Τρεις καλλιτέχνιδες ερμηνεύουν Leonard Cohen και μιλούν για το ωραιότερο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ

Τρεις καλλιτέχνιδες ερμηνεύουν Leonard Cohen και μιλούν για το ωραιότερο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ
A tribute to Leonard Cohen Eftychia Vlachou

Τρεις διαφορετικές καλλιτέχνιδες μιλούν στο NEWS 24/7 για το μαγευτικό αφιέρωμα στον Leonard Cohen, υπό το φως των αστεριών στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Τρεις διαφορετικές καλλιτέχνιδες, ένα μαγευτικό αφιέρωμα που επιστρέφει στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και πίσω από όλα ένας σπουδαίος τραγουδοποιός, ποιητής και μουσικός, ο Leonard Cohen.

Το αφιέρωμα σε αυτή τη θρυλική μορφή της διεθνούς μουσικής σκηνής, από τις Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στον δροσερό Κήπο του ΜΜΑ απ’ όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από πέντε χρόνια!

Όσοι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε μία από τις παραστάσεις του αφιερώματος και να αφεθούμε στα μαεστρικά “χέρια” του Cohen, γνωρίζουμε καλά ότι πρόκειται για μία μοναδική βραδιά υπό το φως των αστεριών, μια βραδιά γεμάτη νοήματα και ευαισθησία μέσα από τραγούδια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Το “Α Τribute to Leonard Cohen” με την Nalyssa Green, την Sugahspank και την Lou is είναι ένα ζωντανό μουσικό πρότζεκτ το οποίο γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο Leonard Cohen με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του.

A tribute to Leonard Cohen Eftychia Vlachou


Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou, πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό Άδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes) συναντιούνται στη σκηνή και δημιουργούν μία μοναδική ζωντανή σύμπραξη προς τιμήν του μεγάλου Leonard Cohen.

Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is μίλησαν στο NEWS 24/7 για όλα όσα αντιπροσωπεύει για εκείνες ο Leonard Cohen, και όλα όσα θα ακούσουμε στο φετινό αφιέρωμα – αφού κάθε χρονιά η παράσταση προσαρμόζεται και αποκτά νέα ζωντάνια.

Leonard Cohen: Ρηξικέλευθος και εμβληματικός

O Leonard Cohen εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ "Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song." Courtesy of the Cohen Estate/Sony Pictures Classics via AP

Ο Cohen αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη, που έζησε μία γεμάτη ζωή. Παντοτινός δάσκαλος και μαθητής, μοιράστηκε τις σκέψεις του και τη ζωή του μέσα από απλές μελωδίες και μια βαθιά εκφραστική φωνή. Η αγάπη του για τη ζωή και την ανθρώπινη φύση με τις αδυναμίες της είναι έκδηλη στη μουσική του, ενώ το χιούμορ και η μελαγχολία, το ταξίδι και ο προορισμός, το σώμα και το πνεύμα είναι δίπολα που συνυπάρχουν αρμονικά στο έργο του.

Η τραγουδοποιία του Leonard Cohen είναι διαχρονική, αναλλοίωτη όσο περνούν τα χρόνια γιατί βασίζεται σε ποιότητες βασικές του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Αυτά τα τραγούδια μού φροντίζουν την ψυχή. Με βάζουν σε συναισθηματικούς τόπους μαγείας και γλυκύτητας και έχω πάντα την ανάγκη να επιστρέφω σε αυτά / Nalyssa Green

Ρωτάμε τις τρεις ερμηνεύτριες πόσο εμβληματικός είναι κατά τη γνώμη τους ο Leonard Cohen και πόσο ρηξικέλευθος στο μουσικό τοπίο. Η Nalyssa Green μας λέει: “Αναμφίβολα εμβληματικός. Εξαιρετικά επιδραστικός. Με γραφή μοναδική. Μόνο δική του. Ποίηση και μελωδία σπαρακτική. Χιούμορ και φιλοσοφία. Ακολούθησε τον καιρό του αλλά ήταν πάντοτε ιδιοσυγκρασιακός. Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της τραγουδοποιίας.

Νομίζω πως το Hallelujah είναι το ωραιότερο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ. Είναι τέλειο και συμπεριλαμβάνει όλο το χάος και την ομορφιά της ζωής. Ο Leonard Cohen μιλά για όλα όσα απασχολούν τον άνθρωπο / Lou is

Η Sugahspank! μας απαντά ότι είναι φυσικά μια μοναδική προσωπικότητα και ένας ανεπανάληπτος δημιουργός: “Ειναι στ’ αλήθεια τόσο εμβληματικός, γιατί δεν ξέρω ποιος άλλος έχει ενώσει τη φιλοσοφία με την ποίηση και τη μουσική με τόσο απλό, ζεστό και άμεσο τρόπο, όσο εκείνος.

Για τη Lou is απλά δεν θα υπάρξει άλλος! “Θα γυρίζουμε πίσω να μελετάμε, να συγκινούμαστε, να κατανοούμε βαθύτερα τα λόγια του. Ρηξικέλευθος όσο λίγοι, μιας και κατάφερε να μιλήσει για πράγματα πολύ βαθιά, να φιλοσοφήσει τον έρωτα, το θάνατο, την ύπαρξη του Θεού, τις κοινωνικές ανισότητες, την πολιτική και ό,τι μπορεί να απασχολεί τον άνθρωπο μέσα από τραγούδια με απλές και όμορφες μελωδίες.

A tribute to Leonard Cohen Eftychia Vlachou

Το αγαπημένο τους τραγούδι από την πλούσια δισκογραφία του Cohen όπως είναι φυσικό αλλάζει ανάλογα με την περίοδο, όμως τελικά καταλήγουν να επιλέξουν η κάθε μία ένα διαφορετικό.

Η Nalyssa Green μας λέει: “Αγαπημένο τραγούδι έχω ανά καιρούς διαφορετικό. Πάντα όμως νιώθω εκρήξεις συγκίνησεις κάθε φορά που ακούω ή τραγουδάω το Famous Blue Raincoat. Η μελαγχολία της μελωδίας και η βαθιά ευγένεια με την οποία παρουσιάζει ο στίχος, το συνήθως αβάσταχτο θέμα του να μοιράζεσαι το αντικείμενο του πόθου σου, είναι στοιχεία μεγαλοπρεπή που με συγκινούν αφάνταστα.”

Η Sugahspank! διαλέγει κάποιο άλλο: “Συνεχώς αλλάζω, αλλά πάντα επιστρέφω στο Anthem, μάλλον αυτό χρειάζομαι περισσότερο”. Για την Lou is το άσμα ασμάτων του Cohen είναι ένα και μοναδικό: “Αλλάζω κατά καιρούς. Νομίζω πως το Hallelujah είναι το ωραιότερο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ. Είναι τέλειο και συμπεριλαμβάνει όλο το χάος και την ομορφιά της ζωής.”

A tribute to Leonard Cohen Eftychia Vlachou

Τι θα ακούσουμε σε αυτό το αφιέρωμα και τι είναι αυτό που από το 2017 εξακολουθεί να συγκινεί εσάς και το κοινό;

Nalyssa Green: “Θα ακούσουμε μια χορταστική επιλογή κομματιών του Leonard Cohen παιγμένα από μια λιτή, αλλά βαθιά γοητευτική μπάντα, και δουλεμένα για τρεις γυναικείες φωνές που εναλλάσουν ρόλους μεταξύ πρώτης και δεύτερων φωνών. Θεωρώ ότι αυτό το στήσιμο είναι πολύ ενδιαφέρον, και το γεγονός ότι ακούγονται αυτά τα τραγούδια από φωνές γυναικείου φύλου τούς δίνει μια νέα διάσταση και οδηγεί ίσως και σε νέες αναγνώσεις.

Η τραγουδοποιία του Leonard Cohen είναι διαχρονική, αναλλοίωτη όσο περνούν τα χρόνια γιατί βασίζεται σε ποιότητες βασικές του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Προσωπικά νιώθω ότι αυτά τα τραγούδια μού φροντίζουν την ψυχή. Με βάζουν σε συναισθηματικούς τόπους μαγείας και γλυκύτητας και έχω πάντα την ανάγκη να επιστρέφω σε αυτά.

Sugahspank!:Θα ακούσουμε τα τραγούδια του, απλά κι αγαπημένα, μέσα από το δικό μας πρίσμα. Δεν θέλουμε να “αλλάξουμε τα φώτα” στη μουσική του Κοέν. Να τον γιορτάσουμε θέλουμε. Δεν νομίζω να σταματήσει ποτέ να μας συγκινεί αυτό το πρότζεκτ, Είναι τόσο δυνατά τα κομμάτια του που πάντα ανατριχιάζουμε όταν τα τραγουδάμε. Θυμάμαι συχνά να δείχνουμε η μία στην άλλη τα χέρια μας να ανατριχιάζουν από την ένταση.”

Lou is:Θα ακούσετε όσα πολύ αγαπημένα τραγούδια του Leonard Cohen μπορούσαν να χωρέσουν σε μια συναυλία ερμηνευμένα από γυναίκες. Το έργο του είναι τόσο σφαιρικό σε θεματολογία και συναισθήματα που προσπαθήσαμε να διαλέξουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά , αυτά που ο περισσότερος κόσμος θα ήθελε να ακούσει. Ο Leonard Cohen μιλά για όλα όσα απασχολούν τον άνθρωπο. Τραγουδάει με μια ζεστή αλλά και σπαρακτική φωνή και αγγίζει τον καθένα. Ακόμα κι αν νόμιζες ότι κάτι δε σε αφορά εκείνος το εντοπίζει μέσα σου, ξυπνώντας σκέψεις και συναισθήματα.

Πληροφορίες

  • Τραγούδι: Nalyssa Green, Sugahspank!, Lou is
  • Πλήκτρα: Γιώργος Δελλής
  • Κιθάρα: Άδωνις Γουλιέλμος
  • Ντραμς: Σεραφείμ Μπέλλος
  • Φωτογραφίες: @Eftychia Vlachou
  • Σχεδιασμός αφίσας: @Lydia Abastado

Πληροφορίες παράστασης:

  • Σάββατο 1 Ιουλίου 2023
  • Κήπος Μεγάρoυ Μουσικής
  • Ώρα έναρξης: 21.00
  • Γενική είσοδος: 15 ευρώ
  • Προπώληση εισιτηρίων εδώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα