Οι εμβληματικοί Magnetic Fields και ο Stephin Merritt έρχονται στο Floyd

Διαβάζεται σε 3'
Οι εμβληματικοί Magnetic Fields και ο Stephin Merritt έρχονται στο Floyd
The Magnetic Fields Mark Ynys-Mon

Οι Magnetic Fields έρχονται στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στο Floyd.

Οι Magnetic Fields επιστρέφουν στην Ευρώπη τον Νοέμβριο του 2023, για τη συνέχιση μιας “ρετροσπεκτίβας” με τραγούδια που καλύπτουν μια μουσική πορεία τριών δεκαετιών. Τα “μαγνητικά πεδιά” επιστρέφουν με τις οικείες ενορχηστρώσεις τους και μαζί τους φέρνουν υλικό από το εμβληματικό τριπλό άλμπουμ, “69 Love Songs”.

Ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός και ψυχή της μπάντας, Stephin Merritt θα πλαισιωθεί από τα μέλη των Magnetic Fields: Sam Davol, Shirley Simms, Chris Ewen και Anthony Kazynski. Αυτή η περιοδεία γιορτάζει επίσης την κυκλοφορία του 12ου άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο “Quickies”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020.

Το Quickies είναι ένα όμορφα δουλεμένο άλμπουμ με 28 “μικροσκοπικά” τραγούδια, καθένα από τα οποία έχει διάρκεια μεταξύ 0:17 και 2:35 λεπτών. Όπως λέει ο Merritt η ιδέα για το “Quickies” αναπτύχθηκε ενώ βρισκόταν στο στούντιο για την ηχογράφηση του πολυδισκογραφικού αυτοβιογραφικού άλμπουμ “50 Song Memoir”:

Δεν είχα τίποτα να κάνω τη νύχτα, οπότε μουτζούρωνα στο χαρτί και έγραψα πολλά μικρά πραγματάκια που έμοιαζαν ολοκληρωμένα από μόνα τους“. Το αποτέλεσμα είναι ένα τέλειο δείγμα, όπως γράφει ο Michael Hill από: “…εκρήξεις μελωδίας και στίχων που σκιαγραφούν όνειρα και επιθυμίες, ερωτικές ονειροπολήσεις και ευσεβείς πόθους“.

“Μια γιορτή της ατελείωτης γκάμας του Stephin Merritt”

Μέχρι σήμερα, ο Stephin Merritt έχει γράψει και ηχογραφήσει δώδεκα άλμπουμ των Magnetic Fields, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου “69 Love Songs” του 1999 και του βραβευμένου από τους κριτικούς box set της Nonesuch, “50 Song Memoir”, του 2017, το οποίο κατέγραφε τα πρώτα πενήντα χρόνια της ζωής του τραγουδοποιού με ένα τραγούδι ανά έτος.

Το περιοδικό New York αποκάλεσε το box set “μια γιορτή της ατελείωτης γκάμας του Merritt ως συγγραφέα και μουσικού … ένα απολαυστικό ξεφύλλισμα στις ανείπωτες πίσω σελίδες μιας από τις πιο ξεχωριστές φωνές της ροκ“.

Το τραγούδι “The Book of Love” του Merritt διασκευάστηκε από τον Peter Gabriel το 2010, τοποθετήθηκε σε πολυάριθμες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, σε διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού, ενώ έχει γίνει και αγαπημένο γαμήλιο τραγούδι.

Ο Merritt έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική και στίχους για πολλά μουσικοθεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός off-Broadway θεατρικού μιούζικαλ του μυθιστορήματος “Coraline” του Neil Gaiman, για το οποίο έλαβε βραβείο Obie.

Ο Stephin Merritt κυκλοφορεί επίσης άλμπουμ με τα ονόματα των συγκροτημάτων the 6ths, the Gothic Archies και Future Bible Heroes.

Πολλές “πλευρές” του ταλαντούχου τραγουδοποιού Stephin Merritt “αποκαλύφθηκαν” στο ντοκιμαντέρ του 2010, “Strange Powers: Stephin Merritt and the Magnetic Fields“. Ο συν-σκηνοθέτης Kerthy Fix είχε πει για τον Merritt: “Τον αποκαλούν ‘Cole Porter της γενιάς του’ για τις αξέχαστες μελωδίες του, τους ερωτευμένους στίχους του και το σπαρταριστό μουσικό του στιλ.

Το Strange Powers: Stephin Merritt and the Magnetic Fields εξερευνά τη φιλία του με την επί χρόνια συνεργάτη και μάνατζέρ του Claudia Gonson. Μέσα από τη διαδικασία ηχογράφησης και σύνθεσης των τραγουδιών του, η ταινία παρακολουθεί μια 20ετή καριέρα που έχει δώσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα στο σύγχρονο αμερικανικό τραγούδι.

Info: Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

FLOYD Πειραιώς 117 Αθήνα 118 54

Τηλ: 210 3450817 – Εισιτήρια στο more.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα