Τι έγινε στην επανένωση των Talking Heads μετά από 20 χρόνια – Έκατσαν σε απόσταση ασφαλείας

Τι έγινε στην επανένωση των Talking Heads μετά από 20 χρόνια – Έκατσαν σε απόσταση ασφαλείας
Stop Making Sense YouTube

Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος των Talking Heads ξανασυναντήθηκαν 20 χρόνια από την εισαγωγή τους στο Rock & Roll Hall of Fame.

Οι Talking Heads ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα “ξαφνικό” Q&A στο Toronto International Film Festival στις 11 Σεπτεμβρίου. Η θρυλική new wave μπάντα των 80ς, με τον frontman David Byrne, την μπασίστρια Tina Weymouth, τον ντράμερ Chris Frantz και τον κιθαρίστα Jerry Harrison, έκαναν στο Τορόντο την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους για περισσότερα από 20 χρόνια.

Τον Δεκέμβριο του 1983 ο Τζόναθαν Ντέμι σκηνοθέτησε τρεις εμφανίσεις των Talking Heads στο Hollywood Pantages Theater στο Λος Άντζελες και από εκεί προέκυψε η live ταινία “Stop Making Sense”. Η έντονη συναυλιακή ατμόσφαιρα, το υπερμεγέθες γκρι κοστούμι που φόρεσε ο Byrne και ο ιδιαίτερος χορός του ήταν τα συστατικά της … “καλύτερης συναυλιακής ταινίας που έγινε ποτέ“.

Το 2024 κλείνουν αισίως 40 χρόνια από την κυκλοφορία του “Stop Making Sense” και η A24 αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει την ταινία σε αποκατεστημένη 4Κ κόπια και να καλέσει τα τέσσερα μέλη της μπάντας σε ένα Q&A με συντονιστή τον σκηνοθέτη Spike Lee (ο Byrne έγραψε το σενάριο του «American Utopia»).

Για το τρέιλερ του «Stop Making Sense 2023», ο Byrne ξαναφόρεσε το υπερμεγέθες κοστούμι του, που όπως είδαμε το είχε αφήσει τόσα χρόνια στο καθαριστήριο.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε επιλεγμένες αίθουσες IMAX παγκοσμίως και μετά την πρεμιέρα στο φεστιβάλ, η αναπαλαιωμένη ταινία θα προβληθεί σε άλλες αίθουσες στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι Talking Heads “χώρισαν” το 1991 και τα μέλη είχαν από τότε μια περιπεπλεγμένη σχέση. Συναντήθηκαν ξανά κατά τη διάρκεια της εισαγωγής της μπάντας στο Hall of Fame το 2002, αλλά ο David Byrne ήταν πάντα αντίθετος σε μια επανένωση, που φαινόταν σαν “άνυδρο” πισωγύρισμα.

Είναι πολύ ωραίο να βρισκόμαστε εδώ με τα μέλη της μπάντας… πέρασε πολύς καιρός” είπε ο Frantz σύμφωνα με τους Los Angeles Times, που στο δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι τα μέλη των Talking Heads κάθισαν σε χωριστές σειρές για να δουν την προβολή της ταινίας.

Ο Byrne εξήγησε: «Όταν παρακολουθούσα την ταινία μόλις τώρα, σκεφτόμουν: “Γι’ αυτό ερχόμαστε στις κινηματογραφικές αίθουσες». Αυτό είναι διαφορετικό από το να το βλέπω στον φορητό υπολογιστή μου – αυτό είναι πραγματικά διαφορετικό“».

Αργότερα, ο Harrison έθιξε τη “διαρκή δύναμη της ταινίας” και το πώς οι Talking Heads “διασκέδαζαν τόσο πολύ στη σκηνή” όταν γυριζόταν το Stop Making Sense. “Υπάρχει αγάπη και διασκέδαση, και το κοινό μεταφέρεται κατευθείαν σε αυτό” είπε. “Κάθε φορά που την παρακολουθεί κάποιος, επανέρχεται αυτό το υπέροχο συναίσθημα” παρατήρησε.

Πώς προέκυψε το “τεράστιο” κοστούμι του David Byrne

Πέρα από τις πόζες για τις κοινές φωτογραφίες τους, δεν έκατσαν μαζί, δεν έπαιξαν μαζί μουσική και απέφυγαν οποιαδήποτε αναφορά στην ταραχώδη διάλυση του γκρουπ. Μίλησαν ως επί το πλείστον για την ταινία “Stop Making Sense”, την οποία ο Lee περιέγραψε ως “το καλύτερο συναυλιακό φιλμ”.

Ο Byrne μίλησε και για το θρυλικό κοστούμι του, λέγοντας ότι η ιδέα τού ήρθε σκεπτόμενος τι θα μπορούσε να φορέσει στην επόμενη συναυλία του. “Ήμουν σε ένα δείπνο στην Ιαπωνία και ένας σχεδιαστής μου είπε: “Ντέιβιντ στο θέατρο τα πράγματα μοιάζουν πολύ μεγαλύτερα από ότι είναι στη ζωή” και εννοούσε τις χειρονομίες κλπ. Και τότε σκέφτηκα, το κοστούμι μου θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερο.

Ο Byrne έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μετανιώνει για τον τρόπο που διαλύθηκε η μπάντα, ενώ είχε παραδεχτεί ότι συμπεριφερόταν σαν ένας “μικρός τύραννος”. “Δεν είμαστε φίλοι, αλλά είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το φιλμ να ξανακυκλοφορεί” είπε και συνέχισε: “Μας ενώνει το γεγονός ότι όλοι αγαπήσαμε αυτό που κάναμε σε αυτή την ταινία και αυτό μας κάνει να μιλάμε και να τα πηγαίνουμε καλά.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα