Όταν ο Lou Reed αποκαλούσε σκουπίδια τους Beatles και ψευτοκουλτούρα τους Doors

Όταν ο Lou Reed αποκαλούσε σκουπίδια τους Beatles και ψευτοκουλτούρα τους Doors

Χαμένη συνέντευξη Lou Reed από το 1987: "Σκουπίδια οι Beatles, ηλίθιοι οι Doors" (Vid)

“Κατά την άποψή μου, ξέρω ότι αυτό ακούγεται προκλητικό, αλλά οι υπόλοιποι δεν μας έφταναν ούτε στο μικρό μας δαχτυλάκι”. Τάδε έφη Lou Reed, μιλώντας για τους Velvet Underground σε μια αδημοσίευτη μέχρι σήμερα συνέντευξη που βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας.

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης που έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 71 ετών, είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη στον Joe Smith το 1987. Το απόσπασμα εικονοποιήθηκε τώρα από τους ανθρώπους του Blank on Blank.

Ερωτηθείς για τον John Lennon και τους Beatles, ο Reed είχε πει: “Ποτέ δε μου άρεσαν. Τους θεωρούσα σκουπίδια. Και αν με ρωτήσεις τι μου άρεσε, θα σου πω, κανείς”.

Για όσους διατείνονταν ότι έκαναν “καλλιτεχνικές” δουλειές, ο ίδιος είχε αναφέρει: “Όσες μπάντες ήθελαν να κάνουν κάτι “ανώτερο”, και το βάφτιζαν “κουλτούρα”, κατέληγαν στο να παράγουν ένα ηλίθιο αποτέλεσμα, χειρότερο και από ηλίθιο rock & roll. Μιλάω ας πούμε για τους Doors, ήταν μια τέτοια περίπτωση”.

 

“Πάντα ήθελα να γράφω rock & roll που θα άντεχε στον χρόνο μεταφέροντας τις αγαπημένες μου νουβέλες στη μουσική. Είναι η δύναμη της pop (με την έννοια του δημοφιλούς) μουσικής αυτή”, δήλωνε ο πάλαι ποτέ τραγουδιστής των Velvet Underground.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι το 1987 ο Reed ζούσε απομονωμένος σε ένα διαμέρισμα στο New Jersey και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη παρακάτω:

Πηγή: rollingstone

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα