Οι Madrugada στη σκιά της Ακρόπολης: “Ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα”

Οι Madrugada στη σκιά της Ακρόπολης: “Ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα”
Οι Madrugada με φόντο την Ακρόπολη μίλησαν για τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο τον Σεπτέμβριο Papadakis Press

Οι Madrugada με φόντο την Ακρόπολη μίλησαν για τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο τον Σεπτέμβριο και ήμασταν εκεί!

Οι Madrugada, όπως έχουμε ξαναπεί και έχουν επαναλάβει πολλές φορές και οι ίδιοι, έχουν μία ανεπανάληπτη σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό, που τους ακολουθεί με πάθος όλα τα χρόνια της διαδρομής τους. Αυτή τη μαγεία θα αναβιώσουν το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας. Εκεί θα σημάνει με τον πιο τέλειο τρόπο το κλείσιμο του πρώτου μέρους της παγκόσμιας περιοδείας τους, ερμηνεύοντας κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ, «Chimes at Midnight» και παλιές επιτυχίες.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και lockdown η συνέντευξη Τύπου των Madrugada στο Roof Garden «Ολυμπιάς» ήταν σαν ένα αναζωογονητικό εναρκτήριο λάκτισμα για ένα καλοκαίρι σπαρμένο με συναυλίες. Ήδη έχουμε κάνει έναν οδηγό για όλα τα καλοκαιρινά events που περιμένουμε με ανυπομονησία και φυσικά μέσα σε αυτά είναι και οι αγαπημένοι μας Madrugada, με τον πανηγυρικό τους “επίλογο” τον Σεπτέμβρη.

Οι Madrugada στη συνέντευξη Τύπου για την συναυλία τους τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο NEWS 24/7

Η επανένωσή τους πριν από δυο χρόνια με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το πρώτο τους άλμπουμ «Industrial Silence», ήταν ένα θριαμβευτικό ταξίδι σε δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες. Η μπάντα ξαναβγήκε στους… δρόμους και συναντά το κοινό της σε μια νέα περιοδεία, από την οποία δεν μπορούσε να λείπει η Ελλάδα!

O Sivert Høyem, ο Frode Jacobsen και ο Jon Lauvland Pettersen θεωρούν τη συναυλία αυτή σταθμό στην καριέρα τους, και αυτό γιατί θα τραγουδήσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, έναν συγκλονιστικό χώρο ιστορικής σημασίας που τους προκαλεί δέος.

O Sivert Høyem μίλησε για το ελληνικό κοινό, την Ουκρανία και το ελληνικό μπουζούκι! Papadakis Press

Θυμίζουμε ότι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο – το μοναδικό μαρμάρινο σε όλον τον κόσμο – στην υπερεκατονταετή ιστορία του, δεν έχει φιλοξενήσει μόνο τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα όπως το “Rock in Athens”, τις συναυλίες του Χοσέ Καρέρας και των REM, αλλά και την πρόσφατη επίδειξη μόδας του οίκου Dior.

Ο Sivert Høyem χαμογελαστός, πίνοντας τη μπίρα του και θαυμάζοντας τη θέα προς την Ακρόπολη, πήρε τον λόγο και είπε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Σήμερα το πρωί πήγαμε και είδαμε το στάδιο στο οποίο θα τραγουδήσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που το είδα από κοντά, πέρα από τις φωτογραφίες. Είναι μνημειώδες! Είναι το τέλειο μέρος για να παίξουμε στην Αθήνα και πρόκειται για ένα όνειρο που είχαμε σαν μπάντα εδώ και πολλά χρόνια”.

Οι Madrugada με φόντο την Ακρόπολη μίλησαν για τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο τον Σεπτέμβριο / Συντονίστρια η συγγραφέας Βάσια Τζανακάρη. Papadakis Press

“Ήσαστε το πιο εκπληκτικό ακροατήριο που είχαμε ποτέ. Από την πρώτη ημέρα που παίξαμε εδώ. Και φτάσαμε σήμερα να παίζουμε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο! Είναι κάτι σουρεαλιστικό. Δεν μπορούμε να φανταστούμε κανένα καλύτερο μέρος να παίξουμε και δεν υπάρχει και άλλο μέρος στον κόσμο που να κάναμε συνέντευξη Τύπου με αυτή τη θέα (την Ακρόπολη)” είπε ο Sivert.

“Πάντα φτιάχναμε μουσική ιδανική για να παίζεται σε στάδια και το να παίξουμε στο Kαλλιμάρμαρο είναι ένα όνειρό μας που γίνεται πραγματικότητα”

Και τα τρία μέλη της μπάντας παραδέχονται ότι η σχέση τους με το ελληνικό κοινό είναι μοναδική και η δημιουργία του νέου άλμπουμ, αλλά και της περιοδείας που ακολούθησε, είναι μία μικρή επιστροφή στις … ρίζες του συγκροτήματος.

Παραδέχονται ότι η σχέση τους με την ελληνική κουλτούρα δεν έχει … βάθος, όμως η σχέση τους με το μπουζούκι έχει! “Με είχαν πάει στη Θεσσαλονίκη σε ένα παραδοσιακό μαγαζί κάποια φορά και δεν είχε σημασία ποιος τραγουδούσε. Αυτός που έπαιζε το μπουζούκι ήταν ο πιο σημαντικός” είπε ο Sivert.

Και τα τρία μέλη της μπάντας παραδέχονται ότι η σχέση τους με το ελληνικό κοινό είναι μοναδική Papadakis Press

Το να τραγουδάς και να είναι μία καλή βραδιά είναι μία μεταμορφωτική εμπειρία.

Σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Sivert είπε: “Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία όπως όλοι. Είναι ένας φρικιαστικός φοβερός πόλεμος μέσα στην καρδιά της Ευρώπης και η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω αυτές τις στιγμές και θα δω κάτι σαν αυτό. Φυσικά το να εγκαταλείπουν άνθρωποι την πατρίδα τους δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Συμβαίνει παγκοσμίως. Αυτό που έγινε στην Ουκρανία απλά ήταν πάρα πολύ κοντά μας”.

Θυμίζουμε ότι ο τραγουδιστής των Madrugada έχει γράψει το τραγούδι “Prisoner Of The Road” για τη στήριξη του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council / NRC).

Knut Aaserud


Άλλο ένα τραγούδι που αναφέρθηκε και που ο τραγουδιστής των Madrugada συγκινείται όταν ερμηνεύει είναι το “Stabat Mater” – όνομα που προέρχεται από χριστιανικό ύμνο του 13ου αιώνα.

Η συνέντευξή Τύπου ολοκληρώθηκε με τους Madrugada να παραδέχονται ότι έχουν γίνει πλέον… πατεράδες και βάζουν λίγη από αυτή την αγαπησιάρικη ενέργεια στα τραγούδια τους. “Δεν ακούγεται και πολύ ροκ αυτό!” λέει ο Sivert.

Αλλά για όσους τους “ακολουθούν” από το 1993 και έχουν κάνει έστω και λίγο shoegazing με τα τραγούδια τους, οι Madrugada είναι ροκ και το μόνο που θέλουν είναι να γράφουν διαχρονική μουσική! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Info: Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 35 ευρώ και φθάνουν τα 85 ευρώ. Συγκεκριμένα: Γενική Είσοδος – Κερκίδες | Tiers: 35 ευρώ/Γενική Είσοδος Arena: 45 ευρώ/Golden Arena: 70 ευρώ/VIP A & VIP B: 85 ευρώ/ Σημεία Προπώλησης: Δίκτυο viva, Ηλεκτρονικά: viva.gr, Τηλεφωνικά: 11876. Σε όλα τα Viva Spots: (Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s), Δίκτυο Public, Public on line: http://tickets.public.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα