Οι Guns N’ Roses μηνύουν κατάστημα όπλων – Τι ισχυρίζονται

Οι Guns N’ Roses μηνύουν κατάστημα όπλων – Τι ισχυρίζονται
Guns N' Roses Jack Plunkett/Invision/AP

Γιατί το διάσημο συγκρότημα κινήθηκε νομικά κατά του καταστήματος "Texas Guns and Roses". Τι απαντά ο συνήγορος υπεράσπισης της επιχείρησης.

Οι Guns N’ Roses έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον ενός καταστήματος όπλων με έδρα το Τέξας, ισχυριζόμενοι ότι ξεγέλασε τους θαυμαστές τους.

Συγκεκριμένα, στη μήνυσή τους οι Guns N’ Roses κατηγορούν το ηλεκτρονικό κατάστημα “Texas Guns and Roses” – το οποίο διαχειρίζεται η Jersey Village Florist – ότι επέλεξε και υιοθέτησε τα σήματα του συγκροτήματος με σκοπό τη σύγχυση των καταναλωτών, ώστε να πιστέψουν ότι συνδέεται ή συσχετίζεται με τους ή αδειο ή συσχετίστηκε με τους Guns N’ Roses, ή ότι αδειοδοτήθηκε από αυτούς“.

Εκτός από όπλα, το κατάστημα πουλάει επίσης μια μικρή ποσότητα τριαντάφυλλων, για τα οποία η μπάντα ισχυρίζεται στη μήνυση ότι γίνεται μόνο για να δικαιολογηθεί η “ιδιοποίηση” του εμπορικού σήματος Guns N’ Roses.

Το συγκρότημα ζητά απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και το κατάστημα να αλλάξει το όνομά του.

Τα δικαστικά έγγραφα ισχυρίζονται, επίσης, ότι μετά την αποστολή επιστολής παύσης και παραίτησης στο κατάστημα των εκπροσώπων του συγκροτήματος το 2019, το κατάστημα συνέχισε να “εμπορεύεται σκόπιμα την καλή θέληση, το κύρος και τη φήμη των GNR χωρίς την έγκριση, την άδεια ή τη συναίνεσή τους”.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τους GNR δεδομένης της φύσης της επιχείρησης του κατηγορουμένου. Το συγκρότημα, εύλογα, δεν θέλει να συσχετιστεί με τον κατηγορούμενο, έναν λιανοπωλητή όπλων“.

Ο συνήγορος υπεράσπισης David L. Clark είπε στο City News Service: “Δεν υπήρξε ποτέ σύγχυση και δεν έχουν στοιχεία. Αυτή είναι μια προσπάθεια να εξαντληθεί το κόστος μας και να μας κάψει”.

“Ο πελάτης μας πουλάει μεταλλικά χρηματοκιβώτια για όπλα και λουλούδια και έχει έναν ενιαίο ιστότοπο και κανείς δεν μπερδεύεται. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε το συγκρότημα ή ότι υπάρχει κάποια σχέση. Θα αντεπιτεθούμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα