Oasis: Ο άνθρωπος που έκανε τα “όπλα να σωπάσουν” και ευθύνεται για την επανένωση

Διαβάζεται σε 4'
Oasis: Ο άνθρωπος που έκανε τα “όπλα να σωπάσουν” και ευθύνεται για την επανένωση

Ποιος έκανε την πρώτη κίνηση για να λήξει η 15χρονη διαμάχη των δύο αδερφών και οι τυχεροί να απολαύσουν ξανά τους Oasis.

Τα όπλα σιώπησαν. Τα αστέρια έχουν ευθυγραμμιστεί. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε“, έγραφαν πριν μερικές εβδομάδες οι Oasis ανακοινώνοντας ότι επιστρέφουν μέσα στο 2025 για μερικές μόνο συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Εκατοντάδες χιλιάδες “στήθηκαν” σε διαδικτυακές ουρές, κάποιοι τυχεροί τα κατάφεραν, οι περισσότεροι όχι, σε μία διαδικασία που αποδείχθηκε φιάσκο. Ακολούθησε μπόλικη απογοήτευση και χιουμοριστικά σχόλια πως η συναυλιακή ανακωχή που περίμεναν διακαώς οι οπαδοί των γιγάντων της Britpop, δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει, αφού πώς να εμπιστευτεί κανείς τα διάσημα “τσακωμένα” αδέρφια, Λίαμ και Νόελ.

Άλλωστε, τα αδέρφια Γκάλαχερ  όσο διάσημοι είναι για τη μουσική τους, άλλο τόσο είναι και για τους καβγάδες τους.

Θέλοντας να καθησυχάσει τους φανς που εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ο Λίαμ Γκάλαχερ, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και φανατικός τουιτεράς, αποκάλυψε ποιος έκανε την πρώτη κίνηση για να επανενωθούν οι Oasis και να λήξει η διαμάχη τους που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το ladbible, φαίνεται πως η αρχή της επανένωσης έγινε με ένα νυχτερινό τηλεφώνημα, ενώ και η μητέρα των αδερφών Πέγκι, φέρεται επίσης να είχε κεντρικό ρόλο στο να τα ξαναβρούν τα δύο αδέρφια, όπως επίσης και η αρραβωνιαστικιά του Λίαμ, η Debbie Gwyther.

Ο Νόελ και ο Λίαμ συναντήθηκαν για τη φωτογράφιση από την οποία προέκυψε η νέα αφίσα των Oasis, όπου προφανώς “γελούσαν και αστειεύονταν”, με τους φανς να ρωτούν έκτοτε τον Λίαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποιος σήκωσε πρώτος το τηλέφωνο.

“Εγώ του τηλεφώνησα, αλλά μην το πεις σε κανέναν, γιατί δεν θέλω οι άνθρωποι να νομίζουν ότι είμαι ένα ‘μαλακό’ παλικάρι και άλλα τέτοια, να μείνει μεταξύ μας”, απάντησε χαρακτηριστικά ο Λίαμ σε έναν χρήστη του X.

 

Πώς διαλύθηκαν οι Oasis

Το θρυλικό βρετανικό ροκ συγκρότημα Oasis διαλύθηκε το 2009 λόγω έντονων προσωπικών και επαγγελματικών συγκρούσεων ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη και αδέρφια, τον Νόελ και τον Λίαμ Γκάλαχερ. Η σχέση των δύο αδελφών ήταν πάντα ταραχώδης, αλλά οι εντάσεις κορυφώθηκαν εκείνη τη χρονιά.

Η αφορμή για τη διάλυση ήρθε πριν από μια συναυλία στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2009, όταν οι δύο αδερφοί είχαν μια έντονη λογομαχία στα παρασκήνια. Σύμφωνα με αναφορές, ο καυγάς έφτασε στο σημείο να σπάσει μια κιθάρα και να ανταλλάξουν έντονες βρισιές. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Νόελ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το συγκρότημα, λέγοντας ότι δεν μπορούσε πλέον να δουλεύει με τον αδερφό του.

Ο Νόελ σε μια επίσημη ανακοίνωση ανέφερε: “Με μεγάλη λύπη και ανακούφιση σας ενημερώνω ότι απόψε εγκαταλείπω τους Oasis. Οι άνθρωποι θα γράφουν και θα λένε πολλά, αλλά εγώ απλώς δεν μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω με τον Liam ούτε μία μέρα παραπάνω.” Μετά τη διάλυση των Oasis, τα μέλη ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Ο Νόελ ίδρυσε το συγκρότημα Noel Gallagher’s High Flying Birds, ενώ ο Λίαμ δημιούργησε το συγκρότημα Beady Eye και αργότερα ξεκίνησε μια σόλο καριέρα.

Η διάλυση των Oasis θεωρήθηκε το τέλος μιας εποχής για τη βρετανική ροκ σκηνή, καθώς το συγκρότημα είχε τεράστια επιρροή στη δεκαετία του ’90 με τραγούδια όπως το “Wonderwall”, “Don’t Look Back in Anger” και “Champagne Supernova”. Ο Νόελ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ήταν πρόθυμος να επιστρέψει στο συγκρότημα έναντι 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (135 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), στο οποίο ο Λίαμ απάντησε ότι θα επανένωνε το συγκρότημα δωρεάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα