Το μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Nirvana μεγάλωσε!

Το μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Nirvana μεγάλωσε!

Το μωρό από το άλμπουμ "Nevermind" φωτογραφήθηκε ξανά στην πισίνα, 25 χρόνια μετά

Είτε είσαι φαν των Nirvana είτε όχι, το εξώφυλλο του Nevermind το έχεις δει. Την κλασική πλέον φωτογραφία με το γυμνό μωρό μέσα σε μια πισίνα να κυνηγάει ένα δολάριο, από το άλμπουμ που πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, και η οποία έχει ψηφιστεί από τους αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone ως το τρίτο πιο εμβληματικό εξώφυλλο όλων των εποχών.

Αυτό το μωρό λοιπόν, ο Spencer Elden, είναι πλέον 25 ετών.

Η ιστορία έχει ως εξής: To 1991, ο Elden ήταν μόλις μερικών μηνών, όταν οι γονείς του έλαβαν μία κλήση από τον φωτογράφο υποβρύχιων λήψεων, Kirk Weddle, που τους ρώτησε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μωρό τους, σε μια φωτογράφηση για το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας με το όνομα Nirvana. Σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού, η οικογένεια πήρε 200 δολάρια για την φωτογράφηση.

 

Ο Weddle είχε δηλώσει το 2015: « Ήταν μία φοβερή ιδέα – ένα μωρό κάτω από το νερό, ανίκανο να αναπνεύσει, κυνηγά ένα χαρτονόμισμα από ένα αγκίστρι. Όταν το Nevermind έγινε μεγάλη επιτυχία, μου ζήτησαν να τραβήξω όλη την μπάντα κάτω από το νερό». Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν είχε συναντήσει ποτέ κανένα από τα δύο εναπομείναντα μέλη των Nirvana.

Σήμερα, ο Elden ζει στο Λος Άντζελες με τη μητέρα του και αποφάσισε να επαναδημιουργήσει την πόζα που τον έκανε διάσημο. Το ποσό που έλαβε ανήλθε, όπως και τότε, στα 200 δολάρια, αλλά δεν το έκανε τόσο για τα χρήματα, όσο για να τιμήσει αυτό που είναι -αναμφισβήτητα- το καθοριστικό άλμπουμ του κινήματος της Grunge.
 

[Πηγή: Bored Panda, The Independent]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα