Τα 10+1 μουσικά ραντεβού του Μαρτίου που δεν πρέπει να χάσετε

Τα 10+1 μουσικά ραντεβού του Μαρτίου που δεν πρέπει να χάσετε
Ο Γιάννης Αγγελάκας Yiannis Margetousakis Photography

Οι μουσικές σκηνές έχουν ανοίξει πια και η Αθήνα σιγά σιγά πλημμυρίζει με ήχους αγαπημένων καλλιτεχνών. Από τον Γιάννη Αγγελάκα που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια στις μουσικές σκηνές και τον Παύλο Παυλίδη έως τη Νατάσσα Μποφίλου και τη Μαρία Παπαγεωργίου. Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε 10 live που μαγνήτισαν την προσοχή μας!

Γεμάτος με μουσικές είναι ο Μάρτιος και αυτό αποτελεί τον καλύτερο προάγγελο για ένα από τα πιο καυτά συναυλιακά καλοκαίρια που κοντοζυγώνει. Άλλωστε η μουσική είναι η Τέχνη της αισιοδοξίας, αυτή που μας κάνει να περπατάμε ακόμη και στα πιο δύσβατα μονοπάτια με ελπίδα και προσμονή.

Οι μουσικές σκηνές έχουν ανοίξει πια και η Αθήνα σιγά σιγά πλημμυρίζει με ήχους αγαπημένων καλλιτεχνών. Από τον Γιάννη Αγγελάκα που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια στις μουσικές σκηνές και τον Παύλο Παυλίδη έως τη Νατάσσα Μποφίλου και τη Μαρία Παπαγεωργίου!

Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε 10 live που μαγνήτισαν την προσοχή μας!

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ΑΠΕ/ STR

Φοίβος Δεληβοριάς– Villa VOX

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του προχωρούν σε κατάληψη της περίφημης Βίλας Vox στην Ιερά Οδό. Διαμορφώνουν τον χώρο σύμφωνα με τις εμμονές τους, βάζουν στους τοίχους καντηλέρια, αφίσες και νέον και καλούν τους φίλους τους σε μια μουσική συγκατοίκηση. Σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι για όλα τα πάρτι που κρατήσαμε μέσα μας, μέχρι να ανοίξουν επιτέλους τα ανοιξιάτικα παράθυρα.
Ο οικοδεσπότης καταληψίας τραγουδοποιός, έχοντας πάντα δίπλα του την «all that jazz» Νεφέλη Φασούλη και τον δροσερό και ολοκαίνουργιο «κόσμο» της, καλεί στο ρόλο της ψυχής του πάρτι τον αιώνιο φίλο του, παντοτινό Hμίσκουμπρια και απόλυτο master of ceremonies Δημήτρη Μεντζέλο, γνωστό κι ως Delta Mee.
Καινούργια τραγούδια από τον υπό έκδοση δίσκο του Φοίβου, γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του δίνουν πάσες στο genuine χιπ χοπ του Μεντζέλου, ενώ η Νεφέλη προχωράει απερίσπαστη προς το μέλλον.
Για λίγες Παρασκευές του Μαρτίου στο VOX: ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 16/ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210.3475900/ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22.00

Από τη νέα αφίσα της Νατάσσας Μποφίλιου


Νατάσσα Μποφίλιου- VOX

Aπαστράπτουσα, πανέμορφη, ορμητική, λαμπερή και χωρίς να κρύβει την τεράστια χαρά και τη συγκίνησή της για την επιστροφή, η Νατάσσα Μποφίλιου μαζί με τους σταθερούς της συνεργάτες, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, χάρισαν στους πολυαριθμους φίλους τους μία από τις πιο φορτισμένες πρεμιέρες της έως τώρα πορείας τους το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Vox .
«Η πραγματικότητα είναι εδώ – κι εμείς είμαστε εδώ για να την αλλάξουμε» αναφώνησε από τη σκηνή η Νατάσσα, σε μία πρεμιέρα που έγινε η αυθόρμητη και ειλικρινής γιορτή όλων εκείνων που επιτέλους συναντήθηκαν ξανά ύστερα από μία μεγάλη και δύσκολη περίοδο απομάκρυνσης.
Τα τραγούδια της “Εποχής του Θερισμού” και όλες οι μεγάλες επιτυχίες τους παρουσιάζονται με τις σκηνικές συνθήκες που ονειρεύτηκε η αγαπημένη καλλιτεχνική τριάδα, σε μια ηλεκτρισμένη παράσταση γεμάτη πάθος, έμπνευση, ανατροπές και συγκίνηση, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Άγγελου Τριαντάφυλλου.

Κάθε Σάββατο στο VOX: Ιερά Οδός 16/Τηλ. Κρατήσεων: 210.3475900/Ωρα έναρξης: 21.00

Σωκράτης Μάλαμας- Ακτή Πειραιώς

Ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην σκηνή της Ακτής Πειραιώς και τα Σάββατα του Μαρτίου. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης επιβεβαιώνει κάθε φορά τον ισχυρό δεσμό που έχει με το κοινό.
Μαζί με την κιθάρα του και τα τραγούδια που σηματοδοτούν την πορεία του, συνεχίζει να κάνει τα Σάββατα μας λυτρωτικά.

Συνοδοιπόροι του, αγαπημένοι φίλοι – συνεργάτες, η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, ο Δημήτρης Λάππας στην κιθάρα, στο λαούτο και στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο Νίκος Μαγνήσαλης στα τύμπανα και ο Αποστόλης Γιάγκος στα πλήκτρα.
Ιnfo: 5-12-19 και 26 Μαρτίου/Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00/Ώρα Έναρξης: 22:30/Κρατήσεις: τηλ. 210 3418020-21/Πειραιώς 178, Ταύρος

Ο Παύλος Παυλίδης & οι Hotel Alaska Aristides Tsinaroglou


Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska- Gagarin 205

Δύο χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στο Gagarin 205, ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει στο ιστορικό live stage για ένα εκρηκτικό διήμερο, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.
Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ “Το Μαύρο Κουτί” από τη United We Fly, ο Παύλος ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του αγαπημένου συναυλιακού χώρου με τη νέα του μπάντα, τους Hotel Alaska. Νέα ομάδα για ένα δυναμικό live, με περισσότερο ηλεκτρισμό και ροκ αναφορές. Τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια του, αναμειγνύονται σε ένα πρόγραμμα που θα μας βάλει ξανά στον ιδιοσυγκρασιακό και τολμηρό κόσμο του, σε μια συναυλία που περιμέναμε καιρό!
Info: Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Μαρτίου 2022/GAGARIN 205/Προπώληση: viva.gr/Ώρα έναρξης: 21:00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Μελίνα Τανάγρη -Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη

«Η Μελίνα Τανάγρη ανοίγει τα χαρτιά της» στο Μέγαρο την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου (9:00 μ.μ.) και επιλέγει αυθαίρετα, από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, τραγούδια φορτισμένα και μοναδικά, που θα μας παρουσιάσει σε δύο ιδιοσυγκρασιακές παραστάσεις χωρίς περιορισμούς στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη. Τραγούδια διαφορετικού ύφους ενώνονται συνειρμικά με κείμενα και ποιήματα σε διάθεση «πειραγμένα» εξομολογητική. Δύο βραδιές από μια δημιουργό η οποία φιλτράρει στίχους και μουσικές που την επισκέπτονταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της ζητούσαν να ερμηνευτούν… ολόψυχα.
Στις δύο εμφανίσεις της στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μαζί της, οι μουσικοί Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο, πλήκτρα), Δημήτρης Παπαλάμπρου (κιθάρες) και Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί).
Ιnfo: Παρασκευή 11, Σάββατο 12 Μαρτίου | 21:00/Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη/ Eισιτήρια: 210 72 82 333/ www.megaron.gr

Μαρία Παπαγεωργίου – Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στην χειμερινή μουσική της πατρίδα, τον Σταυρό του Νότου και από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου μας προσκαλεί σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, γεμάτες από τη συγκίνηση της επιστροφής – και της τέχνης της.
Από την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού πλέον, και πάντα τις αγαπημένες της Δευτέρες, η Μαρία θα κάνει κάθε καινούργια εβδομάδα να ξεκινά σαν γιορτή. Μια γιορτή προσωπική και γοητευτική, φτιαγμένη από τις καθηλωτικές ερμηνείες της, τις απρόσμενες επιλογές της, την αφοπλιστική της ειλικρίνεια και εκείνη τη σπάνια και οικεία ατμόσφαιρα που καταφέρνει εδώ και χρόνια να δημιουργεί με συνέπεια στα live της.
Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου για 4 Δευτέρες στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ο Γιάννης Αγγελάκας Yiannis Margetousakis Photography


Γιάννης Αγγελάκας & 100°C- Fuzz Live Music Club

Ένας από τους πιο ανήσυχους και επιδραστικούς καλλιτέχνες των τελευταίων 40 χρόνων βγαίνει ξανά στο δρόμο. Ο Γιάννης Αγγελάκας παίρνει τη μπάντα του, τους 100°C, και μετά από δυόμισι χρόνια επιστρέφει στη σκηνή για δύο εμφανίσεις στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου.
Σε μια δυστοπική εποχή, έρχονται τα τραγούδια του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες μέχρι σήμερα, να μας θυμίσουν πως οι πραγματικά δημιουργικοί καλλιτέχνες πάντα έθεταν τις πιο καίριες ερωτήσεις. Εκτός από γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το νέο υλικό που ετοίμασαν, μαζί με τη μπάντα του, το τελευταίο διάστημα, αφού σύντομα θα κυκλοφορήσει καινούργιος δίσκος.
Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα και τα δύο νέα μέλη της παρέας, ο Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι. Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.
Σάββατο 19 & Κυριακή 20/3/22, Fuzz Live Music Club/ Το live ξεκινάει στις 21:30.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη


Ελευθερία Αρβανιτάκη- Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

H Ελευθερία Αρβανιτάκη θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 28 Μαρτίου. Η παράσταση “Acoustic” μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Ισπανία όπου μάγεψε το κοινό στην Μάλαγα, την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη έρχεται για μία μοναδική βραδιά στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Είναι μια παράσταση ακουστική με την Ελευθερία να πλαισιώνεται από τρεις σπουδαίους σολίστες: τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο, το μαντολίνο και το τσουμπούς, τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο και τον Γιάννη Πλαγιανάκο στο κοντραμπάσο.
Στην παράσταση θα ακούσουμε τραγούδια-σταθμούς της πορείας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη αλλά και τραγούδια που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούμε συχνά, θα ταξιδέψουμε στην Θράκη αλλά και στο Πράσινο Ακρωτήρι, θα τραγουδήσουμε μαζί της γνώριμα χασάπικα αλλά και τα καινούρια της, διασκευασμένα από το σπουδαίο αυτό τρίο μουσικών.
Info:Δημοτικό Θέατρο Πειραιά/Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Πειραιάς/Πληροφορίες : 2168004868/Προπώληση μόνο μέσω https://www.viva.gr/tickets/music/h-eleftheria-arvanitaki-sto-dimotiko-theatro-peirea/Ώρα έναρξης: 21:00

Βιολέτα Ίκαρη/ Νίκος Ξύδης


Βιολέτα Ίκαρη/ Νίκος Ξύδης – Σφίγγα

Με την αισθαντική φωνή και την μεστή ερμηνεία της, η Βιολέτα Ίκαρη μαζί με το πολυτάλαντο Νίκο Ξύδη μας ταξιδεύουν με την παράσταση τους, τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα! Δύο υπέροχοι καλλιτέχνες που οι συναυλίες τους “ακολουθούν την επιτυχία” μέσα από την αγάπη του κοινού τους! Η Βιολέτα Ίκαρη είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές νέες ερμηνεύτριες η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της.
Ο Νίκος Ξύδης με 5 δίσκους στο ενεργητικό του, ερμηνεύει, ενορχηστρώνει και συμμετέχει δημιουργικά αυτή την περίοδο στο πλευρό της Βιολέτας Ίκαρη.
Συμμετέχουν οι μουσικοί Ρήγας Βοργιάς (µπάσο, τροµπέτα), Αλέξανδρος Ιακώβου (βιολί) και Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά). Στην επιμέλεια του ήχου ο Νίκος Λαγός.
Ιnfo: Παρασκευή 11 και 18 Μαρτίου/Μουσική σκηνή Σφίγγα: Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)/Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149/ρα έναρξης: 22.30

Ο Παρασκευάς Καρασούλος κι ο Θοδωρής Νικολάου Μικρή Άρκτος


Το παιχνίδι των λέξεων- Κείμενα και τραγούδια του Παρασκευά Καρασούλου

H Μικρή Άρκτος παρουσιάζει σε τέσσερις παραστάσεις, την Παρασκευή 11 & 18 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 & 8 Απριλίου στο θέατρο RADAR στις, ένα μουσικό ταξίδι στο λόγο του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο Το παιχνίδι των λέξεων – μια μουσική αφήγηση, στηριγμένη σε ανέκδοτα κείμενά του που διαβάζει ο ίδιος ο στιχουργός επί σκηνής και τραγούδια του που ερμηνεύει ο Θοδωρής Νικολάου.
Ο Παρασκευάς Καρασούλος διαβάζει κείμενά του από την ανέκδοτη συλλογή αφηγημάτων Το παιχνίδι των λέξεων, από τις Ιστορίες για να μην λείπεις όσο θα λείπεις, ενώ ο Θοδωρής Νικολάου ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια του, όπως η Μικρή πατρίδα, το Αν, τον Εαυτό του παιδί, τους Δον Κιχώτες, το νέο κύκλο τραγουδιών «Της ομορφιάς το άγριο φιλί». Οι παραστάσεις αυτές είτε μέσα από τα τραγούδια είτε μέσα από την αφήγηση πεζών κειμένων του στιχουργού, λειτουργούν ως ένα παιχνίδι με άξονες το λόγο, τη μουσική και το τραγούδι, αναδεικνύοντας τα συμπαγή λυρικά τοπία και τους ενιαίους ποιητικούς κόσμους του δημιουργού τους. Στην παράσταση συμμετέχει η 15χρονη ερμηνεύτρια Μιράντα Ζαφειροπούλου ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου – πιάνο, Διονύσης Βερβιτσιώτης- βιολί, Τατιάνα Λύτρα – βιόλα, Δημήτρης Τσεκούρας – κοντραμπάσο, Έλλη Φιλίππου- τσέλο.
Info: 11 & 18 Μαρτίου, 1 & 8 Απριλίου 2022ΘΕΑΤΡΟ RADAR : Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Δάφνη | Σταθμός Μετρό «Άγιος Ιωάννης» | Τηλ. 210.97.69.294

O Φώτης Σιώτας www.Foto-Thorsten.de


Φώτης Σιώτας – Skrow Theater

Μετά από από την προηγούμενη sold out εμφάνισή του, ο μουσικός και δημιουργός Φώτης Σιώτας μας καλεί στο encore της πιο cοzy συναυλίας του, στον ζεστό χώρο του Skrow Theater στο Παγκράτι.

Τον πρώτο μήνα της άνοιξης, λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου, ο Φώτης μας καλεί τις τέσσερις πρώτες Πέμπτες του Μαρτίου σε μια σειρά από full band lives. Mε εκλεκτή παρέα, τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Κωστή Κωστάκη στην χαβάγια και τον Γιώργο Φουντούκο στην κλασική κιθάρα, θα καταλάβουν ξανά τη σκηνή του Skrow Theater για να μας παίξουν τραγούδια νέα και παλιά, να μας πουν τις ιστορίες τους και να μοιραστούν μαζί μας αισθήματα, αναμνήσεις αλλά και μια φρέσκια πρόταση για τον σύγχρονο λαϊκό και έντεχνο ήχο.Φώτης Σιώτας

Με όχημα το νέο του δίσκο “Δυο Λάθη”, ο Φώτης Σιώτας ενορχηστρώνει ένα διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με αναφορές στην παγκόσμια folk τραγουδοποιΐα και ιδιότυπο χιούμορ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα καινούργια τραγούδια του και επιλεγμένα γνωστά κομμάτια από τα “Δεύτερα”, το album με το οποίο ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Θοδωρή Γκόνη. Φυσικά, δε λείπουν οι μουσικές “επισκέψεις” σε τραγούδια άλλων δημιουργών που έχει ερμηνεύσει με επιτυχία ο Φώτης στο παρελθόν και έχουν χρωματιστεί από το προσωπικό του ύφος, την χαρακτηριστική φωνή του και την διάθεσή του για πειραματισμό.
Ιnfo: Πέμπτες 3, 10, 17, 24 Μαρτίου/ Skrow Theater/Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα