Rammstein και Till Lindemann: Τι ώρα θα βγουν στη σκηνή του ΟΑΚΑ – Τελευταίες λεπτομέρειες

Διαβάζεται σε 5'
Rammstein
Ο Till Lindemann με τους Rammstein στη Μόσχα το 2010. AP Photo

Οι Rammstein επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία συναυλία, 14 χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο Terra Vibe.

Οι Rammstein επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια στην Ελλάδα υποσχόμενοι ένα από τα πιο φαντασμαγορικά σόου που έχουμε δει ποτέ με εντυπωσιακό σκηνικό και πυροτεχνήματα στο ΟΑΚΑ.

Οι Γερμανοί “άρχοντες” του industrial metal Rammstein με μπροστάρη τον εκρηκτικό Till Lindemann θα εμφανιστούν full-on την Πέμπτη 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η εμβληματική μπάντα που έχει γίνει γνωστή για τις μνημειώδεις live εμφανίσεις της, πραγματοποιεί φέτος ακόμα ένα τεράστιο τουρ σε στάδια της Ευρώπης. Η αντίστοιχη προ διετίας περιοδεία τους, δείχνει πως για την παραγωγή των κολοσσιαίων συναυλιών των Γερμανών super stars, τα νούμερα ζαλίζουν.

Rammstein live – Ένα ανεπανάλητο σόου

Το 2022:
– Πραγματοποίησαν 32 συναυλίες σε 19 πόλεις και 13 χώρες στην Ευρώπη, μπροστά σε 1,5 εκατομμύρια θεατές.
18 τεχνικοί ήχου, βίντεο, σκηνικών και ήχου, εργάστηκαν επί 7 μήνες για τον σχεδιασμό και των προγραμματισμό της σκηνής με κάθε λεπτομέρεια.

– Η σκηνή στην οποία κάνουν τα live performance τους είχε 60 μέτρα πλάτος, 30 μέτρα βάθος και 36 μέτρα ύψος, φωτίζεται από 1.070 φώτα, τα οποία χρειάζονται 400 ώρες να προγραμματιστούν, ενώ η σκηνή θέλει 4 ημέρες εργασιών ώστε να στηθεί.
– Για τη μεταφορά των βάρους 1.350 τόνων υλικών που χρειάζονται στα σόου τους, χρειάζονται 90 φορτηγά, καθένα από τα οποία διανύει συνολικά 24.000 χλμ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας.
– Ο ήχος παράγεται από 170 ενισχυτές ισχύος 12.000 watt ο καθένας.
– Κάθε σόου παίρνει ενέργεια από μία γεννήτρια που χρειάζεται 4.000 λίτρα diesel ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρισμού στις γύρω περιοχές.
– Σε κάθε live των Rammstein χρησιμοποιούνται 586 πυροτεχνίες, για τις οποίες χρειάζονται 1.000 λίτρα καύσιμης ύλης και 60 κιλά σκόνης λυκοπόδιου, ενός υλικού που χρησιμοποιείται σε εφέ εκρήξεων.
– Οι φλόγες των πυροτεχνιών φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα ύψος, ενώ οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι κοντά στους 600 βαθμούς Κελσίου.
– Σε κάθε σόου χρησιμοποιούνται επίσης 250 κιλά μαύρων και 250 κιλά άσπρων κονφετί.
– Χρησιμοποιούνται 36 μηχανές καπνού και 35 μεγάλοι ανεμιστήρες.
– Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Paul Landers χρησιμοποιεί περισσότερες από 1000 χορδές κιθάρας.
– Στις 65 ημέρες που διήρκεσε το τουρ, το 11μελές πλήρωμα catering έφτιαξε 31.200 γεύματα για τους συντελεστές της περιοδείας.

Ο Till Lindemann των Rammstein 2010/AP Photo

Μαζωνάκης, Rammstein και “Du Hast”

Η High Priority Promotions ένωσε τις δυνάμεις της με τον Μαζωνάκη, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί στο promo video της συναυλίας.

Στο βίντεο ο τραγουδιστής με ξανθά μαλλιά κάθεται στην πολυθρόνα του και υπό τους ήχους του τραγουδιού των Rammstein “Du Hast” καλεί σε ένα φροντιστήριο Γερμανικών αναζητώντας έναν δάσκαλο για ταχύρυθμα μαθήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το πτυχίο. Αμέσως μετά ο ίδιος βρίσκεται μπροστά στον καθρέφτη του και κρατώντας ένα χαρτί, κάνει πρόβα τη γνωστή επιτυχία των Rammstein επαναλαμβάνοντας τους στίχους του “Du Hast”.

Η επιλογή του Γιώργου Μαζωνάκη για το πρόμο της συναυλίας μόνο τυχαία δεν είναι, αφού ουκ ολίγες φορές χρήστες του διαδικτύου έχουν παρατηρήσει μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνον και τον frontman του συγκροτήματος, Till Lindemann.

Το 2024, ακριβώς πριν την 30ή επέτειο των Rammstein, χρόνια πιστοί αλλά και νέοι οπαδοί θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να ζήσουν ζωντανά το “γιγαντιαίο show” του συγκροτήματος που ουσιαστικά σηκώνει την αυλαία στο φετινό συναυλιακό μας καλοκαίρι.

Τη συναυλία των Rammstein θα ανοίξουν οι ABELARD

Οι ABÉLARD θα είναι το support γκρουπ στην πολυαναμενόμενη συναυλία των Rammstein στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το γαλλικό δίδυμο αποτελείται από τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιανίστριες συναυλιών, Héloïse Hervouët και Yolande Kouznetsov. Απόφοιτες του Εθνικού Ανώτερου Ωδείου Μουσικής και Χορού της Λυών, εκπαιδεύτηκαν στο υψηλότερο επίπεδο και τώρα διακρίνονται ως μουσικοί της κλασικής σκηνής.

Οι Hervouët και Kouznetsov συνεχίζουν με ενεργητικότητα την εκλεκτική καριέρα τους, συνεχίζοντας την επιτυχία τους και επεκτείνοντας τη ζήτηση για την επιβλητική μουσική αισθητική τους. Οι Abelard έκαναν εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο ως opening act στις περιοδείες των Rammstein το 2022 και 2023. Το άλμπουμ που προέκυψε, “Rammstein on Piano” κυκλοφόρησε από την Decca Records/Universal.

INFO

Πέμπτη 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι πόρτες ανοίγουν: 17:00. To Support Act θα εμφανιστεί 19:30 – 20:15 και η έναρξη του σόου των Rammstein θα γίνει στις 20:30.

Η είσοδος στο ΟΑΚΑ για τους κατόχους εισιτηρίων Αρένας απ’ όλες τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου (Είσοδος Κύμης, Είσοδος Ειρήνης, Είσοδος Αρτέμιδος, Είσοδος Ιασώ, Είσοδος Πεζογέφυρας) ΕΚΤΟΣ από τις Πύλες της Λεωφόρου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ.

Η Είσοδος στο ΟΑΚΑ για τους κατόχους εισιτηρίων καθήμενων θα είναι απ’ όλες τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου (Είσοδος Κύμης, Είσοδος Ειρήνης, Είσοδος Αρτέμιδος, Είσοδος Ιασώ, Είσοδος Πεζογέφυρας) ΕΚΤΟΣ από τις Πύλες της Λεωφόρου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ.

Όλες οι λεπτομέρειες και ο χάρτης στο highpriority.gr

Την ημέρα της συναυλίας θα διατίθενται εισιτήρια στις εισόδους του ΟΑΚΑ στις παρακάτω τιμές: PL1 170€, PL3 125€, PL4 90€.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα