Τζέι-Τζέι και Ειρήνη στο Gazarte

Τζέι-Τζέι και Ειρήνη στο Gazarte
Ο Σουηδός μουσικός Τζέι-Τζέι Γιόχανσον ΤΧ

Γιόχανσον και Σκυλακάκη συμπράττουν σε μια συναυλία στην μουσική σκηνή στο Γκάζι στις 5 Νοεμβρίου.

Πολυπράγμων και πειραματικός, ο Σουηδός συνθέτης και ερμηνευτής, Τζέι-Τζέι Γιόχανσον, που με τις μελαγχολικές μελωδίες του έχει αποκτήσει σταθερούς φίλους στην Ελλάδα, έρχεται στις 5 Νοεμβρίου για μια συναυλία στο ρετιρέ Gazarte. Ο Γιόχανσον, «εσωστρεφής» καλλιτέχνης με πολλά πρόσωπα και όψη ξωτικού, θα ερμηνεύσει κομμάτια από το «Rorschach Test», το αριστουργηματικό περσινό του άλμπουμ, αλλά και τραγούδια από την αγαπημένη προηγούμενη δισκογραφία του.

Στο πλευρό του Σουηδού σταρ, σε ένα αξιοζήλευτο όσο και ταιριαστό guest, θα βρεθεί η Ειρήνη Σκυλακάκη. Περισσότερο γνωστή ως Irene Skylakaki, η 30χρονη τραγουδοποιός έχει στο ενεργητικό της τέσσερις προσωπικούς δίσκους. Στον δε τελευταίο, με τίτλο «Souvenir» που κυκλοφόρησε το 2020, η Ειρήνη συνεργάστηκε με τον Γιόχανσον στην παραγωγή του ομώνυμου σινγκλ. Συνεπώς, η κοινή τους εμφάνιση δυναμώνει τους μεταξύ τους καλλιτεχνικούς δεσμούς.

Με επιλογές από το «Souvenir» και παλιότερά της τραγούδια, η Σκυλακάκη θα εισαγάγει το κοινό τους μουσικούς μα και αισθητικούς πειραματισμούς του πάντα ανήσυχου Σουηδού. Ο συνδυασμός trip hop, ντίσκο και electroclash, που χαρακτηρίζει την μουσική του Γιόχανσον είναι ένα μείγμα μοναδικό, που αποτελεί κάτι σαν σήμα κατατεθέν του.

Η Ειρήνη Σκυλακάκη

Πέντε παραλειπόμενα για τον Τζέι-Τζέι

  1. Θεωρείται… Παριζιάνος στην αισθητική του. Χαρακτηριστικό του, οι διαρκείς αλλαγές στην εμφάνισή του και γενικά οι ατέλειωτοι πειραματισμοί.
  2. Έχει, όμως, σχέσεις με την Γαλλία. Το 2000 έγραψε μουσική για την ταινία «La confusion des genres» του Γάλλου σκηνοθέτη Ιλάν Ντιράν Κοέν, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά εξέθεσε στην Ντιζόν το «Cosmodrome», μία εικαστική εγκατάσταση ήχου και εικόνας.
  3. Εκτός από την μουσική –που συχνά την παράγει με ήχους μηχανών– ο Γιόχανσον ασχολείται με την εικαστική δημιουργία και την βιντεοτέχνη.
  4. Είπε σχετικά με την αναπάντεχη επιτυχία του στην Τουρκία: «Η Τουρκία περνάει μια τεράστια πολιτική αλλαγή αυτήν την στιγμή, πολλοί από το τουρκικό κοινό αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή τους. Έτσι, με κάποιο τρόπο (δεν ξέρω πώς), βρίσκουν έμπνευση στους στίχους μου σε πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο. Παίρνουν φράσεις που χρησιμοποιώ στους στίχους μου, και τις κάνουν πολιτικά σλόγκαν και τις γράφουν με σπρέι στους τοίχους στις διαδηλώσεις.»
  5. Μετά από 25 χρόνια στην δισκογραφία, ο 52χρονος σήμερα Τζέι-Τζέι Γιόχανσον μπορεί να καμαρώνει που η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Τουλάχιστον αυτό δηλώνει το διαδίκτυο -και όχι η σουηδική φορολογική αρχή…

Πληροφορίες: «Gazarte Roof Stage» (Βουτάδων 34, 210-3460347), Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 21:30. Εισιτήρια 15€.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα