Τα 15 ελληνικά συναυλιακά ραντεβού του φθινοπώρου που δεν πρέπει να χάσετε

Διαβάζεται σε 6'
live concert
pixabay

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τα μεγάλα ελληνικά φθινοπωρινά συναυλιακά ραντεβού της Αθήνας.

O συναυλιακός παροξυσμός επιστρέφει στο κλεινόν άστυ τον Σεπτέβριο και οι δημοφιλείς θερινές πιάτσες γεμίζουν με Έλληνες καλλιτέχνες που πραγματικά τα “σπάνε” επί σκηνής.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα συναυλιακά ραντεβού της Αθήνας και ιδού το αποτέλεσμα

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού επί σκηνής και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια. Στις 2 Σεπτεμβρίου θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο αγαπημένο του Θέατρο Πέτρας και στις 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων.

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για τις 2 Σεπτεμβρίου, ο Σωκράτης Μάλαμας προσθέτει μία ακόμη ημερομηνία την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων – Μελίνα Μερκούρη.
Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του.

H Ιουλία Καραπατάκη
H Ιουλία Καραπατάκη

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η σκηνή ανήκει στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Μαρίνα Σάττι, η οποία, μετά τα απανωτά sold out του καλοκαιριού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ετοιμάζει ακόμα μία ξεσηκωτική εμφάνιση που σίγουρα δεν χάνεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η γεμάτη ενέργεια Ιουλία Καραπατάκη θα μας παρασύρει στον Λυκαβηττό μαζί με την μπάντα της με κομμάτια που όλοι έχουμε αγαπήσει, με διασκευές και παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά και νέα που περιλαμβάνονται στον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

Την ίδια μέρα (9/9), ο ανατρεπτικός και γεμάτος ενέργεια Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη σκηνή της Τεχνόπολης που, όπως απέδειξε και τον περασμένο Ιούλιο, του ταιριάζει απόλυτα!

Τέλος, στις 9 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

Δυναμική συνέχεια στην Τεχνόπολη με τον Φοίβο Δεληβοριά, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Στη μοναδική μεγάλη του συναυλία στην Αθήνα γι’ αυτήν τη σεζόν, ο πολυσχιδής τραγουδοποιός και καλλιτέχνης παρουσιάζει μια απολαυστική αναδρομή στη μουσική του πορεία από το 1989 ως το 2024, με το Παιδί Τραύμα να ανοίγει τη συναυλία. Σημειώστε πως “παρούσα” δηλώνει στην Ταράτσα του Φοίβου τον Σεπτέμβριο. Στις 4 του Σεπτεμβρίου θα δούμε την Τάνια Τσανακλίδου, τη Μαρία Παπαγεωργίου και τον Αριστοτέλη Ρήγα, στις 11 η Έλλη Πασπαλά, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Λάμπρος Φισφής, στις 18 ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ηρώ Σαϊα και ο Θωμάς Ζάμπρας και στις 23 η Ιουλία Καραπάτακη και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη στην Τεχνόπολη παίρνει ο μοναδικός Αλκίνοος Ιωαννίδης, με ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση, ενέργεια και αγαπημένα τραγούδια, παρέα με τη σπουδαία του μπάντα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Συνέχεια με τους πάντα ακμαίους Πυξ Λαξ που την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια τους και ανεβαίνουν στον λόφο του Λυκαβηττού, αυτήν τη φορά παρέα με τον Κώστα Τουρνά. Σημειώστε πως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο Άλσος το θρυλικό αυτό συγκρότημα επιστρέφει και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

Η δυναμική Νατάσσα Μποφίλιου την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου θα δώσει μία μοναδική συναυλία στον Λυκαβηττό με την εκρηκτική αλλά και άκρως συναισθηματική παράσταση «Κάτι καίγεται» που φέρει την υπογραφή των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, όπου μοιράζεται τα ολοκαίνουργια τραγούδια του ομότιτλου δίσκου της που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό.

Pavlos Pavlidis
Pavlos Pavlidis / Premiere for Onassis Stegi Pinelopi_Gerasimou

 

Ο Παύλος Παυλίδης δίνει ξανά ραντεβού με το συναυλιακό κοινό στην Αθήνα και ανεβαίνει στο τέλος του καλοκαιριού, στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου ”Μπρανκαλεόνε” που αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από το κοινό και τις δύο εξαιρετικές, sold out συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Παύλος επιστρέφει στην πόλη.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας προσκαλεί στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού σε ένα «Ταξίδι χωρίς σύνορα», σε μια συναυλία ανιδιοτελούς προσφοράς καθώς τα έσοδά της θα διατεθούν στη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Την ίδια ημέρα, Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Χαρούλης θα δώσει δύο live στο θέατρο Βράχων ενώνοντας με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας συνεπάρει σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Ο Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης

Η πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της νέας εποχής του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού ολοκληρώνεται την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, με τη μεγάλη συναυλία του Δήμου Αθηναίων για το πολιτικό τραγούδι «Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της». Σε διοργάνωση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του στιχουργού, αρθρογράφου, συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Οδυσσέα Ιωάννου, το μουσικό αφιέρωμα περιλαμβάνει τραγούδια της μεταπολίτευσης που λειτούργησαν ως συνεκτικός κρίκος στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή. Συμμετέχουν οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα