμορ την πολύωρη αναμονή λέγοντας πως το συγκρότημα θα μπορούσε να διαλυθεί ξανά μέσα στον χρόνο που χρειάζεται για να εξασφαλίσουν εισιτήρια.

Η Ticketmaster δήλωσε ότι η ιστοσελίδα της δεν έχει καταρρεύσει

Εκπρόσωπος της γνωστής εταιρείας δήλωσε πως “η ουρά κινείται καθώς οι οπαδοί αγοράζουν εισιτήρια. Όπως αναμενόταν, εκατομμύρια οπαδοί έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό μας και έτσι έχουν τοποθετηθεί σε μια ουρά.

Συνιστάται στους οπαδούς να κρατήσουν τη θέση τους στην ουρά, να βεβαιωθούν ότι χρησιμοποιούν μόνο μία καρτέλα, να διαγράψουν τα cookies και να διασφαλίσουν ότι δεν χρησιμοποιούν λογισμικό VPN στη συσκευή τους”.

Η προειδοποίηση των Oasis για τις ιστοσελίδες μεταπώλησης

Εν μέσω αναφορών για εισιτήρια που πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές σε ιστοσελίδες μεταπώλησης, οι Oasis απηύθυναν άλλη μια προειδοποίηση στους οπαδούς τους σχετικά με τους συγκεκριμένους ιστοτόπους.

“Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα εισιτήρια Oasis Live ’25 μπορούν να μεταπωληθούν μόνο στην ονομαστική τους αξία μέσω @Ticketmaster και @Twickets! Τα εισιτήρια που εμφανίζονται σε άλλους δευτερεύοντες ιστότοπους πώλησης εισιτηρίων είναι είτε πλαστά είτε θα ακυρωθούν από τους διοργανωτές”, αναφέρουν σε tweet τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UK Music, Tom Kiehl, δήλωσε επίσης ότι οι “φουσκωμένες” τιμές των εισιτηρίων στις ιστοσελίδες μεταπώλησης προκαλούν “μεγάλη ανησυχία” κατά τη διάρκεια της εκπομπής Today του Radio 4 και προέτρεψε τους θαυμαστές να αποφεύγουν τις ιστοσελίδες μεταπώλησης.

“Προφανώς, είναι μια φυσική τάση, αν δεν μπορείς να βρεις εισιτήρια, να βρεις εναλλακτικές πηγές, αλλά προτρέπω πολύ τους μουσικόφιλους σήμερα, αν δεν βρουν εισιτήρια, να μην ακολουθήσουν αυτή την οδό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα