Το Μέγαρο Μουσικής πάει στον Κήπο, “ανθίζει” από συναυλίες και αντιστέκεται στην κρίση

Το Μέγαρο Μουσικής πάει στον Κήπο, “ανθίζει” από συναυλίες και αντιστέκεται στην κρίση

Δεύτερη χρονιά μουσικών εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Το NEWS 247 στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου. Τι μάς είπαν οι Πορτοκάλογλου, Ζουγανέλη και Πολέμη (Pics+Vids)

Με πυρετώδεις προετοιμασίες και πολύ ενθουσιασμό, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για δεύτερη συνεχή χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων, με πολλή δόση μουσικής, ήχου, φωτός και λάμψης.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό όλων των ηλικιών και προσαρμοσμένες στις ανάγκες που δημιουργεί η κρίση. Με κόστος εισιτηρίου για όλες τις συναυλίες που δεν ξεπερνά τα 12 ευρώ, ο Κήπος του Μεγάρου θα λάμψει και πάλι από ηχηρά ονόματα της μουσικής σκηνής, προσφέροντας υπέροχες βραδιές για δύο συνεχείς μήνες.

«Δροσερές νύχτες, κάτω από τα αστέρια, όπως ονειρευόμαστε τα καλοκαίρια στην πόλη. Ανάλαφρα, αυθόρμητα, ρομαντικά, γεμάτα προσδοκίες, παρορμητικά. Πάρτε κι εσείς θέση και ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε τόπους της τζαζ, σουίνγκ, βαλς, ροκ, κλασικής, άμπιεντ, έντεχνης, ρεμπέτικης, λαϊκής και μικρασιάτικης μουσικής», ενημερώνουν οι υπεύθυνοι παραγωγής του Μεγάρου Μουσικής το NEWS 247 που βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου για την επίσημη έναρξη του κύκλου συναυλιών την Τρίτη το βράδυ στο εστιατόριο Fuga του έβδομου ορόφου του Μεγάρου Μουσικής.

Και μπορεί ο καιρός να μην στάθηκε σύμμαχος της εναρκτήριας εκδήλωσης (που περιελάμβανε άφθονο ποτό και φαγητό), ωστόσο δεκάδες καλλιτέχνες έδωσαν το παρών και δήλωσαν «ενθουσιασμένοι» για την συνέχιση ενός μουσικού θεσμού που καθιερώθηκε το 2013 για πρώτη φορά, με στόχο «να έρθουμε όλοι πιο κοντά, να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματά μας και να ονειρευτούμε κάτω από τα αστέρια».

«Πικ νικ», ένα «ευχάριστο weekend», «συναυλίες όπως στο Hyde Park», «πάρτι σε κήπο» και «γλέντι μέχρι όσο αντέξουμε» ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν δια στόματος καλλιτεχνών, από τον Γιώργο Νταλάρα, μέχρι την Ελεονόρα Ζουγανέλη και από τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου μέχρι τον Κωστή Μαραβέγια, την Κατερίνα Πολέμη, τον Μανώλη Φάμελλο και τους Swing Shoes για τις εναλλακτικές συναυλίες του καλοκαιριού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 Ιουνίου και ημέρα Παρασκευή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τις Φτερωτές Κιθάρες να εγκαινιάζουν το πρόγραμμα, ενώ η αυλαία πέφτει στις 27 Σεπτεμβρίου με τον Μίλτο Πασχαλίδη και μία συναυλία αφιερωμένη σε «αυτούς που λείπουν πιο πολύ», υπονοώντας βέβαια όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες που έφυγαν νωρίς από κοντά μας, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος.

«Γι’ αυτούς που μας λείπουν πιο πολύ και γι’ αυτούς που είναι ακόμα εδώ. Γιατί τα μεγάλα κενά, καλύπτονται μόνο με μεγάλα τραγούδια», ανέφερε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αιτιολογήσει την επιλογή του ρεπερτορίου του.

 

“Θέλουμε ο Κήπος του Μεγάρου να ανθίσει από τραγούδια”

«Χαίρομαι που είστε όλοι εδώ, καλλιτέχνες, στενοί φίλοι, συνεργάτες και δημοσιογράφοι. Φέτος, θέλουμε να γίνει ο Κήπος ο επίγειος παράδεισος του τραγουδιού, ένας κήπος ανθισμένος με τραγούδια. Αυτό θέλουμε. Ένα κήπος χαράς, αναψυχής, διασκέδασης και χαλάρωσης. Άλλωστε οι Έλληνες ήταν πάντοτε ένας λαός που τραγουδούσε και ίσως γι΄ αυτό γλίτωσε και πολλές καταθλίψεις», ανάφερε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Γιώργος Κουρουπός , ενώ υπογράμμισε ότι στο φετινό πρόγραμμα αντιπροσωπεύεται περισσότερο το ελληνικό και λιγότερο το ξένο ρεπερτόριο.

«Έτσι θα είναι το πρόγραμμα πιο προσιτό στο ευρύ ελληνικό κοινό. Και θα εκπροσωπηθούν όλοι οι μεγάλοι σύγχρονοι συνθέτες μας, αλλά και πιο νέοι. Είναι ένα πολύ όμορφο μπουκέτο και πολύ μοντέρνο», πρόσθεσε και υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί το μεταβατικό στάδιο του κοινού που περνά από το εσωτερικό του Μεγάρου, προς τον εξωτερικό, δροσερό, ανάλαφρο προαύλιο χώρο και άλλες χρονιές. 

Για την «απογείωση» σε έναν νέο συναυλιακό χώρο και την σταδιακή μεταφορά από τον παραδοσιακό Λυκαβηττό, στον ολάνθιστο Κήπο του Μεγάρου έκαναν λόγο οι περισσότεροι καλλιτέχνες, υπογραμμίζοντας ότι στόχος φέτος είναι «οι συναυλίες να μάς κάνουν να παραμερίσουμε την κρίση και τα Μνημόνια και να αφεθούμε στους καλοκαιρινούς ήχους μουσικής».

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε παρακάτω. Να ακούμε το νέο αίμα και να φέρει νέες ιδέες. Δεν έχω πολλά να πω γιατί είμαι παλιός και κυρίως, βαρετός. Είμαστε Ευρώπη ή δεν είμαστε; Εγώ γερνάω και αποχωρώ. Δεν έχω καταλάβει εάν η Ευρώπη είναι εμείς; Ή εμείς είμαστε η Ευρώπη; Όπως και να έχει, πρέπει να μάθουμε να κρατάμε το χρώμα μας και τις αντιλήψεις μας. Είμαστε στο άκρο της Ανατολής. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νομίζω ωραιότερο σημείο από αυτό. Και δεν χρειάζεται να το πολεμήσουμε. Είμαστε αυτό που είμαστε. Και όσο πιο καθαροί παραμείνουμε, τόσο πιο κοντά στην Ευρώπη θα βρεθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας.

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ NEWS 247

Στο φετινό ποδαρικό του και το νέο του δίσκο, αναφέρθηκε ο Νίκος Πορτοκάλογλου

“Σας καλώ στο πάρτι μας”, προτρέπει η Ελεονόρα Ζουγανέλη

“Ελάτε στη φύση και αφήστε το τσιμέντο”, ανέφερε η Κατερίνα Πολέμη

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πληροφορίες για το Μέγαρο Μουσικής και τηλέφωνα επικοινωνίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα