Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης – Πώς συνδέθηκε με την υπόθεση Κοεμτζή

Διαβάζεται σε 2'
Κώστας Καρουσάκης
Κώστας Καρουσάκης YouTube

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης.

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης και πρώην επιχειρηματίας Κώστας Καρουσάκης σε ηλικία 80 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κόρη του και τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη, η οποία μοιράστηκε μία φωτογραφία με τον εκλιπόντα πατέρα της, γράφοντας: “Καλό παράδεισο πατέρα. ΜΑΧΗΤΗΣ μέχρι το τέλος! Σ’ΑΓΑΠΩ….“.

Η υπόθεση Κοεμτζή

Το όνομα του τραγουδιστή συνδέθηκε με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που συντάραξε τα ελληνικά δικαστικά χρονικά εν μέσω χούντας.

Ο Κώστας Καρουσάκης τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο “Νεράιδα” της Αθήνας στην Κυψέλη.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν.

Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά το τραγούδι “Βεργούλες” του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους επτά.

Η παραγγελιά αυτή έμελλε όχι μόνο να σκορπίσει τον θάνατο και να οδηγήσει τον Κοεμτζή στη φυλακή, αλλά και να αποτελέσει στοιχείο έμπνευσης για την ομώνυμη ταινία του Παύλου Τάσιου, όπως και για τραγούδια διαφόρων καλλιτεχνών.

Το 1974 ο Κώστας Καρουσάκης άνοιξε το δικό του κέντρο, το οποίο ονόμασε “Καρουσάκης” στην περιοχή Τζιτζιφιές της Αττικής. Από το μουσικό σχήμα πέρασαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής και άλλοι που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Μερικά από αυτά τα ονόματα είναι οι Ρένα Βιολάντη, Αντύπας, Κατερίνα Στανίση, Νάγια Τρώνη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κική Ασημακοπούλου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Μαρίνα Βλαχάκη, Κώστας Κόλλιας, Σπύρος Δεναξάς, το μπαλέτο της Έρρικα Μπρόγιερ, Τέρης Χρυσός, Άντζελα Δημητρίου και πολλοί άλλοι.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα