Σίγησε η φωνή των θρυλικών Allman Brothers

Σίγησε η φωνή των θρυλικών Allman Brothers

Στα 69 του χρόνια πέθανε ο Gregg Allman του ιστορικού συγκροτήματος, Allman Brothers, που είχε ιδρύσει με τον αδερφό του Duane (Vids)

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “The Allman Brothers Band”, που σημάδεψε τη μουσική της δεκαετίας του 1970.

Η ακριβής αιτία του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστή, ωστόσο ο καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια πάλευε με τον καρκίνο στο συκώτι. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο ιστότοπό του αναφέρεται πως πέθανε “εν ειρήνη” στο σπίτι του στην πολιτεία της Τζόρτζια. Τους τελευταίους μήνες είχε ακυρώσει αρκετές συναυλίες κι εμφανίσεις, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Η Allman Brothers Band το 1970:

 

Ο Gregg είχε ιδρύσει την μπάντα “The Allman Brothers Band” μαζί με τον αδερφό του Duane και συνδύαζαν την ροκ με την μπλουζ και τη σόουλ. Ο αδερφός του, Duane, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα όταν ήταν μόλις 24 ετών.

Οι Allman Brothers άρχισαν να έχουν σημαντική εμπορική επιτυχία στις αρχές του 1970, όταν, μετά από δύο δίσκους, κυκλοφόρησαν το live album “At Filmore East”, το οποίο θεωρείται ένας από τους καλύτερους live δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Την αμέσως επόμενη χρονιά, σκοτώθηκε ο Duane και το 1972, ο Berry Oakley, μπασίστας της μπάντας, με τον ίδιο τρόπο. Σαν συγκρότημα, διαμόρφωσαν τον λεγόμενο Southern-rock ήχο.

Στις 24 Ιανουαρίου της τρέχουσας χρονιάς, είχε πεθάνει σε ηλικία 60 ετών και ο Butch Trucks, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος της μπάντας.

Στις μεγάλες επιτυχίες της μπάντας ήταν τα τραγούδια Ramblin’ Man, Whipping Post, It’s Not My Cross to Bear, Midnight Rider, Ain’t Wastin’ Time No More και Sweet Melissa, ενώ συνήθιζαν να διασκευάζουν παλαιότερα μπλουζ κομμάτια όπως τα One Way Out και Statesboro Blues. Ο Gregg Allman είχε παντρευτεί έξι φορές και απέκτησε πέντε παιδιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα