Ξανά μαζί οι Oasis; Μια επανένωση θα σήμαινε έσοδα 400 εκατ. ευρώ για τη θρυλική ροκ μπάντα

Διαβάζεται σε 5'
Oasis
Oasis, 2006 AP Photo/Lo Sai Hung

Μια συναυλιακή επιστροφή των Oasis δύναται να αποφέρει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ στη μπάντα από το Μάντσεστερ.

Φωτιά στα μπατζάκια των οπαδών της θρυλικής ροκ βρετανικής μπάντας έβαλε ο Liam Gallagher όταν στο πλαίσιο της εμφάνισής του στο Reading Festival, φάνηκε να προοικονομεί μια επερχόμενη επανένωση των Oasis.

Στο τέλος του σετ του μια μυστηριώδης… ημερομηνία εμφανίστηκε στις οθόνες, υποδηλώνοντας ότι κάποια νέα είδηση θα μαθαίναμε στις 8 το πρωί στις “27.08.24”. 

Ένα σύντομο κλιπ με την ίδια γραμματοσειρά και το ίδιο στιλ με το διάσημο λογότυπο του συγκροτήματος εμφανίστηκε στους λογαριασμούς των αδελφών  Liam και ο Noel Gallagher στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή, καθώς και στην επίσημη σελίδα των Oasis.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι θαυμαστές του ροκ συγκροτήματος από το Μάντσεστερ προσευχήθηκαν την επανένωση της μπάντας, που διαλύθηκε το 2009, μετά από έναν καβγά στα παρασκήνια του φεστιβάλ Rock en Seine στο Παρίσι. Τι θα σήμαινε, όμως, μια συναυλιακή αναγέννηση των Oasis; 

Δημοσίευμα των Sunday Times, το οποίο επικαλείται γνώστες της βιομηχανίας, υποστηρίζει ότι τα αδέρφια Gallagher είναι ένα βήμα πριν από μια σειρά συναυλιών το επόμενο έτος. Στις οποίς λέγεται ότι συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις στο στάδιο Wembley του Λονδίνου και στο Heaton Park του Μάντσεστερ.Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι στα σκαριά και μια εμφάνιση των Oasis στο… Glastonbury. 

Στο headline set του στο Reading Festival το βράδυ της Κυριακής, o Liam Gallagher αφιέρωσε το κομμάτι “Half The World Away” των Oasis στον αδελφό του, λέγοντας: «Θέλω να αφιερώσω αυτό το τραγούδι στον Noel Gallagher».

Μια περιοδεία των Oasis θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει σε έσοδα τις 400 εκατομμύρια λίρες

Δημοσίευμα της Sun αναφέρει ότι αν η πολυαναμενόμενη επανένωση των αδελφών πραγματοποιηθεί, θα μπορούσε να αποφέρει 400 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 450 εκατ. ευρώ).

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο ειδικός της μουσικής βιομηχανίας καθηγητής Jonathan Shalit OBE, πρόεδρος του πρακτορείου ταλέντων InterTalent, υποστήριξε ότι «με τα εισιτήρια, τις χορηγίες, τα εμπορεύματα και τα γυρίσματα», το εισόδημα για τον Noel και τον Liam θα μπορούσε να είναι «πάνω από 50 εκατομμύρια λίρες ο καθένας».

«Πρόκειται για μια περιοδεία που θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια λίρες», υποστηρίζει ο Shalit.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώνυμο μέλος του προσωπικού μιας μεγάλης βρετανικής εταιρείας έκδοσης εισιτηρίων ισχυρίστηκε ότι ήδη υπάρχουν συζητήσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη τεράστια ζήτηση εισιτηρίων. «Αυτή η επανένωση θα μείνει στην ιστορία της μουσικής».

Αν η φήμη που υποστηρίζει ότι οι Oasis έχουν κλείσει το Wembley για 10 ολόκληρες βραδιές αληθεύει, αυτό θα σήμαινε ότι θα έσπαγαν το ρεκόρ των περισσότερων συναυλιών στον χώρο – ρεκόρ το οποίο σήμερα ανήκει στην Taylor Swift με τις οκτώ εμφανίσεις της στο διάσημο στάδιο. Και αν οι Oasis είναι headliners για την επόμενη χρονιά στο Glastonbury Festival, τότε το σετ τους θα έρθει 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του LP ‘(What’s the Story) Morning Glory?’ του 1995.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κανένα άλλο αρχικό μέλος των Oasis δεν θα συμμετάσχει στην (πιθανή) επανένωση, με τα μέλη των High Flying Birds του Noel Gallagher να αναλαμβάνουν την παραγωγή στις συναυλίες.

Στην ίδια συναυλία, αργότερα, ο Gallagher αφιέρωσε το “Cigarettes & Alcohol” σε ανθρώπους που όπως είπε μισούν το συγκρότημα. Στο τέλος της συναυλίας, το ίδιο teaser clip που έδειχνε το ραντεβού της Τρίτης εμφανίστηκε στις κεντρικές οθόνες της σκηνής.

Πώς διαλύθηκαν οι Oasis

Το θρυλικό βρετανικό ροκ συγκρότημα Oasis διαλύθηκε το 2009 λόγω έντονων προσωπικών και επαγγελματικών συγκρούσεων ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη και αδέρφια, τον Noel Gallagher και τον Liam Gallagher. Η σχέση των δύο αδελφών ήταν πάντα ταραχώδης, αλλά οι εντάσεις κορυφώθηκαν εκείνη τη χρονιά.

Η αφορμή για τη διάλυση ήρθε πριν από μια συναυλία στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2009, όταν οι δύο αδερφοί είχαν μια έντονη λογομαχία στα παρασκήνια. Σύμφωνα με αναφορές, ο καυγάς έφτασε στο σημείο να σπάσει μια κιθάρα και να ανταλλάξουν έντονες βρισιές. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Noel Gallagher ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το συγκρότημα, λέγοντας ότι δεν μπορούσε πλέον να δουλεύει με τον αδερφό του.

Ο Noel σε μια επίσημη ανακοίνωση ανέφερε: “Με μεγάλη λύπη και ανακούφιση σας ενημερώνω ότι απόψε εγκαταλείπω τους Oasis. Οι άνθρωποι θα γράφουν και θα λένε πολλά, αλλά εγώ απλώς δεν μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω με τον Liam ούτε μία μέρα παραπάνω.” Μετά τη διάλυση των Oasis, τα μέλη ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Ο Noel ίδρυσε το συγκρότημα Noel Gallagher’s High Flying Birds, ενώ ο Liam δημιούργησε το συγκρότημα Beady Eye και αργότερα ξεκίνησε μια σόλο καριέρα.

Η διάλυση των Oasis θεωρήθηκε το τέλος μιας εποχής για τη βρετανική ροκ σκηνή, καθώς το συγκρότημα είχε τεράστια επιρροή στη δεκαετία του ’90 με τραγούδια όπως το “Wonderwall”, “Don’t Look Back in Anger” και “Champagne Supernova”. Ο Noel είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ήταν πρόθυμος να επιστρέψει στο συγκρότημα έναντι 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (135 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), στο οποίο ο Liam απάντησε ότι θα επανένωνε το συγκρότημα δωρεάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα