Οι συναυλίες δεν τελείωσαν ακόμα – Τι περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη

Διαβάζεται σε 5'
Οι συναυλίες δεν τελείωσαν ακόμα – Τι περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη

Αναφορικά με το τι συναυλίες μας έχουν απομείνει από ξένους καλλιτέχνες η λίστα είναι μικρούλα, αλλά περιεκτική!

Τον συναυλιακό “γάιδαρο” του φετινού καλοκαιριού τον φάγαμε και μένει η ουρά. Μέχρι στιγμής αφήσαμε εγκεφαλικά κύτταρα, πολύ ιδρώτα, κομμάτια από τις φωνητικές μας χορδές και ολίγα γραμμάρια λίπους μπροστά από τις συναυλιακές σκηνές της Αθήνας και μας μένει ένα σχετικά χαλαρό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα έχουν την τιμητική τους και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους τη Μαρίνα Σάττι (φέτος έχει την τιμητκή της), τον Πάνο Βλάχο, τον Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη καλ.

Με το Release Athens να είναι η προμετωπίδα της διασκέδασής μας φέτος το καλοκαίρι, στο μυαλό στριφογυρνούν ονόματα που θέλουμε να δούμε του χρόνου, με το καλό. Πάντως, αναφορικά με το τι μας έχει… απομείνει από ξένες συναυλίες, η λίστα είναι μικρούλα, αλλά περιεκτική!

Behemoth και Testament
[Release – Πλατεία Νερού /Κυριακή 28 Ιουλίου]

Μετά τους εμβληματικούς Judas Priest μαζί με την μπάντα του Bruce Dickinson και τους Accept που πρόσφεραν την απόλυτη heavy metal βραδιά στο Release την περασμένη Κυριακή, περιμένουμε τους Behemoth και τους Testament, την Κυριακή 28 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Behemoth χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακά σκηνικά και την επιβλητική παρουσία του Nergal. Με το θεατρικό τους metal live act θα αναλάβουν να ρίξουν την αυλαία του Release Athens 2024.

Placebo
[Rockwave Nights – Λυκαβηττός / Πέμπτη 1η Αυγούστου]

rockwave

Πέρυσι τους… φοβηθήκαμε λίγο στην Τεχνόπολη, αλλά οι Placebo παραμένουν αγαπημένοι του ελληνικού συναυλιακού κοινού ειδικά τώρα που επιστρέφουν στον Λυκαβηττό. Για όσους θυμούνται τη μαγική βραδιά του Σεπτεμβρίου του 2003, οι Placebo την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα είναι μία όαση από το ροκ παρελθόν μας. Τα δύο αγόρια είναι κοινωνικά ευαίσθητα, δεν συμπαθούν τα νικητά τηλέφωνα και έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα πάνω από 10 φορές οπότε μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Το ντοκιμαντέρ τους με τίτλο “This Search For Meaning” τράβηξε την προσοχή μας και μακάρι να το δούμε σε προβολή κάποια στιγμή. Προς το παρόν “Every you and every me ” την κατάλληλη στιγμή.

Lenny Kravitz
[ATHENSROCKS 2024 – OAKA / Παρασκευή 2 Αυγούστου]

Lenny Kravitz με H.E.R. στο "Are you Gonna Go My Way" των 64ων Grammy το 2022 στο Las Vegas. AP Photo/Chris Pizzello

Ένας μικρός θεός της ροκ ζει σε ένα ιδιωτικό νησάκι στις Μπαχάμες, κάνει μονόζυγο και τρέφεται βιολογικά. Το AthensRocks υποδέχεται τον θρυλικό ροκ σούπερ σταρ Lenny Kravitz στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια, και περιμένουμε με τρέλα το μοναδικό show, που μόνο εκείνος μπορεί να μας χαρίσει. Mε σχεδόν 40 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Lenny Kravitz παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Όλα τα άλμπουμ του έχουν κατακτήσει χρυσές και πολύ-πλατινένιες διακρίσεις, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε συλλέκτη βραβείων χάρη στα αμέτρητα hits του. Από το Let Love Rule του 1998 μέχρι το Raise Vibration του 2018, ο Lenny υπηρετούσε τους θεούς του rock n roll, της soul αλλά και της funky μουσικής κι εκείνοι του το ανταπέδωσαν, μετατρέποντάς τον σε έναν από αυτούς. Το “TK421” μας έδωσε μια γεύση για το τι να περιμένουμε!!

Emeli Sandé
[Sani Festival – Σάββατο 3 Αυγούστου]

Emeli Sande
Emeli Sande Joel Ryan/Invision/AP

Η διάσημη τραγουδίστρια, Emeli Sandé που έγινε διεθνώς γνωστή με την ερμηνεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και πλέον έχει στο ενεργητικό της 11 top hits στην Μεγάλη Βρετανία, θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Ελλάδα, το Σάββατο 3 Αυγούστου, και υπόσχεται να μαγέψει το κοινό του Sani Festival με την ιδιαίτερη φωνή και τις μελωδίες της. Η Emeli Sandé δηλώνει ενθουσιασμένη που θα εμφανιστεί μαζί με την μπάντα της στο Sani Festival φέτος, υπόσχεται μία βραδιά γεμάτη από soulful vibes και ανυπομονεί να βρεθεί στον Λόφο της Σάνης το βράδυ της 3ης Αυγούστου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα