Συναυλία Αλληλεγγύης για την “Εποχή” στο Θέατρο της Ρεματιάς

Διαβάζεται σε 4'
Κοινό σε συναυλία
unsplash

Συνθέτες, ερμηνευτές και σπουδαίοι μουσικοί, αφιλοκερδώς να συμμετέχουν σε μια μοναδική συναυλία.

Στις 19 Ιουνίου, την Τετάρτη το βραδάκι, το καραβάκι της «Εποχής» θα δέσει στη Ρεματιά Χαλανδρίου, θα μας υποδεχθεί και θα αποπλεύσει με τον άνεμο της μουσικής και της αλληλεγγύης στην εφημερίδα.

Συνθέτες, ερμηνευτές και σπουδαίοι μουσικοί, που αφιλοκερδώς δέχθηκαν να συντροφέψουν, θα παρουσιάσουν μια μοναδική συναυλία.

Ο χώρος πανέμορφος, η βραδιά γλυκιά, οι ερμηνευτές κεφάτοι, σας περιμένουμε για ένα ευχάριστο συμβάν, που για μας στην εφημερίδα είναι και οικονομική, πέρα από συμβολική – ηθική ανάσα και βοήθεια.

Το πρόγραμμα στο Θέατρο της Ρεματιάς

Το ταξίδι ξεκινά με τον πατριάρχη των κρουστών Νίκο Τουλιάτο που θα μας παρουσιάσει τη δική του εκδοχή στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ερμηνέυει η Χρυσηίδα .

Στη συνέχεια θα καλέσει στη σκηνή την κορυφαία του δημοτικού μας τραγουδιού Γιώτα Βέη και την Τυνήσια τραγουδίστρια της Έθνικ μουσικής Λάμια Μπεντίουι. Συμμετέχει ο δεξιοτέχνης μουσικός ο Κωνσταντίνος Παπαθύμιος.

Η Αναστασία Μαλανδρενιώτη θα συνεχίσει το ταξίδι μας στην παράδοση.

Από την παράδοση στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι , απο την πλούσια παρακαταθήκη των δύο εμβληματικών συνθετών του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Η Ρηνιώ Κουρδάκη γνωστή από την συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης σπουδαίος κιθαρίστας, ενορχηστρωτής και στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη μας εγγυώνται ένα ταξίδι με μελωδικές εκπλήξεις

Το τιμόνι περνάει στα χέρια των τραγουδοποιών που συνεχίζουν το ταξίδι μας στη μουσική με καινούργια εμπνευσμένα τραγούδια αλλά παλιά αγαπημένα.
Ο Πάνος Μπούσαλης είναι τραγουδοποιός αλλά και ποιητής. Γράφει τραγούδια ερωτικά και κοινωνικοπολιτικά με απλές ή πιο σύνθετες μελωδικές γραμμές, βασισμένες στο ένστικτο και την αλήθεια του.

Ο Λεωνιδας Μαριδάκης είναι τραγουδοποιός ,ενώ στην παράλληλη δισκογραφία του έχει δώσει τραγούδια ως συνθέτης και απο το 2003 γράφει αδιάλειπτα μουσική για το θέατρο, δραστηριότητα που έχει εξελιχτεί μέσα στα χρόνια σε μεγάλη του αγάπη.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου είναι τραγουδοποιός, τραγουδιστής και συνθέτης. Θα μοιραστεί την σκηνή με την εξαιρετική τραγουδίστρια και επίσης τραγουδοποιό Πολυξένη Καράκογλου.

Ο Γιώργος Νικητόπουλος είναι τραγουδοποιός και συνθέτης , πρόσφατα μελοποίησε Μίλτο Σαχτούρη και εισέπραξε πολύ καλές κριτικές. Θα μας ταξιδέψει λοιπόν στον κόσμο του Σαχτούρη. Μαζί του στο πιάνο ο σπουδαίος πιανίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης ο οποίος θα παρουσιάσει και προσωπική του δουλειά απο την πρόσφατη δισκογραφία του.

Ένάς έμπειρος μουσικός ταξιδευτής στη μουσική μας περιπλάνηση και ο Βασίλης Λέκκας ένας καλλιτέχνης πάντα συνεπής στο στόχο του για την μετάδοση του οικουμενικού ρόλου της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές. Οι επιλογές του
καθορίζουν και σηματοδοτούν μία καλλιτεχνική προσωπικότητα που συνδέθηκε άρρηκτα με συγκλονιστικές ερμηνείες. Μαζί του ο πιανίστας και συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου , στενός συνεργάτης και δημιουργός των καινούργιων τραγουδιών του Βασίλη Λέκκα

Με ορίζοντα τη γυναικεία δημιουργία στη σύνθεση και στην ερμηνεία συνεχίζεται το μουσικό μας ταξίδι.
Η Αρετή Κοκκίνου μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα την ελληνική δισκογραφία , παίζει κιθάρα και μαντολίνο, είναι συνθέτης και ενορχηστρώτρια.

Στη σκηνή μαζί της η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Ναταλία Ρασούλη σε τραγούδια της Αρετής Κοκκίνου , αλλά και του πατέρα της Μανώλη Ρασούλη και δικά της.

Η Μήδεια Χουρσουλίδου λυρική τραγουδίστρια με καταγωγή απο τον πόντο διαθέτει μία σπάνια σε γκάμα και σε χρώματα φωνή και ένα ρεπερτόριο που καλύπτει όλα τα είδη της μουσικής. Δίνει όμως προτεραιότητα στη δημοτική παράδοση γι αυτό εκτός απο τα τραγούδια της Αρετής Κοκκίνου θα μας ταξιδέψει και στην πατρίδα της τον Πόντο. Στο πιάνο συνοδέυει ο Γιώργος Αναστασόπουλος.

Με το ίδιο σχήμα συνεχίζουν το ταξίδι ο Βασίλης Γισδάκης ένας αισθαντικός ερμηνευτής με σπουδαίες συνεργασίες και πλούσια δισκογραφία και ο Γιάννης Λεκόπουλος από τους νεότερους ταλαντούχους τραγουδιστές.

Και απ;o την Μεσόγειο στον Κόσμο οδηγούν το καράβι της Εποχής η Μεξικανή Μάρθα Μορελεόν, ο Χιλιανός Αλεχάντρο Ντιάζ -Κορβαλάν και το συγκρότημα
CAROUSEL. Μέσα απ’ τις πολυφωνίες και τους ήχους του ακορντεόν, της κιθάρας, των κρουστών, του μαντολίνου και του κοντραμπάσου, ταξιδεύουμε απο στη Μεσόγειο στη Σικελία, στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στις καντσονέτες και τις ταραντέλες της Νάπολης, στην Κορσική και τη Νότια Γαλλία, ως την Ισπανία και την Πορτογαλία, …αλλά και το Μεξικό και την Χιλή.

Info

Καλλιτεχνική επιμέλεια Λιάνα Μαλανδρενιώτη
Πού: Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου
(χάρτης)
Πότε: Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30
Εισιτήρια: www.ticketservices.gr – τηλεφωνικά: 2107234567

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα